Diplomamunka Repozitórium - Archívum - KJE Könyvtár

Diplomamunka Repozitórium - Archívum

 

Az egyetemen 2008-tól bevezettük a Digidoc elektronikus szakdolgozat kezelő rendszert. Ennek megfelelően a 2008 után írt szakdolgozatokat és portfóliókat a könyvtár digitális formában őrzi és szolgáltatja. A Digidoc rendszerbe feltöltött és sikeresen megvédett elektronikus szakdolgozatok/portfóliók kizárólag az egyetem könyvtári gépein olvashatóak, viszont azok adatai (cím, szerző, tárgyszó) távolról a könyvtár online katalógusában elérhetőek és kereshetőek

 

A szerzői jog védelme érdekében nincs lehetőség nyomtatásra, másolásra vagy bármilyen adathordozóval történő rögzítésre és mentésre! A szakdolgozatokról/portfóliókról képanyag készítése (telefonnal, tablettel vagy fényképezőgéppel) szigorúan TILOS! 

 

Szakdolgozatok/portfóliók keresése otthonról:

• A szakdolgozatok/portfóliók otthonról is kereshetők cím/szerző/téma alapján a könyvtár on-line katalógusában, a katalogus.kodolanyi.hu oldalon. Az "Összetett keresésnél" válassza ki a legördülő listában az "Információhordozó" és mellette az  "e-szakdolgozat" gombot, ugyanis ebben az esetben csak a szakdolgozatokat/portfóliókat listázza ki a kereső. Célszerű a megtekinteni kívánt címeket felírni vagy az online katalógusba belépve a kosár funkciót* használva összegyűjteni és a kapott címlistát menteni. Ennek segítségével a könyvtár gépein az olvasni kívánt dolgozatokat könnyen visszakeresheti és olvashatja. (*A kosár funkciót csak beiratkozott olvasóink használhatják.)

 

Szakdolgozatok/portfóliók olvasása a könyvtárban:

• A könyvtár gépein a keresést követően a kapott találatoknál a "Részletek..." gombra kattintva az elektronikus forrás címszó mellett találja meg a keresett szakdolgozat/portfólió linkjét. Erre kattintva az oldal átlép a Digidoc szakdolgozat kezelő rendszer oldalára, ahol a bejelentkezést (Neptun kód és jelszó) követően a "Szakdolgozat letöltése"-re kattintva a dolgozat PDF formátumban olvasható.

• A szakdolgozatok/portfóliók kereshetők a digidoc.kodolanyi.hu-ból kiindulva is (csakis Microsoft Edge-t vagy Mozillá-t használva). A "Szakdolgozatok keresése"-re kattinva a Neptun kód és jelszó beírásával lehet belépni a digidoc felületére. Itt szakok szerinti bontásban, téma, szak, konzulens, cím feltételekre kereshetők, a letöltésre kattintva PDF formátumban olvashatók.

• Az elektronikus szakdolgozatok ED raktári szakjellel szerepelnek a katalógusban. Ha EDT jelölést lát a szakdolgozathoz/portfólióhoz rendelve, azokat olvasni nem tudja, ugyanis zárt kezelésűek.


SEGÍTSÉG, JAVASLAT SZAKDOLGOZATÍRÁSHOZ:

Hogyan írjunk szakdolgozatot? KJE
• Hogyan hivatkozzunk? KJE
• Tudományos dolgozat vagy szakdolgozat írási segédlet
Umberto Eco: Hogyan írjunk szakdolgozatot?
Hivatkozások készítése
Rációszabályzat
Kodolányi János Egyetem
Budapesti Oktatási Központ Könyvtára


Kodolányi János Egyetem
Székesfehérvári Oktatási Központ Könyvtára


Kodolányi János Egyetem
Orosházi Oktatási Központ Könyvtára


Hasznos Linkek