Előfizetett adatbázisaink - KJE Könyvtár

Előfizetett adatbázisaink

A könyvtár gépein és távolról is elérhető adatbázisok:

AZ EDUID BELÉPÉSHEZ SZÜKSÉGES A NEPTUN KÓD ÉS AZ AHHOZ TARTOZÓ JELSZÓ.

Az alapértelmezett jelszóval a rendszer nem engedi a belépést, csak az tud belépni, aki legalább egyszer megváltoztatta az alapértelmezett jelszavát a Neptun rendszerben!

A kiválasztott adatbázisban a belépéskor az EduID belépést és a saját intézményt kell kiválasztani. Ehhez készítettünk egy útmutatót, amelyet ITT találnak meg.

 

 
 Magyar Elektronikus Referenciaművek Szolgáltatás (MERSZ) 

 Az Akadémiai Kiadó legfontosabb magyar nyelvű kézikönyvei teljes szöveggel olvashatók a  több tudományágra kiterjedő adatbázisban.   Tartalma folyamatosan bővül, jelenleg több, mint 900 teljes szövegű kézikönyv kereshető 34 tudományterületen.


  


 SZÓTÁR.NET 

Az Akadémiai Kiadó szótárcsomagjában 29 szótár tartalma kereshető online felületen. A szótárak között találhatóak kétnelvű kézi- és nagyszótárak, valamint szakszótárak és magyar egynyelvű szótárak is. A MERSZ-hez hasonlóan a szotar.net mobilapplikációban is lehetőség van már az eduID-s azonosításra, így a hallgatók a mobiljukon is kényelmesen hozzáférhetnek.  A Microsoft Office programokba beépített szótárként is funkcionálnak.

   Akadémiai Kiadó Folyóiratai (Jelenleg nem elérhető)

Az Akadémiai Kiadó 9 magyar és 38 angol nyelvű folyóirata teljes szöveggel elérhető a több tudományágra kiterjedő adatbázisban.

 

   


Arcanum Digitális Tudománytár 

A 19–20. századi hungarikumok egyik legnagyobb online gyűjteménye, a magyar művelődés-, társadalom- és gazdaságtörténet fontos forrása. A gyűjtemény nagyrészt 20. századi kiadványokból áll, de sok 19. századi és 21. századi szöveget is tartalmaz.

  


Academic Search Complete (Jelenleg nem elérhető)

A világ legértékesebb és legátfogóbb, tudományos igényű, multidiszciplináris teljes szövegű adatbázisa, amely több mint 9 000 teljes szövegű periodikát tartalmaz, közte több mint 7 700 lektorált folyóirattal. A teljes szövegeken kívül több mint 13 000 folyóirat és összesen több mint 13 200 publikáció (köztük monográfiák, beszámolók és konferencia-előadások stb.) indexelését és absztraktját foglalja magában.

 

    

Szaktárs

A Szakkiadók Társulása, röviden SZAKTÁRS adatbázis portál azzal a céllal jött létre, hogy egy közös felületen gyűjtse össze és korszerű módon tegye közzé a legfontosabb magyar szakkönyvkiadók műveit. Céljuk, hogy minden csatlakozott kiadó minden műve egységesen, kereshető formában váljon elérhetővé, legyen szó a legrégebbi vagy akár a legfrissebb kiadványokról.


 

Napvilág Kiadó

Alapfeladatuknak tekintik a társadalmi problémák bemutatását, a XX. század történetének kritikus feldolgozását és a jelenkortörténet-kutatás eredményeinek bemutatását. Könyveik között a felsőoktatásban használt alapvető szakkönyvek és tankönyvek nagy számmal szerepelnek.


 

Osiris Kiadó

Az adatbázisban elérhetők magyar és világirodalomi munkák, humán és társadalomtudományi, valamint klasszikus irodalmak, tudományterületek tankönyvei. Több mint 1700 tétel érhető el elektronikus formában.

 

 

L'Harmattan Open Access

Több mint 1400 többnyire magyar nyelvű bölcsészet- és társadalomtudományi szakmunkát, tankönyvet és forráskiadványt tartalmaz, több mint 20 tudományterületi kategóriába rendszerezve, szabadon olvasható és kereshető formában.

Kodolányi János Egyetem
Budapesti Oktatási Központ Könyvtára


Kodolányi János Egyetem
Székesfehérvári Oktatási Központ Könyvtára


Kodolányi János Egyetem
Orosházi Oktatási Központ Könyvtára


Hasznos Linkek