Kodolányi János Egyetem Könyvtár - Szolgáltatások

Tisztelt Végzős Hallgató! Kérjük ellenőrizze könyvtári tartozásait záróvizsga előtt! Amennyiben kérdése van, vegye fel a kapcsolatot a könyvtárral. Köszönjük!

Szolgáltatások

Ez a világ legizgalmasabb és leglátványosabb játéka, amiben egy maroknyi ember egy trópusi szigeten azt dönti el, hogy ki köztük a májer. Kiszavazások és taktikázás, gusztustalan kaják és éhezés, kőkemény fizikális megterhelés, szellemi és lelki pokoljárás - ez mind a Survivor, egy 1998 óta létező tévés realityformátum, ami a Robinson Crusoe és A Legyek Ura alapmotívumaira építve vájkál a szereplők lelkében és facsarja ki őket teljesen fizikálisan. Elmentünk a magyar verzió forgatására.

- A 10:30-as gép mikor indul? 11:00 óra van.
- Ja, az nem megy ma. 
- Miért? 
- Valami műszaki hiba. De nyugi, elvisszük.
--Mikor? 
-
 Még ma. De nem oda, ahová ment volna, oda már nem megy gép. 
- Hanem?
- Egy másik reptérre.

Ettől a beszélgetéstől egy átlagembert kiver a víz. A Fülöp-szigeteken viszont nem szabad mellre szívni az ilyesmit, és esetleg ingerülten visszakérdezni, de hogy mégis ezt így hogy tetszik gondolni, mert a filippínó mentalitásba ez nem fér bele. Mármint az idegeskedés az olyan piszlicsáré dolgok miatt, mint egy belföldi repülőjárat törlése.

És tényleg, amikor végignéztem a manilai repülőtér belföldi várójában a 40 fokos hőségben pihegve ülő utastársaimon, senkit nem láttam idegesnek. Menjél, fiam, játszani, küldik el a kisgyerekeket, és nyomogatják tovább a telefont. Nekem ennél egy fokkal hevesebb a vérmérsékletem, így megkérdem: mégis, akkor hová visznek, ha nem Nagába? Hát Legazpi Citybe, úgy 100 kilométerre délkeletre onnan, amivel úgy egyórányi plusz autóútra kerültem a Caramoan Nemzeti Parktól, az úti célomtól. A Survivor nekem is elkezdődött.

Kodolányi János Egyetem
Budapesti Oktatási Központ Könyvtára


Kodolányi János Egyetem
Székesfehérvári Oktatási Központ Könyvtára


Kodolányi János Egyetem
Orosházi Oktatási Központ Könyvtára


  •      H-5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
  • Tel: + 36 30 211 5885