MTMT 2 - KJE Könyvtár

MTMT 2

 

A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) nemzeti bibliográfiai adatbázis, amely nyilvántartja a tudományos élet szereplőinek munkásságát, egyben alapeszköze a tudományos tevékenység igazolásának. Az MTMT-ben minden magyar kutató elhelyezheti és nyilvánossá teheti tudományos munkásságának bibliográfiai adatait.

 

Az MTMT alapító intézményei: a Magyar Tudományos Akadémia, a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság, a Magyar Rektori Konferencia, az Országos Tudományos Kutatási Alapprogram és az Országos Doktori Tanács. A folyamatosan bővülő adatbázis lehetővé teszi, hogy egységes szerkezetben legyenek elérhetők a tudományos intézmények összesített, illetve a tudományos kutatók egyéni közleményei és idéző közleményei, megkönnyítve a tudományos és szakmai előmenetel megítélését, a pályázatok benyújtását és általában a kutatási teljesítmény értékelését.

Az adattár 2010. január 1-jétől kezdve működik Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) néven, új szervezési modellel, a régebbi Köztestületi Publikációs Adattár (KPA) tartalmát megőrizve.

A Kodolányi János Egyetem 2014-ben csatlakozott az adatbázishoz. Az MTMT intézményi szintű működtetését – rektori felhatalmazás alapján – a Kodolányi János Egyetem Könyvtára látja el.


Kapcsolat:

Török Márta - könyvtáros

MTMT 5-ös admin

torok.marta@kodolanyi.hu

konyvtar@kodolanyi.hu

 

 

Miért van szüksége az MTMT-re?

 • Bolyai János Kutatási Ösztöndíj: Felhívja a figyelmet az MTMT-re, és ajánlja, hogy a pályázati anyag részeként elkészítendő publikációs és hivatkozási listához a jelöltek ezt a rendszert használják.

 • MTA doktori eljárás: Tájékoztató az MTA doktora tudományos cím megszerzésére irányuló pályázat benyújtásához.

 • Doktori (PhD) fokozatszerzés: Az Országos Doktori Tanács 231/2010 (XII.17) sz. határozata: Doktorandusz hallgatók adatbevitele az MTMT rendszerébe.

 

Mit nyújt az oktatóknak, kutatóknak az MTMT?

•  Személyes tudományos bibliográfia összeállítása egyszerű;

•  Kis munkaigénnyel karbantartható;

•  Segíti pályázatok és jelentések készítését;

•  Széles körben ismert formátum;

•  Személyes honlapra beilleszthető;

•  MTA, ODT, MAB, OTKA elfogadja, preferálja.

 

Regisztráció: https://m2.mtmt.hu/frontend/

Kodolányi János Egyetem
Budapesti Oktatási Központ Könyvtára


Kodolányi János Egyetem
Székesfehérvári Oktatási Központ Könyvtára


Kodolányi János Egyetem
Orosházi Oktatási Központ Könyvtára


Hasznos Linkek