Kodolányi János Egyetem Könyvtár - MTMT 2

Tisztelt Végzős Hallgató! Kérjük ellenőrizze könyvtári tartozásait záróvizsga előtt! Amennyiben kérdése van, vegye fel a kapcsolatot a könyvtárral. Köszönjük!

MTMT 2

 

A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) nemzeti bibliográfiai adatbázis, amely nyilvántartja a tudományos élet szereplőinek munkásságát, egyben alapeszköze a tudományos tevékenység igazolásának. Az MTMT-ben minden magyar kutató elhelyezheti és nyilvánossá teheti tudományos munkásságának bibliográfiai adatait.

 

Az MTMT alapító intézményei: a Magyar Tudományos Akadémia, a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság, a Magyar Rektori Konferencia, az Országos Tudományos Kutatási Alapprogram és az Országos Doktori Tanács. A folyamatosan bővülő adatbázis lehetővé teszi, hogy egységes szerkezetben legyenek elérhetők a tudományos intézmények összesített, illetve a tudományos kutatók egyéni közleményei és idéző közleményei, megkönnyítve a tudományos és szakmai előmenetel megítélését, a pályázatok benyújtását és általában a kutatási teljesítmény értékelését.

Az adattár 2010. január 1-jétől kezdve működik Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) néven, új szervezési modellel, a régebbi Köztestületi Publikációs Adattár (KPA) tartalmát megőrizve.

A Kodolányi János Egyetem 2014-ben csatlakozott az adatbázishoz. Az MTMT intézményi szintű működtetését – rektori felhatalmazás alapján – a Kodolányi János Egyetem Könyvtár és Információs Központja látja el.


Kapcsolat:


Tanyi Éva – könyvtáros

MTMT 4-es admin

tanyieva@kodolanyi.hu

bpkonyvtar@kodolanyi.hu

 

Karnausz Terézia – könyvtáros

MTMT 5-ös admin

karnausz@kodolanyi.hu

bpkonyvtar@kodolanyi.hu


Török Márta - könyvtáros

MTMT 5-ös admin

t.marta@kodolanyi.hu

konyvtar@kodolanyi.hu 


Miért van szüksége az MTMT-re?


• OTKA pályázat esetén a közlemények megadásánál az MTMT-be felvitt tételek a mérvadóak.

 

• Bolyai János Kutatási Ösztöndíj: Felhívja a figyelmet az MTMT-re, és ajánlja, hogy a pályázati anyag részeként elkészítendő publikációs és hivatkozási listához a jelöltek ezt a rendszert használják.

 

• MTA doktori eljárás: Tájékoztató az MTA doktora tudományos cím megszerzésére irányuló pályázat benyújtásához.

 

• Doktori (PhD) fokozatszerzés: Az Országos Doktori Tanács 231/2010 (XII.17) sz. határozata: Doktorandusz hallgatók adatbevitele az MTMT rendszerébe.

 

 

 Mit nyújt az oktatóknak, kutatóknak az MTMT?

•  Személyes tudományos bibliográfia összeállítása egyszerű;;

•  Kis munkaigénnyel karbantartható;

•  Segíti pályázatok és jelentések készítését;

•  Széles körben ismert formátum;

•  Személyes honlapra beilleszthető;

•  MTA, ODT, MAB, OTKA elfogadja, preferálja.

 

Regisztráció: https://m2.mtmt.hu/frontend/#

 


Fontos tudnivalók az MTMT2 használatához:

1.    Az MTMT 2-t Firefox-ra és Google Chrome-ra optimalizálják. Kérjük, kerülje az Internet Explorer használatát.

2.    A tudománymetriai táblázatok és néhány egyéb adat megjelenítéséhez szükséges, hogy a böngésző programban engedélyezettek legyenek a felugró ablakok.

3.    Regisztrációkor adja meg munkahelyként az KJE megfelelő egységét.

4.    A közlemények bevitelének első lépése a Társszerzők által felvitt közlemények magamhoz rendelése legyen. Ennek legegyszerűbb módja a keresőfelület „pontos mezőtartalom” mezőjébe a saját név összes variációjának beírása a következő módon: kiss g;g kiss;kiss gábor stb. A találati listán a saját szerzői nevére kattintva rendelje a közleményeket magához.

5.    Második lépésként ellenőrizze, hogy a feltöltendő publikáció megtalálható-e a WoS, Scopus és a Matarka multidiszciplináris adatbázisok valamelyikében. Ezeken kívül az oldal alján részletezett szakterületi adatbázisokból is importálhatók a publikációk az MTMT-be.

6.    Kézi közleményfelvitelt csak akkor végezzen, ha a feltöltendő publikáció nem található meg az adatbázisok egyikében sem.

7.    Adatai csak akkor jelennek meg névre lekereshetően a nyilvános felületen, ha a szerzői adatlapján a „Publikációs és idézettségi adatok érvényessége” dátumot kitölti, valamint az importált és kézzel rögzített publikációit jóváhagyja.

8.    Az import végrehajtásához, illetve a szerzői felület kezeléséhez segédanyag a https://www.mtmt.hu/dokumentumok-3 oldalon található

 

A 3. számú rektori utasítás az MTMT-ben történő nyilvántartás rendjéről:


Rektori utasítás

Rektori utasítás letölthető mellékleteiKapcsolódó letölthető dokumentumok:

MTMT segédlet letöltése

Jelleg, típus, besorolás: https://www.mtmt.hu/system/files/tipus_jelleg_besorolas_20180918_4.3.pdf

Segédlet kézi adatbevitelhez:

 

Az MTMT programról a https://www.mtmt.hu/ oldalon, valamint könyvtárainkban bővebben tájékozódhat.

 

Szerzői és intézményi hozzárendelés útmutatót ITT találja.

Kodolányi János Egyetem
Budapesti Oktatási Központ Könyvtára


Kodolányi János Egyetem
Székesfehérvári Oktatási Központ Könyvtára


Kodolányi János Egyetem
Orosházi Oktatási Központ Könyvtára


  •      H-5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
  • Tel: + 36 30 211 5885