Közös gyakornoki program is lesz

Cikk dátuma 2015. június. 08. | KáVé
Közös gyakornoki program is lesz

Újabb két stratégiai partner a gyakorlatorientált oktatáshoz

Stratégiai együttműködésről állapodott meg a Magyar Hadtudományi Társaság /MHTT/ és az Institute for Cultural Relations Policy / ICRP/, valamint a Kodolányi János Főiskola /KJF/ vezetése június 3-án Budapesten. Az erről szóló dokumentumokat ünnepélyes keretek között írta alá  Dr. Nagy László ny. ezredes, a Magyar Hadtudományi Társaság elnöke, illetve  Lőrincz András, az Institute for Cultural Relations Policy alapítója Dr. Szabó Péterrel, a KJF rektorával. 

Az együttműködések célja, hogy a Kodolányi főiskola Nemzetközi Tanulmányok és Történelem Intézeti Tanszéke, és az MHTT illetve az ICRP gyakornoki programot alakítson ki, közös kutatási és képzési programokat dolgozzon ki, közös rendezvényeket szervezzen, valamint konzorciális partnerként közös pályázati projektekben vegyen részt, mondta el Dr. Zachar Péter, intézeti tanszékvezető.

A KJF Budapesti Oktatási Központjában megtartott ünnepélyes program során Dr. Szabó Péter rektor bemutatta a főiskolán az idei a tanévben bevezetett új oktatási programot.

Kiemelte: nyolc évvel ezelőtt megkezdett termékfejlesztés eredményeként született meg a PIQ&Lead Felsőoktatási Képzési Modell. A Magyar Termék Nagydíjjal elismert program az üzleti modellből vett módszerekkel integrálja a tantervi programot és a személyes kompetenciák, készségek rendszerét, javítva ezzel az oktatás hatékonyságát.

„A munkaerőpiacon azonnal forintra váltható gyakorlati tudás megszerzését egyrészt a főiskola szakmai oktatótermei, stúdiói biztosítják, másrészt azok a partnereink – közintézmények, médiumok, cégek, szervezetek -, akikkel megállapodást kötöttünk.”- mondta el többek között Dr. Szabó Péter.

Dr. Nagy László, az MHTT elnöke bemutatta az eseményen jelen lévő kollégáit: Dr. Király Lászlót, az MHTT alelnökét,  a Hadtudomány című folyóirat szerkesztőbizottságának elnökét, Dr. Kis-Benedek Józsefet, az MHTT elnökhelyettesét,  a Nemzetbiztonsági Szakosztály elnökét, valamint Dr. Remek Évát, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi Doktori Iskolájának tanárát, aki egyébként a Kodolányi János Főiskolán is oktat.

MHTT elnöke elmondta, hogy a Magyar Hadtudományi Társaságot  1990-ben alapították azzal a céllal, hogy összefogja a tudományterület szakembereinek tevékenységét. A szervezet fontosnak tartja a tudományos eredmények gyakorlatba történő alkalmazásának segítését, tagjai részére a tudományos továbbképzést, valamint fórumot biztosít a magyar hadtudomány eredményeinek publikálásához. Hozzátette: az utóbbi években hatszáz körülire tehető az állandó taglétszám.

Dr. Lőrincz András az Institute for Cultural Relations Policy alapítója külföldi tanítványaival érkezett, akik rendszeresen publokálnak a ICRP angol nyelvű online kiadványaiban. A bemutatkozó tájékoztatásból megtudtuk, hogy nem újkeletű a főiskola és az alapítvány együttműködése, hiszen több alkalommal vettek már részt közös konferenciák szervezésében.Az ICRP tudományos kutatással és nemzetközi konferenciák szervezésével foglalkozik a nemzetközi kulturális kapcsolatok ápolása jegyében. Koncepciójuk legfontosabb tétele, hogy a nemzetközi béke és stabilitás kizárólag a kulturális sokszínűség, a közös kulturális örökség megőrzésével, valamint az emberi jogok tiszteletben tartásával lehetséges. Nagy hangsúlyt helyeznek a nemzetközi párbeszédre, ezért szorgalmazzák a politikai szereplők, diplomaták és fiatal értelmiségiek találkozásait a világ minden tájáról.  Kutatásaikban alapvetően a nemzetközi kapcsolatok folyamatait, eseményeit és szereplőit vizsgálják. Az ICRP folyamatosan lehetőséget biztosít különböző társadalom- és bölcsészettudományi vagy kommunikáció-média szakos hazai és külföldi egyetemi hallgatók foglalkoztatására, ezzel elősegítve szakmai tapasztalatszerzésüket és fejlesztve rendezvényszervezési, tudományos kutatói, valamint újságírói képességeiket.

-v-

 

 

 

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat