Szeretnék hazamenni húsvétkor Kárpátaljára

2023. március. 21. Hangoskodó

Szeretnék hazamenni húsvétkor Kárpátaljára A KJE rádióstúdiójában rendszeresen készülnek stúdióbeszélgetések, amelyek keretében a kommunikáció- és médiatudomány szakos hallgatók gyakorolják az interjúkészítést. Egy jól sikerült hanganyagok írott változatát olvashatjátok itt, a KV-n. Ezúttal Oláh Dorottya kérdezte Laki Beatrix, másodéves kommunikáció- és médiatudomány szakos hallgatót.

A Bölcs Náthán bemutatójára készül a Vörösmarty Színház

2023. március. 17. Kitekintő

 A Bölcs Náthán bemutatójára készül a Vörösmarty Színház A német felvilágosodás fenegyereke, Gotthold Ephraim Lessing drámáját vette elő tavaszra a Vörösmarty Színház és annak igazgatója, Szikora János. Az olvasópróbával megkezdődött a munka, amelynek eredményét április 21-én nézheti meg a közönség a Kozák András Stúdióban többek között Tóth Ildikó, Varga Gabriella, Sághy Tamás, Trokán Péter, Sarádi Zsolt és Imre Krisztián közreműködésében.

A 21. század nemzeti ünnepe

2023. március. 14. Hangoskodó

A 21. század nemzeti ünnepe 1848 március 15. eseményei mindannyiunk iskolai emlékeiben szerepelnek, tudjuk, hogy a jeles napon Pesten forradalom zajlott. Tudjuk azt is, hogy Petőfi Sándor és társai – a márciusi ifjak - a Pilvax kávéházból indulva a Landerer nyomdához vonultak, kinyomtatták tizenkét pontba foglalt követeléseiket, és kiszabadították Táncsics Mihályt. Amikor szóba kerül, hogy mi is történt 1848 március 15-én, minden magyar emlékszik a Pilvax kávéházban történtekre, és arra a ma már legendának számító eseményre, hogy Petőfi Sándor a Nemzeti Múzeum lépcsőjén elszavalta a Nemzeti dalt. A KJE rádióstúdiójában másodévesek kérdezték egymást nemzeti ünnepünkről.  Kelemen Kornél Papp-Laib Marcell-lel beszélgetett, ennek az interjúnak az írott változata olvasható itt, a KV-n.

A civil szféráról is tanulnak a kodolányisok

2023. március. 12. KáVé

A civil szféráról is tanulnak a kodolányisok Új, szabadon választható kurzust indít március végétől a Kodolányi János Egyetem. „A civil szervezetek szerepe és lehetőségei Magyarországon. Miért érdemes fiatalon is civil közösségekben tevékenykedni?” című képzésre bárki jelentkezhet a 2022/2023-as tanév tavaszi félévében. A részletekről Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség  civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára , Dr. Szabó Péter, a KJE rektora, Dr. Kovács László oktatási rektorhelyettes és Dr. Zugor Zsuzsanna pénzügyi-számviteli igazgatóhelyettes egyeztetett Székesfehérváron.

Tizenkét dühös ember

2023. március. 03. Kitekintő

Tizenkét dühös ember A Vörösmarty Színház a Városháza Dísztermében mutatta be a Tizenkét dühös embert. Álló tapssal köszönte meg a közönség szombaton (február 25-én) a székesfehérvári Városháza Dísztermében a Tizenkét dühös ember döntését. Ők tizenketten egy fiatalember sorsáról, életről és halálról, előítéletekről, megalkuvásról és bátorságról mondtak ítéletet.

Egy háborúnak soha nincs igazi győztese

2023. március. 02. Hangoskodó

Egy háborúnak soha nincs igazi győztese A nagypapám harcolt 1956-ban, és gyakran  mesélt  arról , hogy akkoriban milyen körülmények között éltek. Soha nem gondoltam, hogy egyszer majd a saját bőrömön tapasztalom meg - akár csak közvetve is -, amiről beszélt. Bele sem merek gondolni, mit éreznek az elhunytak családtagjai, teljesen mindegy, hogy melyik oldalon harcolnak . Egy éve tart az orosz – ukrán konfliktus, amelyet mára nyugodtan nevezhetünk háborúnak. A második világháború óta nem látott méretű pusztítás százezrek halálát okozta és városok tucatjait tette a földdel egyenlővé.

Diplomaátadó 2023. február

2023. február. 26. KáVé

Diplomaátadó 2023. február Négyszáznegyvenhárman tettek sikeres államvizsgát idén januárban a Kodolányi János Egyetemen, kétszázkilencvennyolc hallgató a Budapesti Oktatási Központban, negyvennyolcan Orosházán, kilencvenhatan pedig Székesfehérváron. A friss diplomások számára a hétvégén rendeztek ünnepélyes diplomaátadót Budapesten és Orosházán. A végzősök kiváló teljesítményét az egyetem vezetése rangos díjakkal ismerte el, amelyeket az ünnepségeken vehettek át a hallgatók.

Gyermekvédelmi szakemberek tanácskoztak Székesfehérváron

2023. február. 21. Kitekintő

Gyermekvédelmi szakemberek tanácskoztak Székesfehérváron A Család- és Gyermekjóléti Szolgálat szakemberei az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központban tanácskoztak.  Elhangzott, hogy a 2022-es év rendkívüli kihívásokat hozott, a szakemberek erőn felül, a változó körülményekhez alkalmazkodva teljesítették feladataikat. Idén a szükségletekre való reagálás és a fiatalok mentális egészségének gondozása áll a középpontban. A tanácskozást Mészáros Attila alpolgármester nyitotta meg Székesfehérvár Önkormányzatának képviseletében.  

Kompetencia-tükör projekt és interaktív workshopok

2023. február. 18. KáVé

 Kompetencia-tükör projekt és interaktív workshopok Dr. Rátz Tamara, a KJE Turizmus Tanszékének vezetője és Dr. Malatyinszki Szilárd, a KJE Fenntartható Gazdaság Intézet igazgatója részt vett február 16-án Veszprémben a Pannon Egyetem által szervezett "KKK-n innen és túl" A jövő elvárásaihoz igazodó hallgatói kompetenciafejlesztés című szakmai konferencián. A rendezvényen kollégáink megismerkedtek a Pannon Egyetem Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratóriuma keretében működő Kompetencia-tükör projekt eddigi eredményeivel, illetve interaktív workshopok keretében megvitatták a résztvevői egyetemek tapasztalait és jó gyakorlatait a hallgatói kompetenciafejlesztés és a vállalati szférával való együttműködés területén.

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat