Szabadegyetem a KJE-n

2022. november. 28. KáVé

Szabadegyetem a KJE-n Magyarország a változó világban címmel indít szabadegyetemi előadássorozatot a KJE a Titkok Házával együttműködve. Az első előadás december 20-án lesz A civilizáció mai rendszere, működési struktúrái címmel, amely webinárium formában, online is elérhető lesz.

A Fejér megyei identitás erősítése térségi szemléletben

2022. november. 24. KáVé

A Fejér megyei identitás erősítése térségi szemléletben Az egészségügyi prevenció a legfőbb cél -  A Fejér Megyei Közösségi Virtuális Egészségközpont Program ünnepélyes alapító ülését november 8-án tartották meg Székesfehérváron a Megyeháza Címertermében, ahol a láírták az együttműködési megállapodást a megyei résztvevők. Hazánkban elsőként Fejér megyében hoznak létre komplex, az egészségügyi prevencióra fókuszáló programot, amelyben partnerként vesz rész a Kodolányi János Egyetem is.

Tematikus hét: Foszlányok - premier előtti vetítés

2022. november. 18. Hangoskodó

Tematikus hét: Foszlányok - premier előtti vetítés “Több kérdőjel, mint tanulság” - beszélgetés a Foszlányok alkotóival - A Kodolányi János Egyetemen az idei őszi félévben is megrendezték a tematikus hetet, amelynek keretében színes és érdekes programok várták a hallgatókat. Az egyik ilyen a Foszlányok című játékfilm zártkörű, premier előtti vetítése volt. A vetítést követően lehetőség nyílt az alkotókkal, Pogány Alex ( továbbiakban: P.A.) forgatókönyvíróval és Szente Krisztián (továbbiakban: Sz.K.) rendező-operatőrrel beszélgetni, ezt az alkalmat lapunk is megragadta. 

Helytörténeti kiállítás a Kodolányi János Egyetemen

2022. november. 17. KáVé

Helytörténeti kiállítás a Kodolányi János Egyetemen Székesfehérvár évszázados sörfőző múlttal rendelkezik  - Egyebek mellett ebből az apropóból is nyílt helytörténeti kiállítás a Kodolányi János Egyetem Fürdő utcai épületében. Házigazdaként Dr. Szabó Péter, az intézmény rektora nyitotta meg a kiállítást. Beszédében elmondta, hogy a tárlat létrejöttét a Fejér Megyei Levéltár és Kutatóintézet támogatta,  megvalósításában a Kodolányi János Egyetem Történelem és Kulturális Tanulmányok Tanszékének hallgatói és oktatói is közreműködtek. Az esemény a harmincéves egyetem jubileumi rendezvénysorozatához kapcsolódik. A rektor szólt arról is, hogy a Sörház malomépület felújítását az akkor még főiskola vállalta.

Bobák Róbert – sportújságírók a KJE-n

2022. november. 17. KáVé

Bobák Róbert – sportújságírók a KJE-n Bobák elsősorban újságírónak tartja magát, szerinte az írott cikk az alapja mindennek Szerdán sem volt hiány sportújságírókból a Kodolányi János Egyetem Tematikus Hetén. Bobák Róbert látogatott az egyetemre, aki a Formula-1 száguldó riporteri szakmáját választotta és képeken keresztül mutatta be a hallgatóknak a szakma ezen izgalmas területét. A szakembert Benedek Gábor, a KJE rádióstúdiójának technikai vezetője, valamint Kontra Bálint végzős, médiaszakos hallgató kérdezte.

Szekeres Péter sportriporter a tematikus héten

2022. november. 16. KáVé

Szekeres Péter sportriporter a tematikus héten „Van egy olyan szék a szerkesztőségben, ami a tiéd!”  -   A KJE tematikus hetének második napján többek között Szekeres Péter látogatott el az egyetem nagyelőadójába. A Testnevelési Egyetemet végzett, korábbi vívóedzőt és öttusázót, a Komlósi Oktatási Stúdióban végzett médiamunkást Benedek Gábor, a KJE rádióstúdiójának technikai vezetője, valamint Kontra Bálint harmadéves médiaszakos hallgató kérdezte. Múltja, pályafutása és a fiatalok lehetőségei mellett a szakember őszintén beszélt a munkáját meghatározó bakikról is.

Bródy János az Arénában

2022. november. 14. Mozaik

Bródy János az Arénában Előkerültek a legendás dalszerző-előadóművész filléres emlékei és személyi igazolványa - Szívesen mondanám, hogy Bródy Jánost senkinek sem kell bemutatni. Azonban van egy olyan érzésem, hogy az Y és Z generáció legtöbb tagjának sajnos igen. Pedig dalai sokszor számunkra is hasznos és szép mondanivalókat és gondolatokat hordoznak. A szombat esti arénakoncert pedig egy újabb nagyszerű állomása volt ennek az egyedülálló életműnek.

Törékeny demokrácia – a Julius Caesar Székesfehérváron

2022. november. 14. Kitekintő

Törékeny demokrácia – a Julius Caesar Székesfehérváron A székesfehérvári Vörösmarty Színház mostani előadása tulajdonképpen bemutatónak tekinthető - A Julius Caesar t nagyon régen, 1895. január 3-án láthatta utoljára helyben fehérvári közönség (Deréki Antal rendezésében), persze akkor még régi fordításban, régi stílusban – bizonyos, hogy élő szemtanút már nem találnánk. A darab ráadásul nem is tartozik Shakespeare népszerű művei közé – bár a „nagy” görög/római témájú drámák ( Julius Caesar , Coriolanus , Antonius és Cleopatra , Athéni Timon ) egyike, és egyes mondatait lépten-nyomon idézik, hazánkban sem a rendezők, sem a közönség nem tartották nagyra, még úgy sem, hogy Vörösmarty Mihály 1839-40-es fordítása az egyik első komoly, filológiai igényességgel, eredeti angol szövegből elkészített magyar Shakespeare-fordítás volt. A népszerűség hiányának indokaira később kitérünk még, a bevezetőben erről beszélni korai lenne; itt érdekesebb az, hogy a mai magyar és nemzetközi valóságban, a ma politikai és társadalmi változásai közepette ismét érdekessé, aktuálissá vált a dráma mondanivalója. Bátor vállalkozás volt Bagó Bertalan rendezőtől, hogy színpadra állította a művet.

Sportvilág: Győzelemmel búcsúzott Piqué

2022. november. 07. Hangoskodó

Sportvilág: Győzelemmel búcsúzott Piqué "Egyszer még visszatérek" -  Gerard Piqué , az FC Barcelona legendás alakja váratlanul jelentette be, hogy csapata szombati, Almeria elleni bajnoki mérkőzése lesz az utolsó pályafutása során. A Barca végül egy sima, 2-0-ás győzelemmel búcsúztatta a korábbi spanyol válogatott védőt, aki ezután könnyeivel küszködve köszönt el a Camp Nou Stadion közönségétől. Nem mellékes információ, hogy a középhátvéd szerződése 2024-ig szól, ám a spanyol La Vanguardia napilap értesülései szerint Piqué lemond fizetésének hátralévő részéről, ami sokat segíthet a pénzügyi problémákkal küzdő Barcelonának.

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat