Nyelvtanulás, kapcsolatépítés, tapasztalatgyűjtés

Hangoskodó

Hajdu-Ráfis Luca és Nick Bettina írása – kommunikáció és médiatudomány szak, I. évfolyam

Az Erasmus növeli a diploma értékét

Az Erasmus program az elmúlt harminc évben több mint két és fél millió egyetemi hallgató mobilitását segítette elő Európában. Egy külföldön töltött szemeszter nem csak a nyelvtanulás, valamint a kapcsolatépítés szempontjából értékes, hanem növeli a diploma értékét is. Minderről Major Ágnessel, a Kodolányi János Főiskola nemzetközi programkoordinátorával beszélgettünk.

Tovább »

"A műfordítógép maga az ember"

Hangoskodó

Faragó Bence írása - történelem szak, II.évfolyam

A Petőfi Irodalmi Múzeumban jártunk

A Petőfi Irodalmi Múzeumba /PIM/ látogattak el a KJF másodéves nemzetközi tanulmányok és történelem, valamint harmadéves történelem szakos hallgatói Dr. Simándi Irén, történész, egyetemi tanár vezetésével.

A május végéig látogatható A MŰFORDÍTÓGÉP időszaki kiállítás bemutatja a műfordítót, mint művészt, mint alkotó embert, mint mestert. A műfordítógép maga az ember a mű mögött. A kiállítás segítségével megismerhetjük azokat a körülményeket, eszközöket, módszereket, amelyek a fordítások létrejöttét szolgálják.

Tovább »

Nemzetközi Hét a Kodolányin

Hangoskodó

Rakovács Regina és Kovács Nikolett írása – kommunikáció és médiatudomány szak, I. évfolyam

Erasmus, oktatói mobilitás, előadások angolul

Mára már hagyománynak számít a Kodolányi János Főiskolán a Nemzetközi Hét megszervezése. Idén április 3-án a Kodolányi Art Gallery kiállítás megnyitójával kezdődtek el a programok, majd az elkövetkezendő napokon a KJF partnerintézményeiből érkezett tanárok előadásait hallgathatják meg az érdeklődők, köztük a kodolányis hallgatók. Major Ágnest, a KJF Nemzetközi Központjának  programkoordinátorát az idei rendezvényről faggattuk.

Tovább »

Imprint-partyn barátkoztak a KJF külföldi hallgatói

KáVé

A kézlenyomatok és a diákok emlékei megmaradnak

A kodolányis hallgatóknak természetes, ám akik akárcsak egyszer is jártak a Kodolányi János Főiskola Budapesti Oktatási Központjában, bizonyára felfigyeltek a földszinti folyosó falán látható színes kézlenyomatokra. A KJF Nemzetközi Központjának egyik legnépszerűbb, immár hagyományosnak számító programja az „Imprint-party”, amelynek keretein belül az Erasmus ösztöndíjas cserediákok kézlenyomatukat hagyják az intézmény falán; évente szaporodnak a „színes tenyerek” az itt töltött szemeszterek emlékeként. Idén a Belfast Metropolitan College (BMC) Kodolányin vendégeskedő tanár-diák csapata is csatlakozott a nemzetközi est programjaihoz.

Tovább »

Programok, rendezvényszervezési feladatok a KJF-en

Hangoskodó

Vincze Flóra Ágnes írása - kommunikáció és médiatudomány szak, I.évfolyam

„…fesztivál jellegű napot szeretnénk tartani a tanév végén”

Sok időt kell áldozni különböző rendezvények szervezésére és lebonyolítására. A háttérben sokan dolgoznak azon, hogy egy-egy program jól sikerüljön, sokak számára vonzó legyen. A külső szemlélők, a programok résztvevői  csak a munkafolyamat végét látják, számukra természetesnek kell lennie annak, hogy  tartalmas, jól megszervezett eseményeken vehetnek részt.   Butor Klára a Kodolányi János Főiskola tanárát arról kérdeztem,  hogyan is néznek ki a szervezési folyamatok a főiskola falain belül.

Tovább »

Belfast Metropolitan College + KJF

KáVé

Rádióznak, tévéznek és Budapesttel ismerkednek a belfasti diákok

Észak-Írország egyik ismert egyeteméről érkeztek vendégek a Kodolányi János Főiskolára két hétre egy évek óta tartó együttműködés keretében. Lynda Bryans és Dr. John Coulter a Belfast Metropolitan College (BMC) tanárai nem először járnak a KJF-en, hiszen főiskola és a BMC között 2009-ben született meg az intézmények közötti együttműködési megállapodás

Tovább »
Kodolányi János Főiskola

Kodolányi János Főiskola
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Főiskola
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat