A Magyar Királyi 17-es Honvéd Gyalogezred emléknapja Székesfehérváron

Kitekintő

„…az emlékezés az, mi minket ide hív…”


A Magyar Királyi 17-es honvéd gyalogezred emlékének tiszteletére szerveztek megemlékezést ma délelőtt Székesfehérváron, a Zichy ligetben. A katonai tiszteletadással zajló eseményen Nagy Lajos, a Magyar Tartalékosok Szövetsége Fejér Megyei Szervezetének elnöke mondott beszédet, majd a megemlékezés koszorúzással zárult.

Tovább »

A Fehérvár Médiacentrumnak fontos az utánpótlás kérdése

KáVé

Hagymásy András: a helyi média a legjobb ugródeszka


Első körben közgazdász diplomát szerzett marketing szakon a Corvinus Egyetemen, ezt követően pedig elvégezte az újságírói képzést a Kodolányin. Hagymásy András a sajtószakma túloldalán, a UPC kommunikációs igazgatójaként kezdte a pályát, ma a Fehérvár Médiacentrum ügyvezető igazgatója Székesfehérváron. Véleménye szerint problémák vannak a médiában az utánpótlással, valamint a szakmai igényességgel. Többek között erről is beszélgettünk, valamint a pandémia hatásairól és a cseh kultúrához való kötődéséről. A tanulmányokkal kezdtünk.

Tovább »

Képalkotás, dróntechnológia és a fotográfus

KáVé

Kommunikáció képekben

A Kodolányi János Egyetem Orosházi Oktatási Központja folyamatosan dolgozik azon, hogy a szakképzési centrumokkal, egyházi és állami intézményekkel közösen Békés és Csongrád megyében felzárkóztassa, segítse a hátránnyal élőket, és támogassa a tehetségeseket a képességeik kibontakoztatásában. Dr. Malatyinszki Szilárd központigazgató a KV-nak elmondta, az elmúlt években olyan Békés megyei szakemberekkel építettek ki együttműködést, akik szívesen tartanak tanfolyamokat, műhelyfoglalkozásokat a digitális forradalom vívmányai témakörben.

Ez az értékes kapcsolatrendszer jól jött a „Digitális technológiák használata a közösség szolgálatában” című, „NTP-FKT-20-0002” azonosító számú szakmai program megvalósításában is. A KJE ugyanis hárommillió forintos támogatást nyert a NEMZETI TEHETSÉG PROGRAM „A hazai és a határon túli felsőoktatási intézmények tehetséggondozó programjainak támogatása" címmel kiírt pályázata keretében.

Tovább »

Régészet napja a Gorsiumban

Kitekintő

Időutazás az ókorba

Fegyverzajos összecsapás, tavernakvíz, napfordulós rituálé és játékos régészeti foglalkozás várja a Gorsium Régészeti Parkba érkezőket június 19-én, szombaton. A régészet napján 10:00 órától indulnak a programok, amelyek napnyugta után tábortűzzel zárulnak majd. 

Tovább »

Extra látványosság kicsiknek, nagyoknak

Hangoskodó

Fekete István - kommunikáció- és médiatudomány szak, II. évfolyam

Játszótér a buszban


A közösségi médiának köszönhetem azt az információt, amelyből megtudtam, hogy a BKV rajzpályázata idén is sikeresen zárult, és arról is értesültem, hogy berendeztek egy játszóbuszt a gyermekeknek. Középiskolai informatikatanárom osztotta meg az egyik közösségi oldalon kisfiának rajzát, így bukkantam rá a BKV Gördülő Játszóház rajzpályázatára, amelynek eredményeként a cég gyerekrajzokkal „öltöztethette fel” a játszóházzá alakított autóbuszát. Dr. Székelyné Pásztor Erzsébetet, a BKV társasági kapcsolatok irodavezetőjét kérdeztem meg az érdekes programról.  

Tovább »

Tehetséggondozás a Kodolányin

KáVé

 

Digitális technológiákkal ismerkedtek a fiatalok

Hárommillió forintos támogatást nyert a Kodolányi János Egyetem a NEMZETI TEHETSÉG PROGRAM „A hazai és a határon túli felsőoktatási intézmények tehetséggondozó programjainak támogatása" címmel kiírt nyílt pályázata keretében.  Az egyetem „Digitális technológiák használata a közösség szolgálatában” című, „NTP-FKT-20-0002” azonosító számú szakmai programjának célja a digitális technológiák tudatos felhasználása. A KJE-n olyan területeket választottak ki, amelyeket a jövőbeli hallgatók érintőlegesen használnak a képzések során, ám a tehetséggondozó foglalkozások segítségével mélyebb ismeretet kaphatnak. A programelemek hangsúlyozottan kapcsolódnak a műszaki tudományokhoz.

Tovább »
Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat