Felsőoktatás, szemléletváltás és Z generáció

2023. október. 01. KáVé

Felsőoktatás, szemléletváltás és Z generáció A székesfehérvári Kodolányi János Egyetemet a nyártól hat szakmai befektető által létrehozott konzorcium birtokolja – mondta el az Indexnek Domokos Tamás, az intézmény elnöke. A szociológus szakember szerint az élet minden területe hálózatokban, networkben működik, de az iskolák világa eddig kimaradt ebből a forradalmi változásból. Felsőoktatás, szemléletváltás és Z generáció. Nagyinterjú. A Kodolányi János Egyetem elnökét többek között arról is kérdeztük, hogy miért volt szükség átalakításra az intézményben; kik az egyetem új tulajdonosai; lehet-e vidéken sikeresen működtetni egy felsőoktatási intézményt; hogyan működik egy tudásközpont; mi a magyar oktatás Achilles-sarka; megvan-e az egyetemeknél a jövőt meghatározó vízió; a professzorok hogyan tudják kezelni a Z generációt.

Nyelvek Európai Napja

2023. szeptember. 25. Mozaik

Nyelvek Európai Napja „…legalább két idegen nyelven beszéljenek az uniós polgárok” -  Az európai nyelvek sokszínűségének és a nyelvtanulás fontosságának bemutatása az igazi jelentősége és célja a Nyelvek Európai Napja programsorozatnak, amelyet több mint két évtizede rendeznek meg Európa- szerte. S zeptember 26-át az Európa Tanács európai nyelvek ünnepévé nyilvánította, annak kapcsán, hogy az Unió tagországaiban 2001 őszén  ilyen tematikájú sikeres programot rendeztek, am elyen mintegy félszáz ország vett részt. Azóta ezen a napon, ebben az időszakban Európa-szerte versenyek, fesztiválok, nyílt napok várják az érdeklődőket, akik ily módon ízelítőt kapnak a nyelvtanulás örömeiből is.

Otthon Erdélyben és Vajdaságban, itthon Budapesten

2023. szeptember. 19. Mozaik

Otthon Erdélyben és Vajdaságban, itthon Budapesten Az európai kultúra napja rendezvényt 2008 óta, minden év szeptember 20-án rendezik meg. Az esemény célja, bemutatni a kultúrák egyenrangú együttműködését és egymás melletti fejleszthetőséget, valamin, hogy felhívja a figyelmet az egyenrangú kultúrák párbeszédének fontosságára.  A programok az ünnep napján és az azt követő négy hétben látogathatóak. Az esemény a kultúra főbb ágait felülelő kulturális eseménysorozatból áll. A kultúrák sokszínűségéről, az elfogadásról Őri Pannával és Kelemen Kornéllal, a KJE harmadéves kommunikáció- és médiatudomány szakos hallgatóival beszélgetett Mocsányi Lizett. A beszélgetőtársak - mindketten - határon kívüli gyökerekkel rendelkeznek.

Origo nap és a gólyák

2023. szeptember. 08. Hangoskodó

Origo nap és a gólyák Gyetvai Jázmin kommunikáció- és médiatudomány szak, I. évfolyam - A Kodolányi János Egyetem hallgatói az Origo nap elnevezésű programon vehettek részt  szeptember 7-én. Elsőévesként izgatottan vártam ezt a napot, és reménykedtem abban, hogy a gólyatáborban megismert embereken kívül is tudok majd új kapcsolatokat nyitni, valamint, hogy a tanárokat is jobban megismerhetem.

A levelezősöknek ezen a hétvégén, a nappalisoknak hétfőn kezdődik a tanév

2023. szeptember. 06. KáVé

A levelezősöknek ezen a hétvégén, a nappalisoknak hétfőn kezdődik a tanév A Kodolányi János Egyetemen háromezer hallgatóval kezdődik az új tanév, köztük több mint ezer gólya is kezd az őszi szemeszter különböző képzésein.  A nappali tagozatos hallgatóknak szeptember 11-én, hétfőn reggel kezdődik a 2023/24-es tanév, a levelezősöknek pedig már ezen a hétvégén lesznek óráik.

Megújuló egyetemi vezetés

2023. augusztus. 24. KáVé

Megújuló egyetemi vezetés Dr. Vizi László Tamás általános rektorhelyettest bízta meg a rektori feladok átmeneti ellátásával a Kodolányi János Egyetemet 2023. június 1-től fenntartó Pro Universitate Albensis Oktatási, Beruházási, és Koordinációs Zrt. A felsőoktatási intézmény  eddigi rektora, Dr. Szabó Péter augusztus 22-ével közös megegyezés alapján lemondott rektori kinevezéséről.   Mits Gergely, az intézmény vezérigazgatója az alábbi közleményt adta ki, amelyet változtatás nélkül közlünk az egyetemi lap felületén:

Sikeres kodolányis előadók a tudományos konferencián

2023. augusztus. 14. KáVé

Sikeres kodolányis előadók a tudományos konferencián A XV. Pécsi Pénzügyi Napok Fenntarthatóság és Ellenállóság című nemzetközi tudományos konferenciáján négy nemzetközi hallgató adott elő sikeresen a Kodolányi János Egyetem képviseletében. A tudományos programot a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara szervezte június 5–6-án.   A résztvevők most egy utolsó hatalmas kihívás előtt állnak: augusztus 31-ig be kell nyújtani az absztraktjaiknak megfelelő teljes konferenciaközleményeket. A részvétel már automatikusan egy absztraktmegjelenést eredményezett. Most dönthetnek úgy, hogy publikációik számát kettőre növelik, ami egy alapszakos hallgató elétében hatalmas siker.

Királyi Napok, Székesfehérvár

2023. augusztus. 09. Kitekintő

Királyi Napok, Székesfehérvár A Székesfehérvári Királyi Napok (Székesfehérvár Royal Days) a királyi város nemzetközi hírű összművészeti fesztiválja, amelynek fő helyszíne a történelmi belváros. A Szent István király ünnepe köré szervezett rendezvénysorozatot 1996 óta tartják meg minden év augusztusában, de előzményei évtizedekkel korábbra nyúlnak vissza. Az összművészeti fesztivál a történelmi főváros legfontosabb eseménye, amely minden esztendőben igazi kulturális csemegékkel várja a fehérváriakat és a városba látogatókat. A programsorozat idén augusztus 13-án kezdődik és augusztus 20-án zárul.

Medimédia és a nemzetiségi tartalmak

2023. augusztus. 01. Kitekintő

 Medimédia és a nemzetiségi tartalmak A regionális értékek, a nemzetiségeink helyzete érdekes, egyedi téma a médiában. A Magyarországon élő nemzetiségek közül a roma, a német, román, szlovák, horvát és szerb kisebbség a legjelentősebb. Annak jártam utána, szolgáltatunk-e média tartalmat ezeknek a közösségeknek, kik és milyen formában teszik mindezt. Borbély Zsuzsával, a MEDIMÉDIA Kft. társtulajdonosával és producerével beszélgettem a témáról szegedi stúdiójukban.

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat