Orientációs héttel indult az őszi szemeszter

KáVé

Hajrá gólyák

Huszonhetedik alkalommal indult el a tanév a Kodolányi János Egyetemen. A hétfőn elindított orientációs hét első napján Dr. Kovács László oktatási rektorhelyettes köszöntötte a gólyákat, akik részletes tájékoztatást kaptak a KJE Budapesti Oktatási Központjában a félévkezdéssel kapcsolatos tudnivalókról. 

Tovább »

Tanévkezdés a KJE-n

KáVé

Képzési Tanács Orosházán, összdolgozói értekezlet Budapesten,gólyatábor Velencén

Második tanévét kezdi egyetemként a Kodolányi; tavaly augusztus elsejétől kapott egyetemi rangot a felsőoktatási intézmény. Az idei tanévkezdés idején ez az esemény már csak a közelgő akkreditációs eljárás kapcsán számít témának, hiszen az előrelépéssel kapcsolatos követelmények beépültek az intézmény életébe. Augusztus 28-án összdolgozói értekezlettel indult el a 2019-20-as tanév Budapesten, de ezt megelőzte két nappal a Képzési Tanács orosházi ülése. 

Tovább »

Tudományos programokkal ünnepelték a jubileumot

KáVé

Másfél évtizedes a KJE és a japán Kanazawa Seiryo Egyetem együttműködés

A Kodolányi János Egyetem és a japán Kanazawa Seiryo Egyetem idén ünnepelhette a két intézmény közötti együttműködés másfél évtizedes évfordulóját. Ez alkalomból a japán egyetemen közös programok szervezésével erősítették meg a további közös munkát, amelyeken a KJE részéről részt vett Dr. Szabó Péter rektor, valamint Dr. Hoffmann Orsolya és Dr. Kovács László rektorhelyettesek.

Tovább »

Együttműködés a Magyarságkutató Intézettel

KáVé

Első közös projekt az ősszel nyíló Magyar világ 1938-1940. című kiállítás 

Együttműködési megállapodást kötött a Kodolányi János Egyetem és a Magyarságkutató Intézet augusztus 2-án. Mint ismeretes, az Intézet fő célja, hogy a különböző tudományos szakágakban megszületett ismereteket összehozza, értékelje és magas tudományos színvonalon véleményezze, a valószínűségnek olyan fokán, amennyire csak lehetséges. A szervezet feladata, hogy olyan kutatásokat végezzen a magyarság múltjának, nyelvének, eredetének feltárására, amelyekre eddig nem volt lehetőség. A Kormány, illetve az Emberi Erőforrások Minisztériuma által irányított Intézet 2019. január 1-jén kezdte meg működését.

Tovább »

Koronázási Szertartásjáték Székesfehérváron

Kitekintő

A második honalapító a "hetedik felvonásban"

A hetedik „felvonásához” érkezett az Árpád-ház nagy királyainak emléket állító Koronázási Szertartásjáték című előadás-sorozat: Szent István, Szent László, Könyves Kálmán, II. (Vak) Béla, III. Béla és II. András után idén a „második honalapító”, IV. Béla király koronázási szertartását és életét viszi színre Szikora János rendező Székesfehérváron.

Tovább »

Pótfelvételi a Kodolányin augusztus 7-ig

KáVé

Indul a mérnök informatikus alapszak szak emelt szintű érettségi nélkül - 12 alapszak, 3 felsőoktatási- és 3 mesterképzés választható

Izgalmas az augusztus 7-ig tartó pótfelvételi időszak azoknak a fiataloknak és akár idősebbeknek is, akiknek első körben nem sikerült bejutniuk a választott felsőoktatási intézménybe. A pótfelvételin azok vehetnek részt, akik az általános felvételi eljárásban nem kerültek be vagy pedig nem is felvételiztek, de mostanra meggondolták magukat. Ez amiatt is hangsúlyt kapott az idén, mivel most még nyelvvizsga nélkül is benyújthatóak a jelentkezések. 

A KJE újdonsággal is várja a pótfelvételizőket: mérnök informatikus alapszakra is lehet már jelentkezni, s ami fontos, ehhez nem szükséges az emelt szintű érettségi. A szak nappali és levelező tagozaton indul szeptemberben Budapesten és Orosházán.  Az újdonság mellett természetesen nyitva állnak a további kedvelt kodolányis képzések is a pótfelvételizők előtt: 12 alapszak, 3 felsőoktatási- és 3 mesterképzés választható augusztus 7-ig a KJE-n.

 

 

Tovább »
Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat