IT ismeretek a virtuális térben

KáVé

Online projekt hét a kodolányisoknak


Minden tanévben tartanak előadásokkal teli tematikus hetet a Kodolányi János Egyetemen. A különböző programok során a hallgatók megismerkedhetnek a tanszékek által meghívott szaktekintélyekkel, akik nem csak előadásokat tartanak, hanem kötetlen beszélgetésekre is vállalkoznak. A pandémia miatt idén a virtuális tér szolgál színhelyként május 3-7. között a hagyományosnak számító eseménysorozatnak. A programok jelentős része informatikai vonatkozású, de vannak tanszéki programok is. Május 6-án, csütörtökön  olyan előadások lesznek, amelyekre az egyetem bármely szakos hallgatóját várják a szervezők.

Tovább »

Jelentősen megnövekedett a Kodolányira jelentkezők száma

KáVé

Harminc év, magas színvonalú képzések, tulajdonosi kötődés

 

A tavalyi évhez képest, idén 22%-kal több fiatal jelentkezett első helyen a Docler Holdinghoz tartozó Kodolányi János Egyetemre. A legnépszerűbb az anglisztika szakos képzés, emellett rendkívül nagy az érdeklődés a kommunikáció- és médiatudomány, a gazdálkodás és menedzsment, illetve a korábbi évekhez hasonlóan - a magánegyetemeken egyedülállóan – a szociális munka szak iránt.

Tovább »

Online oktatásról és másról Dr. Rátz Tamarával

KáVé

„A festést a tavaszi karanténnak köszönhetem”


Az immár harmadik féléve tartó online oktatás nemcsak az egyetemi hallgatókra, hanem az oktatókra is hatással van. Mindenki igyekszik a tőle telhető legtöbbet nyújtani, és a pandémia okozta helyzetben is helytállni. Nem történt ez másképp Dr. Rátz Tamarával sem. A Kodolányi János Egyetem Turizmus Tanszékének tanszékvezetője bár hiányolja a személyes jelenlétet, tapasztalatai szerint az online oktatás a kezdetektől fogva jól működik az intézményben. A világjárvány oktatásban okozott következményeiről, a megváltozott életünkről beszélgettem a tanárnővel.

Tovább »

Jubileumi Nemzetközi Hét online

KáVé

Elégedettségi kérdőívet tölthetnek ki az egyetemisták


Tizedik alkalommal rendezték meg a Kodolányi János Egyetemen a Nemzetközi Hét programsorozatot. A jubileumi rendezvény ezúttal a virtuális térbe költözött, ám így is negyven előadás várta az egyetemi hallgatókat, s mindazokat az érdeklődőket, akik bekapcsolódtak a nyitott programokba. A rendezvény hagyományairól és az idei tapasztalatokról Horváti Évát, a nemzetközi kapcsolatok iroda igazgatóját kérdeztem.

Tovább »

Föld napja 2021

Kitekintő

Muckstadt Szabina - kommunikáció- és médiatudomány szak, I. évfolyam


„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”

1990 óta minden év április 22-én hazánkban is ünnepeljük a Föld Napját. Idén a pandémia miatt elmaradnak ugyan az ünnepi, jelenlétet igénylő programok, de a virtuális tér megmaradt számunkra, és talán a mindennapi életünkben is nagyobb jelentőséget kap a világnap fontossága. A világjárvány által megtépázott emberiség életében átértékelődtek a mindennapok, az örömök, megváltoztak a sorrendek. Feltehetően az életterünk védelme is nagyobb figyelmet kap, mint eddig.  

Tovább »

A szigethalmi vadaspark túl akarja élni a pandémiát

Mozaik

  Látogató nincs, bevétel nincs, munka van

 

A Szigethalmi Családi Vadaspark lassan egy évtizede várja a látogatókat. A világjárvány miatt hónapok óta nem látogatható parkban az élet megy tovább, hiszen az állatok folyamatos gondozást igényelnek.  Látogató nincs, bevétel nincs, munka van. Kovács Botond, egyetemi hallgatótársam tanulmányai mellett a park alkalmazottjaként dolgozik, így az ő segítségével találkozhattunk Kádár Patríciával, a park vezetőjével, aki a vadaspark mindennapjait mutatta be.

Tovább »
Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat