Szurdi és a Kodolányi

2024. február. 19. KáVé

Szurdi és a Kodolányi Szurdi Miklós színész, rendező, színházigazgató, forgatókönyvíró, akinek neve ezer szállal kötődik a hazai színházkultúrához, filmes világhoz, mostantól a z égi színházban játszik, rendez . Régen elfelejtődött már, hogy a királyi városhoz és a Kodolányi János Egyetemhez is kötődött az örök optimista művészember. Szurdi Miklós 2003–2008 között a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatója volt, a Kodolányi pedig az akkor a fenntartásában működő Vörösmarty Rádió kapcsán kéredzkedett be az életébe. Székesfehérvár önkormányzati lapjának online felületén jelent meg közel két évtizeddel ezelőtt az az írás, amivel az egyetemi lap tisztelegni szeretne Szurdi Miklós emlékének.

Fenntartói tanács alakult

2024. február. 09. KáVé

Fenntartói tanács alakult Megalakult a Kodolányi János Egyetem Fenntartói Tanácsa, amelynek tagjai olyan - lokálisan és országosan elismert - gazdasági szakemberek, cégvezetők, akik elkötelezettek a helyi gazdaság, a helyben lévő munkaerő fejlesztése, erősítése érdekében. A tanács elsődleges feladata, hogy az elkövetkező évekre meghatározza és koordinálja az egyetem stratégiáját, és a XXI. századi munkaerőpiaci igényekhez alakítsa az egyetem portfolióját. 

Vitakört alapítottak a kodolányisok

2024. január. 29. KáVé

Vitakört alapítottak a kodolányisok A  "Gondolkodjunk közösen!"  vitakör m ár a negyedik programját tartja január 30-án. Ez alkalommal  Dr. Karsai Dániel alkotmányjogász  lesz a kodolányisok vendége. Az ismert szakember az eutanázia jogáért küzd, így a vitakör ismét olyan témát dolgoz fel, amely nagyon is aktuális, és a közbeszédben óriási visszhangja van napjainkban.  "Gondolkozni, gondolkozni, ha csak a másodperc töredéke van is hátra - gondolkozni: ez az egyetlen remény." - George Orwell gondolatai adják az elmúlt év végén megalakult „ Gondolkodjunk közösen!” vitakör mottóját és ars poeticáját. Faragó Viktória ötletgazda és Pankovits Patrik , a Kodolányi János Egyetem hallgatói hozták létre a vitakört, amelynek célja a nyugati vitakultúra népszerűsítése, az értelmes eszmecsere, a kulturált disputa fórumának és közösségének megteremtése. Az első alkalmat tavaly december 12-ére szervezték. Akkor az ünnepi időszak közeledte adta a témát: a karácsony kommercializálódásának hatásait vitatták meg a résztvevőkkel.

Nyílt nap, államilag finanszírozott helyek, új campusok

2024. január. 19. KáVé

Nyílt nap, államilag finanszírozott helyek, új campusok Dr. Vizi László Tamás megbízott rektor: „ A céges világ fogalmazza meg a munkaerő igényeket" Tizenkét alapszakra és öt mesterszakra jelentkezhetnek azok a fiatalok, akik a Kodolányi János Egyetemet választják a továbbtanuláshoz. Budapesten, a XI. kerületi új campuson, Székesfehérváron és Orosházán egyaránt megtalálják a számításaikat azok a felvételizők, akik a versenyképes tudást, a pályakezdéskor pénzre váltható gyakorlati ismereteket és felejthetetlen egyetemi éveket várnak a választott felsőoktatási intézménytől. Óriási áttörés az egyetem életében, hogy félezer államilag finanszírozott hallgató felvételére nyílik lehetőség 2024-ben. 

A Kodolányi János Egyetem is ott van a 24. Educatio kiállításon

2024. január. 11. KáVé

A Kodolányi János Egyetem is ott van a 24. Educatio kiállításon   A Kodolányi János Egyetem oktatói és diákjai is ott vannak a ma kezdődött 24. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon a Hungexpon.    Tizenkét alapszakról és öt mesterszakról kaphatnak információit a továbbtanulni vágyó fiatalok a kodolányis standnál. Újdonság, hogy ötszáz  államilag finanszírozott férőhelyre jelentkezhetnek a 2024-es felsőoktatási felvételi eljárásban résztvevők alap- és mesterszakokon a Kodolányi János Egyetemen. Az intézmény három helyszínen, Székesfehérváron, Budapesten az új campuson és Orosházán várja a jelentkezőket, különböző szakjain nappali és levelező képzési formában.  A háromnapos oktatási szakkiállítás mai megnyitóján Csák János kulturális és innovációs miniszter kiemelte, hogy aki Magyarországon elkezd tanulni, akár a szakképzésben, akár a felsőoktatásban, az biztos lehet benne, hogy lesz állása. A miniszter arról is beszélt, hogy a kormány úgy kíván változtatni a felsőoktatás rendszerén, hogy a fiatalok előtt álló lehetőség minél szélesebb legyen.

Múzeumi levéltári és egyetemi partnerség Fehérváron

2023. december. 21. KáVé

Múzeumi levéltári és egyetemi partnerség Fehérváron Oktatási, tudományos és kutatási területeken működik együtt továbbra is a Kodolányi János Egyetem, a Szent István Király Múzeum és a Városi Levéltár és Kutatóintézet. Az erről szóló megállapodást a Romkert '85 konferencia keretében a Koronázó Bazilika Nemzeti Emlékhely Látgatóközpontban írták alá a partnerek. A dokumentumot Dr. Vizi László Tamás az egyetem mb. rektora, Pokrovenszki Krisztián, a múzeum főigazgatója és Csurgai Horváth József levéltári igazgató látta el kézjegyével.

Nem „elitklub” az Országgyűlési Könyvtár

2023. december. 18. Mozaik

Nem „elitklub” az Országgyűlési Könyvtár Az Országgyűlési Könyvtárban tettek kellemes hangulatú, szakmai látogatást a Kodolányi János Egyetem könyvtári szakember szakirányú továbbképzésének hallgatói Prof. Dr. Simándi Irén vezetésével. Sokan nem tudják, hogy az Országház épületében található Országgyűlési Könyvtár már 1952 óta nyilvános, ugyanúgy bárki által látogatható, mint például a Széchényi vagy a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár. Gazdag, hatszázezer kötetnél is nagyobb állománya, hangulatos termei, kiállításai mindenképpen megérnek egy látogatást. 

Mozijegy

2023. december. 14. Hangoskodó

Mozijegy Papp-Laib Marcell, kommunikáció- és médiatudomány szak, III. évfolyam Egy nem is olyan régi produkciót, a Kincsemet hoztam el a mai mozijegyi kalandozás első állomására. Ez a 2017-es kétórás film egy történelmi, romantikus dráma. A két főszereplő Nagy Ervin és Petrik Andrea, de rajtuk kívül olyan kiváló magyar színészek is játszanak a filmben, mint például Kovács Lehel, Gáspár Tibor vagy Balsai Mónika. 

A hírműsorokban nemigen van min mosolyogni

2023. december. 04. Mozaik

A hírműsorokban nemigen van min mosolyogni Máté Kriszta: “A kemény munkában, szorgalomban, kitartásban hiszek.” Több, mint tíz éven át láthattunk téged különböző hírműsorokban és dokumentum- vagy interjú- műsorokban. Nem hiányzik a kamera és a közös műsorvezetés a férjeddel, Bárdos Andrással? A kamera egyáltalán nem hiányzik. Nagyképűen talán úgy mondhatnám röviden, hogy az az élmény, a népszerűség, az ismertség nekem már megvolt. Van annak jó oldala, ha az embert nem ismerik meg smink nélkül az utcán, vagy egy kinyúlt pulcsiban. Sosem vágytam a szakmámmal járó népszerűségre. Sosem fürdőztem benne, zavart, ha fotóznak és ezt nem csak mondom, ezt a részét a munkámnak mindig kerültem, amennyire lehetett. Andrással azok az évek, amikor együtt dolgoztunk, fontos évek, az idő tájt született mindkét gyerekünk. Vagyis csak jó élményeim kapcsolódnak azokhoz az évekhez, de elmúlt, és nem is akarnánk már együtt dolgozni, nagyon másfelé kanyarodott a szakmai életünk. A gyerekeim azóta tizenhat és tizenkilenc évesek. András a tévézés után két könyvkiadót is alapított, én sok éve producerként dolgozom, tanítok, és építjük Liluval a közös vállalkozásunkat, a Lilulandet.

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat