Educatio 2019

KáVé

Tizenegy alapszak, három mesterképzés és három  felsőoktatási szakképzés a Kodolányin

Tizenkilencedik alkalommal nyitotta meg a kapuit az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás a Hungexpo “A” csarnokában. A január 10-12. között látogatható kiállításon megújult standdal vesz rész a Kodolányi János Egyetem stábja. 

Tovább »

Kodolányis turizmus szakosok jelentkezését várják a Bostoni Egyetem projektjébe

KáVé

Nemzetközi kapcsolatok fejlődése és ezzel párosuló életszerű projektek indulnak a következő szemesztertől

A KJE Turizmus Tanszéke egyre több vállalati és vállalkozási projektbe vonja be a hallgatókat, a tananyagok minél jobb elsajátításának érdekében. A turizmus tevékenyégét ma már globális gondolkodásmóddal lehet a legcélszerűbben elősegíteni. Ezen túlmenően a nemzetközi turizmus ipar fejlődésével párhuzamosan a belföldi lehetőségek is jelentősen fejlődni fognak.  A kodolányis hallgató központú oktatás és a versenypiaci igényekkel összefüggő tudás minél jobb elsajátításhoz Dr. Rátz Tamara tanszékvezető és Dr. Zsarnóczky Martin projektfelelős innovatív nyitást tervez a jövő szemeszterben induló nemzetközi turisztikai projekt kapcsán.

Tovább »

2019

Kitekintő

Újév. A fogadalmak időpontja, amikor hisszük, hogy reggel valami jobb és boldogabb kezdődik. Elég, ha hagyjuk, hogy hasson ránk a fizikusok és csillagászok által megállapított kezdet mágiája, lenullázzuk a számlálót, összeállítjuk a fogadalmak és eskük listáját, amelyet úgysem tartunk be. Már az újévi ebéd után rágyújtunk az első cigarettára, január közepén már nem hiszünk abban, hogy az év végére folyékonyan beszélünk angolul, a fogyókúrát elhalasztjuk "jobb időkre", a nyári szabadságra. Addig úgyis mindenki elfelejti. 

/Janusz L. Wisniewski/

Tovább »

Artisjus-díjat kaptak a kodolányis zenetanárok

KáVé

Mits Gergely és Nagy János könnyűzenei kategóriában hazánk legjobbjai

Az Artisjus Szerzői Jogvédő Egyesület újonnan alapított díjjal ismeri el és köszöni meg a hazai zenetanárok munkáját, ami nélkül nem születhetnének és szólalhatnának meg új magyar zeneművek. Az Artisjus székházában könnyű- és komolyzenei kategóriákban osztották ki a rangos elismeréseket december 17-én. A pénzjutalommal járó szakmai elismerések odaítéléséről a jogvédő szakembereiből álló vezetőség döntött.

Tovább »

Színház kodolányis szemmel

Hangoskodó

Cseh Adél - kommunikáció és médiatudomány szak, I. évfolyam


Premierajándék

 

Sajátos megközelítésben állította színpadra Csányi Sándor a Thália Színházban a Premierajándék című darabot. Az előadás Oscar Wilde világhírű vígjátékát, a Lady Windermere legyezőjét dolgozza fel. A színdarab a próbafolyamatot vezeti le, többek között azt, miként zajlottak a próbák, hogyan ütemezték a felkészülést. 

Tovább »

Hét kodolányis vesz részt az OTDK-n 2019-ben

KáVé

Jól teljesítettek a diákkörösök 

Intézményi TDK konferenciát rendeztek a Kodolányi János Egyetemen december 7-én A zsűri, Dr.Zsarnóczky Martin, Dr.Csurgai-Horváth József és Dr. Szele Bálin az írásbeli és a szóbeli eredmények alapján hét hallgató továbbjutását támogatta a 2019 tavaszán megrendezésre kerülő Országos Tudományos Diákköri Konferencia szekcióiba.

Tovább »
Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat