"Nem minden szabályozás cenzúra és nem minden cenzúra szabályozás”

Hangoskodó

Bagladi Barnabás - kommunikáció és médiatudomány szak, II. évfolyam

Rendhagyó országházi látogatás, válságkommunikációs és média jogi workshopok

A tanév második projekthete a május elsejei ünnep miatt most csak két napos volt, de a tanszék kihozta belőle a maximumot, és nem maradtunk programok nélkül.

Tovább »

KJE és még két Fejér megyei egyetem Ercsiben

KáVé

Fejérben van lehetőség tanulni és dolgozni

A Kodolányi János Egyetem standja is ott volt az Esély otthon – jövőforrás Ercsiben című projekt keretében Ercsiben megtartott szakmai napon április 25-én. Az Eötvös József Művelődési Házban rendezett programra általános iskolák hetedik osztályosait és középiskolásokat hívtak meg a szervezők, hogy képet kapjanak a Fejér megyében található továbbtanulási és munkaerő-piaci lehetőségekről. A bemutatón a helyi munkavállalók mellett oktatási intézmények vettek részt, és bemutatták a megye szakképzési és felsőoktatási térképét. A cél mindenekelőtt az volt, hogy a fiatalok megtalálják helyüket szűkebb pátriájukban mind tanulás, mind munka szempontjából. 

Tovább »

Kodolányisok képviselték a sajtót a Parlamentben

KáVé

Mint-a-Parlament - példa arra, hogy így is lehet

Az Országházban folyó munka valamennyiünket foglalkoztat, hiszen ott hozzák meg az állampolgárokat érintő törvényeket. Elsőre az ember nem is gondolná, hogy egy-egy törvény az elfogadásig, milyen összetett, hosszú folyamaton megy keresztül. Nagyon izgalmas volt április 26-án a sajtó képviseletében végignézni, és testközelből megélni egy törvényhozási folyamat lépéseit. 

Tovább »

„Legjobban útközben szeretek lenni”

KáVé

Olyasmi lehet majd a cím: “Megmaradni magyarnak”

 

Gyuricza Péter újságíró, a Kodolányi János Egyetem Kommunikáció és Médiatudomány tanszékének docense a közelmúltban ünnepelte 60. születésnapját. Ennek apropóján emlékeztünk vissza karrierje emlékezetes pillanataira.Tanár úr mesélt a rádióknál, televíziónál töltött időszakáról, és természetesen a tanítás, könyvírás szeretete is szóba került a vele készített interjúm során.

Tovább »

„Nagyon fontos dolog, hogy képesek legyünk mindig megújulni..."

KáVé

PhD értekezését egy multidiszciplináris doktori iskolában írta 

Lőrinczné Dr. Bencze Edit a Kodolányi Egyetem Humánfejlesztési Tanulmányok Tanszékének tanszékvezetője, a Jól-léti Társadalom Intézet igazgatója. Ez már önmagában is egy izgalmas beszélgetés témája lehetne. De…

…ha az interjúra készülve az is kiderül, hogy PhD értekezését egy multidiszciplináris doktori iskolában írta „Az európai uniós bővítések elmélete és gyakorlata a horvát csatlakozás tükrében” címmel, mindenféle korábbi horvátországi kötődés nélkül, akkor a dolog szinte már a titokzatosság határára kerül. Amikor pedig azt is megtudom, hogy a tanárnő eredeti diplomáinak egyike orosz szakos, akkor már az első kérdésen sem kell gondolkoznom…

Tovább »

Tematikus hét Orosházán

KáVé

Tananyagokhoz kapcsolódó előadások, borkóstoló, csocsóbajnokság

A Kodolányi János Egyetem orosházi campusán megrendezett tematikus hét programjaira meghívott vendégek az oktatótevékenységéhez kapcsolódó témákban adtak elő, így a hallgatók az életből merített példákkal és tapasztalatokkal egészíthették ki ismereteiket. Az orosháziak a budapesti campus nemzetközi hetének konferenciaprogramjához is csatlakoztak szerdán.

Tovább »
Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat