Sikeres félévet zárt a Nemzetközi Vendéglátás Menedzsment Akadémia

KáVé

"... szeretnénk bevonni az országos Marriott Hotel lánc tagjait egyetemi tanfolyamainkba"

 

A Kodolányi János Egyetem és a Boston Egyetem közötti együttműködés eredményeként létrehozott Nemzetközi Vendéglátás Menedzsment Akadémia kurzus nagyszerű eredményekkel zárult a turisztikai osztály szempontjából. A közös előkészületek közel egy évig tartottak, és bejelentést követően tizenhét diákot választottak a speciális tanfolyamra. A kezdeményezés céljai voltak a nemzetközi projektekben való részvétel, a gyakorlati szemléletmód kialakítása és a karrier szempontjából fontos kapcsolatépítési lehetőségek kialakítása. Dr. Zsarnóczky Martin a következőkben foglalta össze az eddigi eredményeket:

                      

Tovább »

Ukrán diákok cikke a Kodolányiról

KáVé

"...az Erasmus + nemcsak a tanulás, hanem sokkal több: új ismeretek, lehetőségek, utazás és találkozások.

 

Az alábbi cikket a Kodolányi János Egyetemen Erasmus+ program keretében tanuló ukrán hallgatók írták. Az írást eredetijét az Ivan Franko Drohobych Állami Pedagógiai Egyetem honlapján tették közzé.

„Az Idegen nyelvek Intézetének minden tanulójának álma az, hogy az  Erasmus + Mobilitási Program keretében külföldön tanulhasson. Nekünk most teljesült az álmunk. Az összes szükséges dokumentumot összegyűjtöttük, tudásunkat felfrissítettük, és valami újra és ismeretlenre felkészülve útnak indultunk.

Tovább »

Utazás a digitalizációtól a pedagógiába Orosházán

KáVé

A Kodolányi János Egyetem és a Magyar Pedagógiai Társaság Staféta tábora


UTAZÁS A DIGITALIZÁCIÓTÓL A PEDAGÓGIÁBA címmel Orosházán rendezte meg idén a Magyar Pedagógiai Társaság / MPT/ és a Kodolányi János Egyetem a 17. Staféta tábor  programsorozatot. A pedagógus-nemzedékek hagyományos szakmai találkozója minden nyáron az ország más-más pontján várja a szakembereket, tavaly a Sármelléki Erdei Iskola adott otthont a hagyományosan júniusi rendezvénynek.

Az idei, orosházi, közös szervezésű nyári táborban június 20- 23. között szakmai előadások, workshopok, szabadidős programok várták a Magyar Pedagógiai Társaság tagjait, akik az egész ország területéről érkeztek Dél-Békésbe.

Tovább »

Tanévbúcsúztató 2019

KáVé

Újjáélesztett hagyomány Fehérváron

Még főiskola volt a Kodolányi a tavaly júniusi összdolgozói partin. Akkor és most is Székesfehérváron találkoztak egy délutánra a kodolányisok. Minden ugyanúgy, mint előző évben: baráti légkör, „van miről beszélgetnünk egymással” attitűd, finom étkek, viszont elértük, megértük az egyetemi rangot. Régen óhajtott vágy teljesült tavaly augusztus elsején, sokat dolgozott ezért a csapat, megérdemelt a siker.

Tovább »

Konferenciát szerveztek a kodolányis turizmus szakos hallgatók

KáVé

Turisztikai díjat kapott Dr. Zsarnóczky Martin, a KJE docense

 

A IV. Nemzetközi Mátrai Tudományos Konferencia Parádsasvár Község Önkormányzata, a MatraLab Nonprofit Kft, a Kodolányi János Egyetem Székesfehérvári Campuszának Turizmus szakos hallgatói, a Magyar Földrajzi Társaság Gyöngyös-Mátra-vidéki Osztálya, a Doktoranduszok Országos Szövetsége részvételével és a Mátra Resort támogatásával került megrendezésre május 15-16-án. A két napos konferencián hét külföldi és tizenegy hazai előadót hallgathattak meg a résztvevők, valamint  egy nemzetközi kooperációban szervezett workshop keretében szerezhettek szakmai tapasztalatokat. A konferencia alkalmat nyújtott elismerések, díjak átadására is.  A “Mátra Fejlesztéséért” díszoklevelet Báryné Gál Edit a Mátra Múzeum Igazgatója és Palik Tibor mátrai nagyvállalkozó kapta az idei évben. A hazai akadálymentes turizmusban való példaértékű munkájukért “a legjobb akadálymentes turizmus gyakorlata” díjban részesült Holló Henrik Parádsasvár Község polgármestere és Dr. Zsarnóczky Martin, a KJE docense a mátrai akadálymentes turisztikai program készítéséért.

Tovább »

Kodolányis kommédiás és a Soltvadkert TV

Kitekintő

Juhász Réka - kommunikáció és médiatudomány szak, II. évfolyam

Iskolai felvételekkel kezdődött, tévé lett belőle – interjú Mátyus Lajos főszerkesztővel

 

Gimnáziumi médiatanárommal máig jó a kapcsolatom, így kézenfekvő, hogy gyakorlati időmet az általa vezetett Soltvadkert TV-nél töltöttem. Az infrastruktúrát és a szakmaiságot tekintve egyaránt kiváló televízió nemcsak jó lehetőség, hanem igazi kihívás a gyakornoknak, hiszen a televíziózás számos területén kipróbálhattam magam, megtanulhattam a gyakorlatban számos szakmai alapvetőséget.

Mátyus Lajossal, a televízió vezetőjével arról beszélgettem, hogyan alapította meg a Soltvadkert TV-t, milyen nehézségekkel nézett szembe abban az időben, és hova jutottak el mára.

Tovább »
Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat