Nem kiváltság a home office

Mozaik

Gattyán Zoltán – kommunikáció és médiatudomány szak, III.évfolyam

Internet, globális munkaerőpiac, home office

 

Napjainkban a számítógép és az internet olyannyira megszokott része életünknek, hogy el sem tudjuk nélküle képzelni mindennapjainkat. Ez igaz volt már az elmúlt évtizedre is, most pedig kiemelt jelentőséget kapott, amikor az egész világot kétvállra fektette a koronavírus. Sokan elveszítették a munkájukat, akinek megmaradt az állása, az otthoni munkára, azaz home office-ra kényszerült. A home office nélkülözhetetlen feltétele az internet. Az online tartalom elérése sok szakmában – főleg a koronavírusos időkben - elengedhetetlen munkaeszköz lett, míg korábban sokaknak csak a szórakozást jelentette: zenét hallgatni, játszani, levelezni, napi hírekhez jutni lehetett a segítségével.

Tovább »

Vizsgák, záróvizsgák online

KáVé

Fenntartják a home office típusú munkavégzés lehetőségét is, de kinyitják az épületeket 

A közelmúltban megváltozott a koronavírussal kapcsolatos kormányzati álláspont, az oktatási intézmények igazodnak ehhez. A Kodolányi János Egyetemen vezetői értekezleten tárgyalták meg ma a koronavírus járvánnyal kapcsolatos további intézkedéseket. Dr. Szabó Péter rektor ezt követően foglmazta meg az intézményi állásfoglalást a vészhelyzet enyhítéséről.


Tovább »

Enyhítések óvatosan

Kitekintő

Mától Budapesten is megszűnik a kijárási korlátozás, vidéken folytatódnak az enyhítések


Mától Budapesten is megszűnik a kijárási korlátozás, de egyes védelmi óvintézkedések továbbra is megmaradnak. Vidéken már a vendéglátóhelyek belső tereit is megnyithatják a szolgáltatók, és a szálláshelyek is fogadhatnak vendégeket.


Tovább »

Szerelem a korona idején

Hangoskodó

Deák Norbert - televíziós műsorkészítő szak, II. évfolyam

"...a járvány kitörése előtt költöztünk össze"

A koronavírus járvány az elmúlt két hónapban alaposan felforgatta a mindennapjainkat. Az egyetemeken és a közoktatásban bevezették a távoktatást, az emberek egy része home office-ban dolgozik, nem találkozhatunk hozzátartozóinkkal, barátainkkal.  A pandémia kihat az életünk minden területére, így a párkapcsolatokra is.  Tárnyik Lili, a Kodolányi János Egyetem másodéves televíziós műsorkészítő hallgatója és az egykor ugyancsak kodolányis párja, Kralovics Antal a járvány kitörését megelőzően kezdték el tervezni közös életüket. Erről és az elmúlt két hónap viszontagságairól faggattam Lilit.

Tovább »

Nem kárpótol mindenért az internet

Hangoskodó

Heincz Gréta – televíziós műsorkészítő szak, I. évfolyam

Karanténba zárva


Olvasom a neten, hogy a világon már közel 4,35 millió koronavírusos beteget azonosítottak, közel háromszázezren meghaltak és másfél millióan épültek fel a betegségből. Itthon közel három és fél ezerre nőtt a fertőzöttek száma, négyszázharminchatan meghaltak és majdnem ezerkétszázan gyógyultan távoztak a kórházból. És ez utóbbi a lényeg, sokan meggyógyultak, és az utóbbi napokban dereng a fény az alagút végén.

Tovább »

Új fejezet kezdődik a KJE-en

KáVé

Cél, hogy a legrangosabb hazai magánegyetem legyen a KJE

Új fejezet kezdődik a Kodolányi János Egyetem életében, a székesfehérvári alapítású felsőoktatási intézmény fenntartója április 27-től kezdve hivatalosan is a Gattyán György tulajdonában álló Docler cégcsoport.  Az új tulajdonos maga is a Kodolányi hallgatója volt, kommunikáció és médiatudomány szakon szerzett diplomát. „Nagy öröm számomra, hogy mostantól rész vehetek annak az intézménynek a működtetésében, ahol magam is tanultam” -mondta el az üzletember a KV-nak.

Tovább »
Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat