Tanárként kezdte, de elcsábította a média

KáVé

Vendrey Márta - kommunikáció és médiatudomány szak, III. évfolyam

Kodolányi a Ridikül után

Új mesteroktató és stúdióvezető érkezett a kommunikáció és médiatudomány tanszékre: P. Kovács Gyula a Duna Tv Ridikül című műsorából jött egyetemünkre. Úgy tartja, minden ember pályaívének méltó lezárása lehet, ha átadhatja megszerzett szakmai tudását. 

Tovább »

Producer a tanárnőnk

Hangoskodó


Raffael Veronika - kommunikáció és médiatudomány szak III. évfolyam

Máté Krisztina az üzleti X Faktorról

Ebben a félévben FM308 néven indult egyetemi rádiónk "Dumáljuk meg!" című műsorában Máté Krisztina tanárnőt kérdeztem az RTL Klub új műsoráról, a "Cápák között"-ről, amelynek ő a producere. A rádióinterjú írott változata olvasható most a KV-n.

Tovább »

"Jó hely" az egyetemi büfé

Mozaik

Vendrey Márta – kommunikáció és médiatudomány szak, III. évfolyam

 

„Diákcentrikusak vagyunk”

Egy viszonylag kis létszámú egyetemi büfé üzemeltetése biztosan nem könnyű feladat. Ennek ellenére az idei tanév második felétől egy igazán választékos és megfizethető kínálattal találkozhatunk a KJE budapesti épületében. Szűcs Attila, a büfé üzemeltetője egyben az egész épület üzemeltetője is. Kíváncsi voltam feladataira és természetesen a jó büfé titkára. 

Tovább »

Gyakornokot keres az X-Faktor csapata

Mozaik

Rakovács Regina - kommunikáció és médiatudomány szak, III. évfolyam

A kreatív producer is gyakornokként kezdett

A médiaszakos egyetemisták joggal vadásszák a gyakornoki helyeket, aki nem tesz szert az egyetemi évek alatt gyakorlatra, szerkesztőségi tapasztalatokra, nehezebben jut álláshoz friss diplomájával. Emiatt is ajánlom a kodolányisok figyelmébe az RTL Klub alábbi felhívását:

„Ha érdekel a média világa, kreatív vagy és terhelhető, kitartó és pontos, ha szívesen lennél egy showműsor csapatának tagja lenni, illetve ha aktív felsőoktatási jogviszonnyal rendelkezel, jelentkezz fényképes önéletrajzzal a gyakornok@ufashow.hu e-mail címen.”

Az X-Faktorról, a gyakornoki lehetőségről és a televiziózásról,  beszélgettem Verebély Marcellel, az X-Faktor kreatív producerével.

Tovább »

Diplomaátadó 2019 február

KáVé

Első alkalommal adtak át egyetemként diplomát

Százharmincan tettek sikeres államvizsgát idén januárban a Kodolányi János Egyetemen, számukra a hétvégén rendeztek ünnepélyes diplomaátadót Budapesten. A végzősök kiváló teljesítményét az egyetem vezetése rangos díjakkal ismerte el, amelyeket ugyancsak az ünnepségeken vehettek át a friss diplomások.

 

Tovább »

"Megtaláltam a szakot, ahol tanulni szeretnék"

Hangoskodó

Klicasz Petrosz, Zrínyi Miklós Gimnázium, 12.b

Egy izgalmas látogatás

 

Akadnak, akik a felvételi időszak utolsó napjaira hagyják a jelentkezés benyújtását, és még ilyenkor is felmerülhetnek kétségek  a szakok, felsőoktatási intézmények sorrendjét illetően. Sokat segítenek a döntés meghozatalában az egyetemi nyílt napok, amelyek során betekintést nyerhetünk az egyetemi életbe, megismerhetjük az egyes szakok követelményeit, találkozhatunk a tanárokkal. Én a Kodolányi János Egyetem Budapesti Oktatási Központjának nyílt napját látogattam meg, hogy tájékozódjak, milyen szakok vannak és úgy általában, milyen az élet ezen az egyetemen.

Tovább »
Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat