Kodolányi János Egyetem
INFORMÁCIÓ: +36 80 203 769, felveteli@kodolanyi.huAkadálymentes verzió
CONTACT: +36 22 543 377, FAX: +36 22 543 391 international@kjf.hu
contact: +36 22 543 342, FAX: +36 22 543 391 international@kjf.hu
Kodolányi János EgyetemKodolányi János Egyetem
Kodolányi János University of Applied Sciences
Kodolányi János University of Applied Sciences
Keresés

ROP pályázatok

Hallgatói karrieriroda létrehozásra és regionális munkaerőpiaci kutatás szervezésére nyert támogatást a Kodolányi János Főiskola. A Regionális Fejlesztés Operatív Program keretében nyújtott közel 28 millió forintos támogatás a Kodolányin végzett hallgatók elhelyezkedését támogató karrieriroda létrehozását és működését finanszírozta a 2007/2008-as időszakban.

Irodánk célja, hogy lerövidítsük és megkönnyítsük végzett hallgatóink számára a diploma megszerzése és a munkába állás közötti időszakot, bővítsük munkaerő-piaci ismereteiket és felkészítsük őket a tudatos karriertervezésre.

Irodánkban olyan adatbázist működtetünk, melyben azokat a diákokat tartjuk számon, akik érdeklődnek a nálunk található munkalehetőségek iránt, vagy az esetleges gyakorlati tapasztalatszerzésre alkalmas cégekről. Emellett a cégek specifikus elvárásaik alapján válogathatnak az adatbázisunkban fellelhető hallgatók közül, természetesen az adatvédelmi jogok megsértése nélkül. Céljaink elérése érdekében kapcsolatot tartunk a munkáltató szervezetekkel, a hazai és nemzetközi diákszervezetekkel. Ehhez kapcsolódik a folyamatos ügyfélszolgálati tevékenység, a hallgatókkal való kapcsolattartás.

Reményeink szerint hozzájárulunk ahhoz, hogy hallgatóink naprakész információkkal rendelkezzenek, ezért segítséget nyújtunk álláskeresést elősegítő, tájékoztató, oktató és tanácsadási célú információk közzétételével. A projektünk eredményeiről publikációkat közlünk a honlapunkon, ezzel eleget téve a nyilvánossági kritériumoknak.

A hallgatóink iskola utáni életútját nyomon követve egy adatbázist hoztunk létre, mely közvetetten, de a jelenlegi hallgatóink számára is előnnyel jár. A volt hallgatóink nagy része alkalmas lehet arra, hogy velünk együttműködve jelenlegi hallgatóinkat gyakorlati tapasztalatszerzés céljából fogadja. Ez a folyamat lehetővé teszi számukra is, hogy vállalkozásaik számára megbízható munkaerőt szerezzenek.

Főiskolánk mindenképpen szükségesnek érzi a pályakövetés kialakítását, mely a Karrier Iroda további fejlesztése szempontjából is nélkülözhetetlen. Ezért elkészült a pályakövetési kérdőív, melyet kitöltés után számos hallgató juttatott már vissza hozzánk. A feldolgozott adatok alapján 2008. szeptember elején elkészült a Pályakövetés 2008 című kiadvány is!

Célunk, hogy a hallgatók minél szélesebb körű ismereteket szerezzenek a munkaerőpiac igényeiről, elvárásairól, ezért szeretnénk minél több segítséget nyújtva, hatékonyan felkészíteni őket a munkaadókkal való találkozásra. Tanácsokat adunk külföldi tanulmányokkal, önéletrajz készítéssel, pályázati anyagok elkészítésével kapcsolatban. Próbainterjúkat tartunk, melyek során a hallgatók profi személyzeti tanácsadók segítségével készülhetnek fel az „éles" interjúkra.

A karrier-tanácsadói oldalt rendszeres tréningekkel és előadásokkal ötvözve erősítjük. Ezek során olyan témaköröket érintünk, melyekről az oktatás keretein belül nem esik szó, de a munkába álláshoz feltétlenül fontosak. (karriertervezéstől a munkatapasztalatokig).

Áprilisban második alkalommal került megrendezésre a „Mi a Pálya?" elnevezésű, regionális állásbörze Székesfehérváron, a Karrier Iroda szervezésében. A rendezvény célja a friss diplomás hallgatók elhelyezkedési esélyeinek növelése, a diákok és leendő munkáltatóik közötti személyes kapcsolat megteremtése, a munkavállalás és a munkaerőpiacra való kilépés elősegítése volt. Az állásbörze alkalmat teremtett a hallgatók és a cégek közötti kapcsolatfelvételre annak érdekében, hogy a végzős hallgatók a lehető legrövidebb idő alatt találják meg a számukra ideális munkahelyet, a cégek pedig a lehető legtöbb potenciális jelölttel találkozzanak.

Az állásbörze szervezése kapcsán jó kapcsolatokat építettünk ki a cégekkel, így naponta 4-5 új álláshirdetést kapunk, melyeket az iroda honlapján teszünk közzé.

Több céggel vettük fel a kapcsolatot szakmai gyakorlati lehetőségek céljából (AVIS, Aditus, Viking River Cruises,AmRest, AWD, Aktív Hotels, Manpower, Expressz Magyaroszág) és már több nyelviskola (pl. Fast Business Communications) és vállalat jelezte, hogy szívesen látnák hallgatóinkat gyakornokként is.

Évente két alkalommal (mindkét félévben) a Nemzetközi Intézettel közös szervezésben Ösztöndíjbörzét tartunk Székesfehérváron.

Több kiadványt írtunk és jelentettünk meg a 2007/2008-as évben, melyek a végzős hallgatók elhelyezkedését segítik (Karriertanácsok I. II. III., Elhelyezkedési információk, Szakmai gyakorlatok végzős hallgatók számára, Mi a pálya? I. II.)

A program a Nemzeti Fejlesztési Terv keretében az Európai Unió Európai Szociális Alapjának társfinanszírozásával a ROP 3.3.1. program keretében valósul meg.


Támogatónk:
Magyarország megújul Magyarország megújul
Kövesse az egyetemet a közösségi oldalakon is: