Üzleti szaknyelvi tréner - szakirányú továbbképzés (angol, német)

Végzett hallgatóink mondták a képzésről

Nagyon hasznos volt a MemoQ CAT eszköz alapszintű használata kurzus, szuper példákkal, gyakorlatokkal, csak úgy elröppent az egész nap :)

H. É.
még több vélemény

Magasszintű nyelvtudással rendelkezel, de úgy érzed hiányzik valami plusz, amivel igazán versenyképes lehetsz?

Szívesen dolgozol emberekkel és szívesen osztod meg ismereteidet és tapasztalatodat másokkal?

Sokéves nyelvtanári tapasztalattal szeretnél új lehetőségek felé nyitni?

 

Gyere és egészítsd ki nyelvtudásodat módszertani alapokkal és legyél business language coach, üzleti szaknyelvi tréner!

 

Az elmúlt években megváltozott a nyelvoktatás, nyelvtanulás-tanítás szerepe, fontossága az üzleti életben. A hosszabb időt felölelő általános nyelvfejlesztés helyett rövid, célirányos képzésekre van szükség. Gyors, de hatékony felkészítésre, nyelvi gátak feloldására, egy adott feladatra történő felkészítésre helyeződött át a hangsúly. Üzleti nyelvi tréner szakirányú továbbképzésünkkel ezekre a változásokra szeretnénk reagálni és hallgatóinknak olyan ismereteket, tudást és kompetenciákat átadni, melyek felvértezik őket a megváltozott igényekre.

 

Képzésünk célnyelven tartott interaktív tréning, ahol megtapasztalhatod és megtanulhatod, hogy tudod irányítani, vezetni a nyelvtanulót a sikeres és magabiztos nyelvhasználó felé vezető úton. Célunk nem a nyelvoktatás, a képzésen nem foglalkozunk nyelvfejlesztéssel, a célunk olyan módszertani eszköz,- és tudástár átadása, mellyel a képzés végére képessé válsz üzleti,- és szaknyelv oktatásra, csoportok irányítására, one-to-one foglalkozások levezetésére, nyelvi tréningek megtervezésére és megvalósítására, tanulód nyelvtudásának mérésére és értékelésére.

 

A képzést olyan szakembereknek ajánljuk, akik a nyelvet már magas szinten beszélik és tudásukat szeretnék kiegészíteni módszertani, gazdasági ismeretekkel.


Részvétel feltétele:

a) a választott idegen nyelvnek megfelelő, legalább alapképzésben (korábban főiskolai szintű képzésben) szerzett idegen nyelvi szakos vagy nyelvtanári oklevél,

vagy

ba) pedagógusképzés, bölcsészettudomány, társadalomtudomány vagy gazdaságtudományok képzési területen legalább alapképzésben (korábban főiskolai szintű képzésben) szerzett oklevél és

bb) a választott idegen nyelvnek megfelelő nyelvből legalább B2 szintű, egy- vagy kétnyelvű komplex nyelvvizsga-bizonyítvány vagy azzal egyenértékű okirat és

bc) B2 szintű aktív nyelvtudás megléte.

 

RÉSZLETES KÉPZÉSI ÉS KIMENETELI KÖVETELMÉNYEK


Végzett szakemberként a célközönséged azok az üzleti életben már jártas és sikeres munkavállalók, középvezetők, vezetők lesznek, akik a továbblépési lehetőség, karrierfejlesztés, vagy akár új karrier út választása miatt döntenek a nyelvtanulás mellett.

 

A képzés 3 fő alappillére lehetővé teszi, hogy végzett szakembereink a munkaerőpiac több szegmensében is el tudjanak helyezkedni:

  • A képzés biztosítja az üzleti/szaknyelvi nyelvtanításhoz szükséges gazdasági háttérismereteket, a modern nyelvtanítás hatékony módszereit, csoportdinamikai folyamatok megismerését.
  • Megismerkedteti a hallgatót a nyelvi coachinggal, a nyelvi tréner szerepkörrel, valamint azokkal a módszerekkel, attitűdökkel és kompetenciákkal, melyek ezek gyakorlásához szükségesek.
  • Megismerteti a Közös Európai Keretrendszert (KER), ezáltal a nyelvi szintek egymásra épülését és a KER szintekhez igazodó mérési értékelési folyamatokat, tananyag fejlesztését, létrehozását.


A képzést záró szakdolgozat a gyakorlati hasznot állítja a középpontba, ezáltal végzett szakembereink nem csak a diplomájukat vehetik a kezükbe, hanem egy olyan általuk kidolgozott, saját tréneri, coaching, vagy nyelvoktatói hitvallásukkal összhangban lévő gyakorlati tananyagot is, mellyel képesek elindulni a szakmájukban, amire a későbbiekben építkezhetnek.

A szakdolgozat során a hallgató az elméleti háttér alapján egy választott témából egy két napos workshopot tervez, valamint annak 3 órás blokkját részletesen kidolgozza, munkafüzettel és tréneri kézikönyvvel együtt.

 

A képzés során választható nyelvi szakirány: angol, német

 

A képzés ideje:

2 félév, 60 kredit.

 

Választható nyelvek: 

angol, német

 

Egyéb információk:

Választható nyelvek: magyar-angol, magyar-német. A képzésre azok jelentkezését is várjuk, akik a "Részvétel feltétele" c. részben megjelölt feltételeknek megfelelnek, az ott felsorolt szakok egyikén sikeres záróvizsgát tettek, oklevelük kiállítása folyamatban van, s ezt igazolni tudják.

 

Érdeklődés:

név: Kovácsai Gabriella 

tel.: +36305495886

email: felnottkepzes@kodolanyi.hu

Tudnivalók a jelentkezés módjáról, menetéről

A képzés helyszíne: Budapest

Képzés kezdete: 2024/25. tanév I. félév: 2024. szeptember
 
Jelentkezési határidő: 2024/25. tanév I. félévben induló képzésre: 2024. augusztus 31.
 

Tervezett első oktatási nap: 2024. szeptember 28.

 

Jelentkezés módja:
Honlapon található, online jelentkezési lapon.

 

Csatolandó dokumentumok:
  • oklevélmásolat (angol nyelvű betétlap, ha van)
Külföldön szerzett oklevéllel történő jelentkezés esetén, a fentieken kívül az alábbi dokumentumok csatolása is szükséges:
1. Külföldön szerzett oklevelének magyar nyelvű fordítása
2. Végzettségi szint elismeréséről rendelkező határozat (Oktatási Hivatal)
3. Szakképzettség elismeréséről rendelkező határozat (Oktatási Hivatal)
Külföldön szerzett felsőfokú oklevél elismeréséről részletes tájékoztatást az Oktatási Hivatal oldalán talál.
  • regisztrációs díj befizetését igazoló bizonylat.

 

Minimális létszám: 10 fő

A képzés ára:

350.000,- Ft/félév, ebből a jelentkezéskor fizetendő regisztrációs díj (képzési előleg): 35.000,- Ft, mely összeg az első féléves költségtérítési díjban jóváírásra kerül.


A regisztrációs díj (képzési előleg) utalásához információk:
  • kedvezményezett: Kodolányi János Egyetem
  • számlaszám: Erste Bank 11600006-00000000-33437190
  • összeg: 35.000,-Ft

A "Közlemény" rovatba kérjük, írják be a saját nevüket.


Várható kezdési időpont: