MemoQ CAT eszköz haladó szintű használata

Végzett hallgatóink mondták a képzésről

Amikor az Erkölcstan- Etika szakos pedagógus- szakirányú továbbképzésre jelentkeztem a Kodolányi János Főiskolára, már tudtam, hogy nem veszek zsákbamacskát, hiszen 2012-ben ugyanitt végeztem el az Inkluzív nevelés tanára mesterszakot. Az oktatók felkészültek, széles látókörűek az iskolában és a változó igényeknek megfelelően rugalmasan, de következetesen tanítanak, gyakorlatorientált, életszerű, a mindennapokban jól hasznosítható tudást adtak. Az erkölcstan tantárgy bevezetésével nekünk, pedagógusoknak meg kell újulnunk, hiszen ezen a téren a szakemberek képzése hiányos volt. Számomra nagyon kedvező, hogy itt a Kodolányin teremtődött erre lehetőség. A sokat reklámozott 30-60 órás tanfolyamok nem lesznek elegendők a tárgy tanítására, a közeljövőben csak szaktanár taníthatja majd azt. Itt újabb diplomaként, kiegészítő képzésben, tanári szakot végezhettünk el egy tanév alatt. A képzés során erkölcsi, etikai és filozófiai bevezetés után az erkölcstan tantárgy oktatásának módszertani alapjait sajátíthattuk el. A megszerzett ismereteket azonban nem csak az erkölcstan tantárgy oktatása során tudjuk hasznosítani, hanem az iskolai nevelés kérdéseiben, az osztályfőnöki órán, és egyéb iskolai programok szervezése során is. Feltétlenül említésre méltó, hogy a továbbképzésre az ország több tájáról jártak kollégák, így kovácsolódtunk össze mindannyian. A kapcsolatot azóta is tartjuk és így nagyobb az áttekintésünk az oktatásügy helyzetéről.

Bándoliné Laczi Lívia Erkölcstan-etika szakos tanár IX. Kerületi Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnázium
még több vélemény

A kezdő kurzus ismereteire épülő, haladó képzés során a CAT eszköz további funkciójával ismerkedünk. Ezek azok a funkciók, amelyek kifejezetten a fordító munkájának megkönnyítését szolgálják. A kurzus elvégzésével olyan ismeretek birtokába jut a résztvevő, amikkel nem csupán még jobban megfelelhet a megrendelő követelményeinek, hanem a gyorsabb munkavégzésnek köszönhetően nagyobb bevételre is szert tehet.


Képzés megnevezése:

MemoQ CAT eszköz haladó szintű használata


Célja:

A memóriák kezelésének alaposabb megismerése.

A terminológiai adatbázis használatának bemutatása.

A különleges Live Docs funkció használatának elsajátítása.

A munkát akadál ozó hibák felismerése és kiküszöbölése.


Tartalma:

A memóriák szerkesztése, javítása, importálása, exportálása.

A terminológiai adatbázis létrehozása, használata, kiegészítése a fordítás során.

A korábbi fordítások felhasználásának a lehetősége és módszerei.

A formátumok nem megfelelő használata, memória hozzárendelésének hiánya, a nem megfelelő jóváhagyás, többnyelvű szövegek fordítása, pdf fordítása stb.

 

Kezdési időpont: 2021. június 19. (szombat)

A tanfolyam időtartama: 1 alkalom

A tanfolyam óraszáma: 9 tanóra (9x45 perc)

Tanfolyami időpontok: szombati napon

2021. június 19. (9 tanóra)A képzési forma:

  • személyes oktatás

 

A tanfolyam során megszerezhető végzettség: tanúsítvány a tanfolyam elvégzéséről

Jelentkezési határidő: 2021. június 13., vasárnap (éjfél)


A képzési díjat a következő bankszámlára kérjük utalni:

ERSTE Bank 11600006-00000000-38225444

Utaláskor a visszakereshetőség érdekében a közlemény rovatba kérjük a MEMOQ HALADO szót és vesszővel elválasztva a JELENTKEZŐ NEVÉT beírni. (Minta: MEMOQ HALADO, Kiss Dóra)

 

A számla tulajdonosa: Kodolányi János Egyetem


Kapcsolattartó: Józan Noémi

tel: (30) 746-5503

email: felnottkepzes@kodolanyi.hu

 

Minimális létszám: 8 fő

Maximális létszám: 15 fő

A képzés ára:

Ára 12.000,-

Figyelem!
A képzésen való részvétel jelentkező által a jelentkezést követő 14 napon túl gyakorolt egyoldalú elállása esetére a felek kikötik, hogy a befizetett összeg bánatpénznek minősül, így azt nem áll módunkban visszafizetni.
A képzésről való bárminemű kimaradás vagy a részvétel akadályoztatása esetén, a befizetett képzési díjat nem áll módunkban visszatéríteni.
Amennyiben a képzés a szervező által kerül lemondásra, így különösen amennyiben a jelentkezési feltételek között meghatározott minimális létszámot nem éri el a jelentkezők száma, a befizetett képzési díjat 100%-ban visszautaljuk!

Tudnivalók a jelentkezés módjáról, menetéről