Nyitott konyha

Végzett hallgatóink mondták a képzésről

Szívből ajánlom minden érdeklődőnek...

2015. március - Merkler-Szántó Judit
még több vélemény

 

Nyitott konyha

 

Pethő Balázs,

az ország egyik legjobb séfje vezetésével

pillants be egy séf konyhájába!

 

Ismerd meg a csúcs gasztronómia otthon is alkalmazható tippjeit, trükkjeit és fogásait!

Tölts el néhány órát egy jó csapattal és olyanokkal, akik hozzád hasonlóan szeretnek enni, főzni és új ízekkel ismerkedni!

 

1. 2022. január 25. 17.30-19.30-BETELT!

Csak a fantázia dönt!

Mi történik, ha a séf elmegy a piacra és egy teli kosár gyümölccsel és zöldséggel tér vissza? Vannak, olyan szabályok, hogy mit főzzünk zöldségből és mit gyümölcsből vagy átléphetjük ezeket?

 

Biztos, hogy a tatár az csak nyers marhahúsból lehet és hogy zöldséges desszert nem létezik?

 

A kurzuson természetesen, miközben elkészítünk egy előételt, egy főételt és egy desszertet, megválaszoljuk ezeket a kérdéseket is!


Csodás ételek készültek a Nyitott Konyha első találkozóján. Cékla carpaccio és arany cékla tatár, zelleres-almás rakott krumpli szőlő vinaigrettel és kék sajtos habbal és fehércsokis csicsóka krém birsalmával és pirított morzsával.

Főzés

(A képre kattintva megnézheti a többi képeket is!)

2. 2022. február 08. 17.30-19.30- BETELT!

Mit rejt a séf hűtője?

Hogyan készül elő egy séf az étel készítésre? Mire jók az alaplevek? Mi a jó rizottó titka? Levesek készítése friss, szezonális zöldségekből

 

A kurzuson megtanuljuk az alaplevek elkészítését, használatát. Beszélgetünk a tervezés, időzítés és előkészítés művészetéről a konyhában.

 

Háromféle ételt készítünk el, levest, rizottót és egy egy tál ételt.

 

Az őszi kurzuson csirke- és zöldség alaplé készült. Majd ezek felhasználásával sóskalevest bevert tojással, egy fantasztikus gombás rizottót, egy ribollitát (olasz egytál étel) és desszertként mascarponés-tejszínes habot friss szilvával, levendula sziruppal és meringue morzsával készítettek el a résztvevők.

Mindehhez a séf rengeteg titkot, fogást és fortélyt osztott meg mindenkivel.


2. alkalom(A képre kattintva megnézheti a többi képeket is!)

 

3. 2022. február 22. 17.30-19.30-BETELT!

Nagyi főztje újratöltve!

Mindenki emlékében ott élnek a csodás régi receptek és a nagymama hagyományos főztje. Mit tanult a séf a nagymamájától és mit tett hozzá ő és a 21. századi konyha művészet?

 

A kurzuson három nagy klasszikust a hortobágyi húsos palacsintát, a káposztás tésztát és a paprikás krumplit készítjük el. Persze egy kis csavarral mindegyiket, úgy mintha egy Michelin csillagos étterem séfjei lennénk.

 

A kurzuson megtapasztalhattuk, hogy mi történik akkor, ha a séf előveszi a nagyi-féle klasszikusokat: alkotó elemeire szedi az ételeket, belevisz egy-két csavart, majd újragondolja és a résztvevőkkel együtt elkészítik azaz újra konstruálja.
Így készült a Hortobágyi húsos palacsinta csirke-osztrigából gofrival és tejfölhabbal, a Káposztás gnocchi szárított wagyu sonka szeletekkel és ánizskaporral valamint a Paprikás krumpli friss paprikás-paradicsomos alapra szedve kolbász chipsszel tálalva.

 

Nyitott konyha - 3. alkalom

(A képre kattintva megnézheti a többi képeket is!)

 

4. 2022. március 08. 17.30-19.30 -BETELT!

A csúcstechnológia és a kacsamáj

Mi születik ebből a találkozásból? Többek között egy csodás kacsamáj parfé, aminek az elkészítését mi is megtanulhatjuk! Mit jelent a sous vide technológia? És hogyan használhatjuk ezt a minden napokban? Mindemellett kacsamáj befőttet és kakaóvajban sütött kacsamájat is készítünk.

 

Ez alkalommal a kacsamáj volt a fókuszban, amelyből először befőtt készült saját zsírjában, majd Kakaóvajban sütött kacsamáj kalács ágyon, hozzá párolt alma méz mártással és zöldbabos-csemege hagymás saláta ezerjó vinaigrettel. Harmadik fogásként pedig Kacsamáj parfé zöld salátával otelló szőlővel és citromos vinaigrettel.

 

(A képre kattintva megnézheti a többi képeket is!)

 

5. 2022. március 22. 17.30-19.30-BETELT!

Húsvéti meglepetés menü

 

 

Az egyes alkalmakon a résztvevői létszám limitált, max. 8 fő

Mindenkit a jelentkezés és a befizetés sorrendjében tudunk fogadni!

 

A tanfolyam helyszíne:

  • Budapest: Kodolányi János Egyetem Budapesti Oktatási Központ, Bp. XIII.ker Frangepán utca 50-56.


Jelentkezési  határidő: folyamatosan


A képzési díjat a következő bankszámlára kérjük utalni:

ERSTE Bank 11600006-00000000-38225444

 

Számlatulajdonos: Kodolányi János Egyetem

 

Utaláskor a visszakereshetőség érdekében a közlemény rovatba kérjük a NYITOTT KONYHA szót és vesszővel elválasztva a JELENTKEZŐ NEVÉT beírni. (Minta: NYITOTT KONYHA, Kiss Dóra)

 

Kapcsolattartó: Józan Noémi

tel: (30) 746-5503

email: felnottkepzes@kodolanyi.hu


 

Maximális létszám: 8 fő

A képzés ára:

13.000,- Ft/alkalom

 

A jelentkezés módja:

Az online jelentkezési lap pontos kitöltésével és a tanfolyam díjának átutalásával.


Figyelem!
A képzésen való részvétel jelentkező által a jelentkezést követő 14 napon túl gyakorolt egyoldalú elállása esetére a felek kikötik, hogy a befizetett összeg bánatpénznek minősül, így azt nem áll módunkban visszafizetni.
A képzésről való bárminemű kimaradás vagy a részvétel akadályoztatása esetén, a befizetett képzési díjat nem áll módunkban visszatéríteni.
Amennyiben a képzés a szervező által kerül lemondásra, így különösen amennyiben a jelentkezési feltételek között meghatározott minimális létszámot nem éri el a jelentkezők száma, a befizetett képzési díjat 100%-ban visszautaljuk!

Tudnivalók a jelentkezés módjáról, menetéről