Sommelier Extra tanfolyam

Végzett hallgatóink mondták a képzésről

Nagyon jó volt egy olyan közösség részévé válni, amely az ország egészéből verbuválódott. A közösségbe a tanárainkat is beleértem, akik a tanítás során hihetetlen empátiával hangolódtak ránk. Valóban érdekelte őket a mi tapasztalati anyagunk, s erre megpróbáltak építeni is. Közösségformálás szempontjából Folmeg Márta óráit emelném ki. Segítő tanácsaival, módszertani ajánlásaival felvértezve maximális önállóságot adott számunkra, s hihetetlenül érdekes órákat dobtunk össze. Órán alkalmazott játékaival a csoportszintű kapcsolatteremtést indította el. Nagyon jó volt az, hogy prezentációs kiselőadásokat várt el tőlünk. Ez sokunknak az első ilyen szereplésünk volt. Darai tanár úr volt kezdeményezője annak, hogy közös e-mail felületünk legyen. Ezen keresztül aztán minden tanártól megkaptuk az óravázlatokat, ami nagyban segítette az anyag és a kötelező irodalom feldolgozását. A tananyaghoz inkább iránymutatásokat kaptunk, feldolgoznunk egyedül kellett. Az iránymutatások viszont jók voltak; a szemléletmódot, a vizsgálódás szempontjait jelölték ki. A pszichológiai és pedagógiai tárgyaknál nagyon jónak tartottam, hogy az erkölcsi fejlődésre koncentráló megközelítéseket gondoltuk újra végig tanáraink segítségével. A módszertani órákból többre lenne szükség. Ennek hogyanját viszont elképzelni sem tudom.(A módszertan a tanítási órákra is vonatkozik, meg a szakdolgozat módszertanára is.) Jó volt viszont, hogy mindegyik vizsgánk a továbbképzési napra, vagyis szombatra volt szervezve. Tetszett, hogy sokféle / változatos írásbeli feladatot/vizsgalehetőséget kaptunk. A záróvizsga szóbelije pedig formájával (és tételsorával tartalmilag is) méltó összegzője volt tanulmányainknak. Összegezve azt mondanám: jó tartalmú képzést állítottak össze. A tananyag és a tanári gárda oktatása szemléletformáló. Ezzel a képzéssel ,úgy érzem, gazdagodtam. Tanári pályám során hasznosítani fogom tudásom újabb elemeit.

Cseri Bogáta
még több vélemény

Téma:

  • Magyarországon ritkán fellelhető szőlőfajtákat kóstolunk VAKKÓSTOLÓ formájában (Zeusz, Kéknyelű, Sémillon, Úrréti, Vulcanus stb)
  • Szekszárdi vörösborok régebbi évjáratokból is (Talán eljött az ideje, hogy a gyűjteményemből megváljak a 2000-es évjáratú Takler Regnumtól…)
  • Egy teljes vakkóstoló, ahol ki kell találni a borvidéket, talajt, évjáratot, szőlőfajtát és a borászatot.
  • Syrah borok Magyarországról, külföldi kitekintéssel is.
  • Másodosztályú tokaj-hegyaljai dűlőket faggatnánk, hogy vajon tényleg csak másodvonalasak-e?
  • Újból körbejárnánk egy tokaj-hegyaljai elsőosztályú dűlőt.

 

Kezdési időpont: 2017. november 9., 18:30

A tanfolyam időtartama: 6 hét

A tanfolyam óraszáma: 18 tanóra (18x60 perc)

Tanfolyami időpontok: csütörtöki napokon 18:30-21:30

1) 2017. november 9.

2) 2017. november 16.

3) 2017. november 23.

4) 2017. november 30.

5) 2017. december 7.

6) 2017. december 14.

 

A tanfolyam helyszíne:

  • Budapest: Kodolányi János Egyetem Budapesti Oktatási Központ, Bp. XIII.ker Frangepán utca 50-56.

 

A tanfolyam során megszerezhető végzettség: tanúsítvány a tanfolyam elvégzéséről

Jelentkezési határidő: 2017. november 7.


A képzési díjat a következő bankszámlára kérjük utalni:

ERSTE Bank 11600006-00000000-38225444

Utaláskor a visszakereshetőség érdekében a közlemény rovatba kérjük a SOMMELIER szót és vesszővel elválasztva a JELENTKEZŐ NEVÉT beírni. (Minta: SOMMELIER, Kiss Dóra)

 

Minimális létszám: 12 fő

A képzés ára:

53.000,- Ft (41.730,- + ÁFA), amely tartalmazza a kóstolásra kerülő borokat is.

 

A jelentkezés módja:

Az online jelentkezési lap pontos kitöltésével és a tanfolyam díjának átutalásával.

Figyelem! 
A képzésen való részvétel jelentkező által történő lemondása esetén a befizetett összeg bánatpénznek minősül, így azt nem áll módunkban visszafizetni. A képzésről való bárminemű kimaradás vagy a részvétel akadályoztatása esetén, a befizetett képzési díjat nem áll módunkban visszatéríteni. Amennyiben a képzés a szervező által kerül lemondásra pl. nem elégséges számú jelentkezés esetében, a befizetett képzési díjat 100%-ban visszautaljuk!

Tudnivalók a jelentkezés módjáról, menetéről