Szívből ajánlom minden érdeklődőnek...
KÓSTOLÁSSAL EGYBEKÖTÖTT FRANCIA CHAMPAGNE- ÉS BORÉRTŐ TANFOLYAM
55 FRANCIA BOR ÉS CHAMPAGNE KÓSTOLÁSA
FEDEZZÜK FEL FRANCIAORSZÁGOT BOROK KÓSTOLÁSÁVAL!
Ha más országok borait kóstoljuk, alapvetően szemléletet kell váltanunk. Nagyon nagy nyitottsággal kell rendelkeznünk, mert ízlelőbimbóink teljesen más illatokhoz és ízekhez szoktak hozzá. Csak az a hallgató nevezzen be a tanfolyamra, aki kellően kíváncsi és elfogadó! :-)
Oktatónk
sommelier, borszakíró, bortanfolyami oktató, aki ismereteit a francia borvidékeken és a Suze-la-Rousse-i Boregyetemen sajátította el.
„A Magyar Sommelier Szövetség Tiszteletbeli Elnöke”
Káli Ildikó: Pezsgő és champagne (videó)
A KÉPZÉS ÜTEMTERVE:
1.óra:
BEVEZETÉS A FRANCIA BORKULTÚRÁBA:
Bortörténet. Francia borvidékek. Francia szőlőfajták.
AOP-rendszer (appelláció, jogi szabályozás, klasszifikáció)
►PROVENCE:
Helyi fajták és rosék
►LANGUEDOC:
Languedoc megújulása
2.óra:
►ELZÁSZ
Szőlőfajták és Grand Cru borok
Miért más a címke Elzászban, mint Franciaország más borvidékein?
Szemléletbeli különbségek
3.óra:
►LOIRE-VÖLGYE
Nantes, Anjou, Tourraine, Pouilly és Sancerre vidékének borai
4.óra:
►CHAMPAGNE
Hogyan készül a champagne? Champagne Házak és kistermelők.
Blanc de Blancs, Blanc de Noirs és az évjáratos champagne fogalma
5.óra:
►RHÔNE-VÖLGYE
Az északi és a délvidéki Rhône-völgyi borok közötti stílusbeli különbségek.
A Châteauneuf-du-Pape legendája. Syrah vagy Shiraz?
6.óra:
►BURGUNDIA
A burgundiai terroir sajátossága és egyedisége
A burgundi borok klasszifikációs rendszere. Talaj, éghajlat.
Chablis, Côte de Nuits, Côte de Beaune, Côte Chalonnaise borai
Cru de Beaujolais és a hajdani sikertörténet: a Beaujolais Nouveau
7.óra:
►BORDEAUX
A bordeaux-i borok klasszifikációja.
Talaj, éghajlat.
Médoc, Haut-Médoc, St.Emilion, Graves, Sauternes borai
2022-ben induló sommelier tanfolyamainkra várjuk érdeklődését! Ajándékozza meg a borkészítés, borbírálat, borkóstolás iránt érdeklődő ismerőseit, barátait, családtagjait a Kodolányi Egyetemen induló képzésekkel.
Kezdési időpont: 2022. február 16. szerda (18h)
A tanfolyam időtartama: 7 hét
A tanfolyam óraszáma: 21 tanóra (21x60 perc)
Tanfolyami időpontok:
1.) 2022. február 16. szerda (18h)
2.) 2022. február 23. szerda
3.) 2022. március 02. szerda
4.) 2022. március 09. szerda
5.) 2022. március 16. szerda
2022. március 23. szerda: nincs óra, az oktató külföldi távolléte miatt
6.) 2022. március 30. szerda
7.) 2022. április 06. szerda
A tanfolyam helyszíne:
Budapest: Kodolányi János Egyetem Budapesti Oktatási Központ, Bp. XIII.ker Frangepán utca 50-56.
A tanfolyam során megszerezhető végzettség: tanúsítvány a tanfolyam elvégzéséről
Jelentkezési határidő: 2022. február 09.
A képzési díjat a következő bankszámlára kérjük utalni:
ERSTE Bank 11600006-00000000-38225444
Számlatulajdonos: Kodolányi János Egyetem
Utaláskor a visszakereshetőség érdekében a közlemény rovatba kérjük a SOMMELIER szót és vesszővel elválasztva a JELENTKEZŐ NEVÉT beírni. (Minta: SOMMELIER, Kiss Dóra)
Minimális létszám: 12 fő
A jelentkezés módja:
Az online jelentkezési lap pontos kitöltésével és a tanfolyam díjának átutalásával.
Szakmai információ a tanfolyamról és a tematikáról:
Káli Ildikó Boroktató, Címzetes egyetemi docens
E-mail: ildiko.kali@t-online.hu
Tel: 06 20 38 74 150
Kapcsolattartó: Józan Noémi
tel: (30) 746-5503
email: felnottkepzes@kodolanyi.hu
Minimális létszám: 10 fő
Maximális létszám: 14 fő
A képzés ára:
85.000,- Ft
A tanfolyam ára tartalmazza:
- a kóstolásra kerülő 55 bort
Figyelem!
A képzésen való részvétel jelentkező által a jelentkezést követő 14 napon túl gyakorolt egyoldalú elállása esetére a felek kikötik, hogy a befizetett összeg bánatpénznek minősül, így azt nem áll módunkban visszafizetni.
A képzésről való bárminemű kimaradás vagy a részvétel akadályoztatása esetén, a befizetett képzési díjat nem áll módunkban visszatéríteni.
Amennyiben a képzés a szervező által kerül lemondásra, így különösen amennyiben a jelentkezési feltételek között meghatározott minimális létszámot nem éri el a jelentkezők száma, a befizetett képzési díjat 100%-ban visszautaljuk!