Interdiszciplináris informatika

Képzés megnevezése: Interdiszciplináris informatika

 

A képzés célja: Az informatika tudatos, hatékony, biztonságos használata a humán közszolgáltatásokban.

 

A képzés célcsoportja: Humán közszolgáltatásban dolgozó szakemberek, segítő szakmában dolgozó szakemberek, pedagógusok, óvodapedagógusok

 

A képzés felépítése, legfontosabb témakörei:

  • Szoftverek, webhelyek a humán közszolgáltatások területén
  • Mobil és asztali informatikai eszközök használatba vétele
  • Operációs rendszerek frissítése, alapvető hálózati és biztonsági beállítások
  • Felhő-szolgáltatások, humán közszolgáltatásokhoz kapcsolódó honlapok használata
  • Felmérések, kérdőívek készítése, elemzése
  • Infokommunikációs előírások a humán közszolgáltatásokban

 

A résztvevők a képzés elvégzésével rendelkezni fognak a következő kompetenciákkal:

  • Jártassá válik a humán közszolgáltatások területén alkalmazható mobil és asztali szoftverek, webhelyek használatában, ismeri jellemzőiket, tudja, melyik szoftvereszköz és webhely milyen célnak felel meg leginkább
  • Képes eszköze operációs rendszerének frissítésére, (újra)telepítésére, eszközét biztonságosan használja. Alapvető hálózati beállításokat képes elvégezni mind munkahelyén, mind pedig klienseinél
  • Ismeri és hatékonyan használja a munkájában mobil és asztali operációs rendszerén elérhető felhő-szolgáltatásokat és webhelyeket
  • Ismeri és közvetíti az az online ügyintézésre vonatkozó szabályzókat, különös tekintettel a humán közszolgáltatások sajátosságaira.

 

Képzés óraszáma, formája: A 30 órás képzés 6 órás, személyes részvételt igénylő kontaktnappal kezdődik, ahol résztvevők megismerkednek a képzés tematikájával, és az elektronikus oktatóanyagot tartalmazó felület használatával. Ezt követően 24 órát szükséges eltölteni az e-learning felületen, amely végig vezeti a felhasználókat a képzés részletes tartalmán. A képzés folyamán a tutor segíti a résztvevőket a kitűzött tanulási célok elérésében és a követelmények teljesítésében. Ellenőrzi, figyelemmel kíséri a résztvevők önellenőrző tesztjeit, amennyiben szükségesnek látja tanácsot, segítséget ad.

 

A képzéshez kapcsolódó fejlesztett tananyag elérhető Kurzus: Interdiszciplináris informatika (szociális képzés) (kodolanyi.hu)

 

Jelenleg a képzés nem szerepel a képzési kínálatunkban, a képzéshez készült online kiadványhoz az online jelentkezéssel igényelhet hozzáférést.

 

Az igényelt hozzáférést (felhasználó név és jelszó) e-mailben küldi meg a KJE Továbbképzési Központja az igénylő lapon megadott e-mail címre az igénylés beérkezését követő 3 munkanapon belül.

 

Figyelem! A hozzáférés korlátozott ideig tart, hozzáférési határidő 2 hónap!

 

Az online kiadványok igénylésével kapcsolatos probléma esetén szíveskedjen írni a felnottkepzes@kodolanyi.hu e-mail címre.

 

Tudnivalók a jelentkezés módjáról, menetéről

Várható kezdési időpont: