Idős specifikus szolgáltatásszervező

Képzés megnevezése: Idős specifikus szolgáltatásszervező

 

A képzés célja: A kurzus célja a humán közszolgáltatást végző intézmények, szervezetek és személyek felkészítése a demográfiai változások következtében jelentkező speciális szolgáltatási igényekre. Cél a képzés során, olyan ismeretek, készségek elsajátítása, mely tudástartalmakkal a szolgáltatást nyújtók hatékony segítséget, támogatást adhatnak az idősödő, idős népességnek.

 

A képzés célcsoportja: Humán közszolgáltatásban dolgozó szakemberek, segítő szakmában dolgozó szakemberek, pedagógusok, óvodapedagógusok

 

A képzés felépítése, legfontosabb témakörei:

 

Gerontológiai ismeretek 1-3

Demográfia

Idősügyi stratégia, aktív idősödés

Elvek, értékek, feladatok az idősek szolgáltatás szervezésében

 

A résztvevők a képzés elvégzésével rendelkezni fognak a következő kompetenciákkal:

  • A képzés résztvevője jártasságot szerez a gerontológia területén.
  • A hallgatók képesek lesznek komplex módon szemlélni az idősödő, időskorú népesség társadalmi, szociális, egészségügyi problémáit
  • Tágabb kontextusban tudja értelmezni az idős társadalom kielégítendő szükségleteit
  • A megszerzett ismeretek birtokban képes lesz az egyén aktivitását előtérbe helyező közösségfejlesztő és önkéntes programok szervezésére


Képzés óraszáma, formája: A 30 órás képzés 6 órás, személyes részvételt igénylő kontaktnappal kezdődik, ahol résztvevők megismerkednek a képzés tematikájával, és az elektronikus oktatóanyagot tartalmazó felület használatával. Ezt követően 24 órát szükséges eltölteni az e-learning felületen, amely végig vezeti a felhasználókat a képzés részletes tartalmán. A képzés folyamán a tutor segíti a résztvevőket a kitűzött tanulási célok elérésében és a követelmények teljesítésében. Ellenőrzi, figyelemmel kíséri a résztvevők önellenőrző tesztjeit, amennyiben szükségesnek látja tanácsot, segítséget ad.

 

A képzéshez kapcsolódó fejlesztett tananyag elérhető Kurzus: Idősspecifikus szolgáltatásszervezés (kodolanyi.hu)

 

Jelenleg a képzés nem szerepel a képzési kínálatunkban, a képzéshez készült online kiadványhoz az online jelentkezéssel igényelhet hozzáférést.

 

Az igényelt hozzáférést (felhasználó név és jelszó) e-mailben küldi meg a KJE Továbbképzési Központja az igénylő lapon megadott e-mail címre az igénylés beérkezését követő 3 munkanapon belül.

 

Figyelem! A hozzáférés korlátozott ideig tart, hozzáférési határidő 2 hónap!

 

Az online kiadványok igénylésével kapcsolatos probléma esetén szíveskedjen írni a felnottkepzes@kodolanyi.hu e-mail címre.

 

Tudnivalók a jelentkezés módjáról, menetéről

Várható kezdési időpont: