Közösségi tervezés

Végzett hallgatóink mondták a képzésről

Több évig dolgoztam külföldön különböző gazdasági területen, amelynek köszönhetően anyanyelvi szintű nyelvtudásra tettem szert. Jelenleg a Nemzetgazdasági Minisztériumban dolgozom, mint protokoll és nemzetközi kapcsolatok szakreferens. Munkám során gazdaságstratégiai témában levelezek és fordítok háttéranyagokat. A gazdasági és társadalomtudományi szakfordító képzést munkámból kifolyólag igen hasznosnak tartom, mert a képzés során nagy hangsúlyt fektettünk a sajátos fordítói problémák megismerésére, amelyekkel nap mint nap szembesülünk szakmai anyagok fordítása alkalmával. A magasan képzett oktatók az órákon gyakorlatban tanítottak a nyelvtani és stilisztikai dilemmák megoldására; számos szakterület terminológiájával ismertettek meg bennünket a célnyelvre történő fordítások során. Kezdő és gyakorló fordítók számára egyaránt csak ajánlani tudom a képzést.

Hossó Nikoletta
még több vélemény

Képzés megnevezése: Közösségi tervezés

 

A képzés célja: A közösségi tervezés kurzus célja, hogy a résztvevők számára alapvető, ugyanakkor gyakorlatias ismereteket, kompetenciákat adjon a kulturális, humán, és virtuális közösségek szervezése területén. Célja, hogy a humán közszolgáltatásban dolgozó szakemberek képessé váljanak helyi szinten közösségeket szervezni a társadalmi-gazdasági környezet különböző színterein.

 

A képzés célcsoportja: Humán közszolgáltatásban dolgozó szakemberek, segítő szakmában dolgozó szakemberek, pedagógusok, óvodapedagógusok.

 

A képzés felépítése, legfontosabb témakörei:

  • A kultúraközvetítés alapjai és intézményei
  • Művelődésszociológia
  • A közösségi művelődés alapja, közösségfejlesztés
  • Közösségi fejlesztés és beavatkozás
  • Fesztiválmenedzsment és rendezvényszervezés
  • Virtuális közösségek fejlesztése

 

A résztvevők a képzés elvégzésével rendelkezni fognak a következő kompetenciákkal:

  • Ismeri az alapvető közösségszervezéssel kapcsolatosa fogalmakat és intézményeket.
  • Képes megfelelően kiválasztani a célcsoportnak megfelelő közösségfejlesztő módszereket, és képes a gyakorlatban alkalmazni azokat.
  • Ismeri a rendezvény menedzsmenttel kapcsolatos fogalmakat, képes közösségi programok szervezésére és lebonyolítására regionális és helyi szinten a kultúraközvetítés intézményrendszerén és virtuális térben egyaránt

 

Képzés formája: távoktatás

 

Képzés óraszáma: 60 (24 kontaktóra + 36 óra távoktatás)

 

Jelenleg a képzés nem szerepel a képzési kínálatunkban, a képzéshez készült online kiadványhoz az online jelentkezéssel igényelhet hozzáférést.

 

Az igényelt hozzáférést (felhasználó név és jelszó) e-mailben küldi meg a KJE Továbbképzési Központja az igénylő lapon megadott e-mail címre az igénylés beérkezését követő 3 munkanapon belül.

 

Figyelem! A hozzáférés korlátozott ideig tart, hozzáférési határidő 3 hónap!

 

Az online kiadványok igénylésével kapcsolatos probléma esetén szíveskedjen írni a felnottkepzes@kodolanyi.hu e-mail címre.

 

A képzést segítő tananyagok és ajánlott irodalom elérhető: Kurzus: Közösségi tervezés (kodolanyi.hu) oldalon

 

A tananyaghoz való hozzáférést a csatolt adatlap kitöltésével tudjuk biztosítani.

 

Tudnivalók a jelentkezés módjáról, menetéről

Várható kezdési időpont: