KEIRDI Kutatási Szolgáltatás Design: RIQ & Lead modell. Interdiszciplináris kutatói teamek felkészítése
a nemzetközi programokban való részvételre az alapkutatás és a célzott alapkutatás területén.

TÁMOP-4.2.2.D-15/1/KONV-2015-0005

A projekt | Sajtóanyag | Fotótár | Tanulmányok | Saját szervezésű programok, képzések, brókerrendezvények
 
 

A projekt

KEIRDI Kutatási Szolgáltatás Design: RIQ & Lead modell. Interdiszciplináris kutatói teamek felkészítése a nemzetközi programokban való részvételre az alapkutatás és a célzott alapkutatás területén

TÁMOP-4.2.2.D-15/1/KONV-2015-0005

A projekt konzorciumi formában valósul meg.

A projekt célja a Dél-alföldi régió kutatási potenciáljának erősítése a Kodolányi János Főiskola a Közép-dunántúli régióban szerzett tapasztalataira alapozva. E cél elérése akkor lehetséges, ha KJF ún. K+F funkciója megerősödik.

A projekt kapcsolódása az európai, hazai és térségi fejlesztéspolitikához

A projekt indokoltságát alátámasztja az EU 2020 célkitűzési rendszere, a Horizont 2020 kutatási irányai és kiírásai, az Egészség 2020 programok és célkitűzések.

Az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) célja, hogy mélyreható tartalmi, strukturális reformok kiteljesítése révén a felsőoktatási intézmények a jelenleginél aktívabb és kezdeményezőbb szerepet vállaljanak a tudásalapú gazdaság kiépítésének felgyorsításában.

KEIRDI

A Kodolányi János Főiskolán belül a Kodolányi Európai Integrációs Kutató és Fejlesztő Intézet keretében történik a fejlesztés. Az intézet 15 éves tevékenysége során számos sikeres kutatóműhely működését koordinálta, menedzselte, biztosította hozzá a megfelelő kutatási infrastruktúrát. Feladata e projektben, hogy eredményesen járuljon hozzá a KDR és a DAR régiókban a 2020 programokban kitűzött célok eléréséhez.

A RIQ  & Lead modell

A KJF oktatási programjához (PIQ & Lead) hasonló, Kutatás- Innováció - Minőség és Vezetés (Research, Innovation, Quality) kutatásra vonatkozó modellje. A RIQ & Lead modell a kutatás professzionalizációját jelenti.

 

A pályázati tevékenységek:

Kodolányi János Főiskola
© Kodolányi János Főiskola, H-8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.