DIPLOMA NYELVVIZSGA NÉLKÜL HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre, amennyiben szeretne a Kodolányi János Egyetemtől emailben tájékoztatást kapni a diplomák kiállításáról és átvételéről.

Kérjük adja meg a teljes nevét
Kérjük adja meg az e-mail címét

Diploma nyelvvizsga nélkül

Kedves volt Kodolányis Hallgatónk!

Ezt a tájékoztatót azért hoztuk létre, hogy akik ez idáig nem vették át a diplomájukat, azok egy helyen megtalálják az összes, naprakész információt.

A Kormány 101/2020. (IV. 10.) Korm. rendelete a veszélyhelyzet során teendő egyes, a felsőoktatási intézményeket és a hallgatókat érintő intézkedésekről 6.§-a az alábbiakat mondja ki:
„Aki 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tett, mentesül az oklevél kiadásának előfeltételéül előírt nyelvvizsga letételének kötelezettsége alól.”
A rendelet alapján tehát, aki korábban bármikor, de legkésőbb 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tett, a nyelvvizsga letételének kötelezettsége alól mentesült, és oklevelét ki kellett állítanunk.

A 2020. szeptember 1. után záróvizsgát tett hallgatóinknak a diploma kiállításához az adott szakon előírt nyelvvizsga bizonyítvány(ok) bemutatása szükséges.

A kialakult veszélyhelyzetre való tekintettel az összes magyar egyetemen, így a Kodolányi János Egyetemen is 2020. november 11-től kizárólag online oktatás zajlik, épületeink zárva vannak, a diplomák személyes átvétele bizonytalan ideig szünetel.

A személyes átvétel hiányában Budapesten, postai úton történő diplomaátvételre van csak lehetőség.

A 2020-ban vagy annál régebben végzett hallgatóinknak a postázás díjköteles, költsége 10.000 Ft. Külföldre történő postázás esetén 40 €. Ha így szeretné megkapni diplomáját, töltse ki a postázási igénylő lapot és ide töltse fel az utalás igazolását is. A díjat a Kodolányi János Egyetem Takarék Kereskedelmi Banknál vezetett 18203026-06000385-40010018 számú Ft számlájára, illetve a HU47 1820 3026 0600 0385 5902 0015 EUR számlájára kell átutalnia. A befizetést banki utalással kell teljesíteni. Utaláskor a „Közlemény” rovatot a következő három adattal, ebben a formában kell kitöltenie: Diploma külön eljárási díj, Neptun kód, Név.


Gyakori kérdések

Kattints a kérdésre, megkapod a választ.

Kik kaphatják meg az oklevelüket?
Azok kaphatják meg oklevelüket, akik már eleget tettek záróvizsga kötelezettségüknek, vagy 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tesznek, de nem rendelkeznek nyelvvizsga bizonyítvánnyal.
Akkor is megkapom az oklevelemet, ha több nyelvvizsga bizonyítvány kell a diplomához?
Igen. Akik 2020. augusztus 31-ig sikeresen záróvizsgáztak, azok a nyelvvizsgák számától, típusától, szintétől függetlenül megkapják oklevelüket.
Változtak az adataim, mi a teendőm?
Azoknak, akik 2006. február 1. után záróvizsgáztak, nincs teendőjük, mert az ő adataikat a Felsőoktatási Információs Rendszeren keresztül 2020. április 14-ig bezárulóan minden felsőoktatási intézmény -így a Kodolányi János Egyetem is - le tudta kérdezni, s azok a Neptun rendszerbe beépítésre kerültek. Ha esetleg Önnek a személyes adatai 2020. április 14. óta változtak, vagy akkor pont folyamatban volt valamilyen módosítás, kérjük, a tanulmanyi@kodolanyi.hu címen vegye fel velünk a kapcsolatot.

Azoknak az adatai, akik 2006. január 31. előtt záróvizsgáztak, nem kérdezhetőek le, így nekik 2020. május 31-ig adategyeztetést kell benyújtaniuk az egyetem felé az adategyeztető űrlapon keresztül.
2006. január 31. előtt záróvizsgáztam, mit kell pontosan tennem?
A 2006. január 31. előtt záróvizsgázottaknak adategyeztetést kell végrehajtaniuk 2020. május 31-ig, hiszen az ő adataik még nem frissülnek automatikusan. Az adategyeztetési időszak már lezárult. Kérjük, ha nem töltötte ki korábban az űrlapot, forduljon a KJE Tanulmányi Hivatalhoz a tanulmanyi@kodolanyi.hu e-mail címen
Hogyan kapok tájékoztatást az oklevelem átvételéről?
Itt a honlapon fogunk pontos és részletes tájékoztatást adni az oklevelek kiállításának menetéről, az oklevelek (diplomák) átvételének módjáról. Hírlevelünkre is feliratkozhat, ebben az esetben e-mailben is elküldjük a legfontosabb tudnivalókat.
Hogyan, milyen ütemezéssel, mely hallgatóknak készülnek az oklevelek?

Az oklevelek elkészítése több részletben történik.

I. ütem:

Azok a hallgatók oklevele elkészült, akik 2006. szeptember 1. után kezdték meg felsőfokú tanulmányaikat a Bologna-típusú alap- és mesterképzésben, felsőoktatási szakképzésben, valamint a szakirányú továbbképzésben, és már záróvizsgát tettek. Az elkészült oklevelet 2020. június 2-tól lehet személyesen átvenni, azon az oktatási helyszínen, ahol tanulmányaikat végezték vagy záróvizsgáztak. Azok a hallgatóink, akik siófoki oktatási központunkban tanultak, Székesfehérváron vagy Budapesten kapják meg oklevelüket, attól függően, hogy melyik városban záróvizsgáztak. A diplomák átvételének nincs végső határideje, hónapok, akár évek múlva is átvehetők mostantól kezdve.

Az első ütemben érintett szakok:

 • Alapképzési szakok (BA)
  • Andragógia
  • Előadóművészet
  • Emberi erőforrások
  • Gazdálkodási és menedzsment
  • Kommunikáció – és médiatudomány
  • Nemzetközi tanulmányok
  • Pedagógia
  • Szociális munka
  • Történelem
  • Turizmus-vendéglátás
 • Mesterképzési szakok (MA)
  • Nemzetközi tanulmányok MA
  • Vállalkozásfejlesztés
  • Turizmus menedzsment
  • Inkluzív nevelés tanára
  • Minőségfejlesztés tanár
  • Multikulturális nevelés tanára
 • Felsőoktatási szakképzés (FOKSZ)
  • Kommunikáció – és médiatudomány
  • Turizmus-vendéglátás
 • Szakirányú továbbképzési szakok
  • Nemzetközi marketing
  • Public relations
  • Szakdiplomácia
  • Turisztikai vállalkozások

II. ütem

Július 7-től vehetik át a régi főiskolai képzésben tanuló és ott záróvizsgázott hallgatók közül az okleveleit azok, akik 2002-ben, 2003-ban, 2004-ben, vagy 2005-ben kezdték meg tanulmányaikat az alábbi szakokon:

 • Általános szociális munkás
 • Közgazdász gazdálkodási
 • Gazdálkodási-kommunikáció
 • Kommunikáció-gazdálkodási
 • Közgazdász idegenforgalmi és szálloda
 • Kommunikáció
 • Nemzetközi kapcsolatok
 • Közgazdász vendéglátó és szálloda
 • Művelődésszervező
 • Művelődésszervező-kommunikáció

III. ütem

Azok, akik 2001-ben, 2000-ben vagy azt megelőzően kezdték meg tanulmányaikat szintén főiskolai képzéseinken, 2020. szeptember 8-tól vehetik át oklevelüket abban a képzési központban, ahol államvizsgáztak.

Milyen dátum fog szerepelni az oklevelemen?
Az oklevélen 2020-as dátum fog szerepelni, ekkor teljesültek a kiállításhoz szükséges feltételek. (2020. április 11.)
Az adataim 2020. április 14. után módosultak, mit kell tennem?
Amennyiben 2020. április 14. után változás lépett fel adataiban, kérjük mihamarabb vegye fel Tanulmányi Osztályunkkal a kapcsolatot e-mailben a tanulmanyi@kodolanyi.hu e-mail címen.
A diploma magyar nyelvű lesz vagy kérhetek belőle angol nyelvű változatot?
A Bologna-típusú diplomák, tehát azoknak az oklevele, akik 2006. szeptember 1. után kezdték meg tanulmányaikat, automatikusan kétnyelvűek, magyar és angol nyelven készülnek. A régi, főiskolai típusú képzésen végzettek oklevelei magyar nyelven készülnek.
Nem tudom személyesen átvenni a diplomát, milyen lehetőségeim vannak?
Ha a következő hetekben nem tudja személyesen átvenni a diplomáját, két lehetőség közül választhat.
 1. Meghatalmazással más veszi át a diplomát. Meghatalmazás minta innen letölthető.
 2. Postai úton kéri az oklevél átvételét, ez a mód azonban díjköteles. Az oklevél postázásának a költsége 10.000 Ft, vagy külföldre történő postázás esetén 40 €. Ha így szeretné megkapni diplomáját, töltse ki a postázási igénylő lapot és ide töltse fel az utalás igazolását is. A díjat a Kodolányi János Egyetem Takarék Kereskedelmi Banknál vezetett 18203026-06000385-40010018 számú Ft számlájára, illetve a HU47 1820 3026 0600 0385 5902 0015 EUR számlájára kell átutalnia. A befizetést banki utalással kell teljesíteni. Utaláskor a „Közlemény” rovatot a következő három adattal, ebben a formában kell kitöltenie: Diploma külön eljárási díj, Neptun kód, Név.
Most jelentkezem egy állásra, és szükségem lenne a diplomára, de nem tudok érte most elmenni, milyen lehetőségeim vannak?
Ha sürgősen szüksége van a diplomájára, akkor kérheti az oklevél szkennelését, hiszen egy állásra való jelentkezéshez nem kell beadni az eredeti dokumentumot, csak a digitális verziót. A szkennelésnek azonban 10.000 Ft-os díja van. Ha szkennelve szeretné a diplomát, jelezze a szkennelési igénylő űrlapon és ide töltse fel az utalás igazolását is.

A díjat a Kodolányi János Egyetem Takarék Kereskedelmi Banknál vezetett 18203026-06000385-40010018 számú számlájára, kell átutalnia. A befizetést banki utalással kell teljesíteni. Utaláskor a „Közlemény” rovatot a következő három adattal, ebben a formában kell kitöltenie: Diploma külön eljárási díj, Neptun kód, Név.

FONTOS! Ebben az esetben az oklevélért majd be kell jönni személyesen az egyetemre, amikor már meg tudja oldani, vagy kérheti a postázást külön díjfizetés ellenében.
Van-e bármilyen feltétele a diplomák átvételének?
Igen, oklevelét csak akkor veheti át, ha nincs az intézménnyel szemben fennálló tartozása, beleértve a könyvtári tartozásokat is. Ha késedelmi díjjal tartozol vagy van Nálad a Kodolányi könyvtárából könyvtári könyv, de azt nem kerül vissza, akkor nem adhatjuk át a diplomát. Ha késedelmi díja van vagy a könyv elveszett, a könyvtárral történt egyeztetés után kérjük annak pótlását, vagy a megállapított értékének kifizetését. A könyvtár elérhetősége: konyvtar@kodolanyi.hu
Nem emlékszem a Neptun kódomra és/vagy jelszavamra. Mi ilyenkor a teendőm?
Ha nem emlékszik Neptun kódjára vagy az ahhoz tartozó jelszavára, írja meg saját nevét, születési dátumát és édesanyja nevét, esetleg Neptun kódját a neptun@kodolanyi.hu e-mail címre, és kollégáink segítenek a belépésben.
Nem kaptam választ a kérdésemre, hova fordulhatok?
További kérdés esetén kérjük, írjon a tanulmanyi@kodolanyi.hu e-mail címre és kollégáink válaszolnak kérdésére.
Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
Budapesti Oktatási Központ
1139 Budapest,
Frangepán u. 50-56.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Fürdő utca 1.
info@kodolanyi.hu
+36 22 543 400
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv
Főtámogatónk: