DIPLOMA NYELVVIZSGA NÉLKÜL HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre, amennyiben szeretne a Kodolányi János Egyetemtől emailben tájékoztatást kapni a diplomák kiállításáról és átvételéről.

Kérjük adja meg a teljes nevét
Kérjük adja meg az e-mail címét

Diploma nyelvvizsga nélkül

Kedves volt kodolányis hallgatónk!

Ezt az oldalt azért hoztuk létre, hogy akik nyelvvizsga hiányában nem kapták még meg a diplomájukat, azok egy helyen megtalálják az összes, naprakész információt.

A Kormány 101/2020. (IV. 10.) Korm. rendelete a veszélyhelyzet során teendő egyes, a felsőoktatási intézményeket és a hallgatókat érintő intézkedésekről 6.§-a az alábbiakat mondja ki:
„Aki 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tett, mentesül az oklevél kiadásának előfeltételéül előírt nyelvvizsga letételének kötelezettsége alól.”
A rendelet alapján tehát, aki korábban bármikor, de legkésőbb 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tett vagy tesz, a nyelvvizsga letételének kötelezettsége alól mentesül, és oklevelét ki kell állítanunk.

Kérjük, kövesse folyamatosan figyelemmel oldalunkat, mert a diplomák kiállításával és átvételével kapcsolatos minden hivatalos egyetemi információt itt teszünk közzé.

Ha közvetlenül is szeretne értesítést kapni a legfontosabb tudnivalókról, iratkozzon fel hírlevelünkre.

Gyakori kérdések

Kattints a kérdésre, megkapod a választ.

Kik kaphatják meg az oklevelüket?
Azok kaphatják meg oklevelüket, akik már eleget tettek záróvizsga kötelezettségüknek, vagy 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tesznek, de nem rendelkeznek nyelvvizsga bizonyítvánnyal.
Akkor is megkapom az oklevelemet, ha több nyelvvizsga bizonyítvány kell a diplomához?
Igen. Akik 2020. augusztus 31-ig sikeresen záróvizsgáztak, azok a nyelvvizsgák számától, típusától, szintétől függetlenül megkapják oklevelüket.
Változtak az adataim, mi a teendőm?
Azoknak, akik 2006. február 1. után záróvizsgáztak, nincs teendőjük, mert az ő adataikat a Felsőoktatási Információs Rendszeren keresztül 2020. április 14-ig bezárulóan minden felsőoktatási intézmény -így a Kodolányi János Egyetem is - le tudta kérdezni, s azok a Neptun rendszerbe beépítésre kerültek. Ha esetleg Önnek a személyes adatai 2020. április 14. óta változtak, vagy akkor pont folyamatban volt valamilyen módosítás, kérjük, a tanulmanyi@kodolanyi.hu címen vegye fel velünk a kapcsolatot.

Azoknak az adatai, akik 2006. január 31. előtt záróvizsgáztak, nem kérdezhetőek le, így nekik 2020. május 31-ig adategyeztetést kell benyújtaniuk az egyetem felé az adategyeztető űrlapon keresztül.
2006. január 31. előtt záróvizsgáztam, mit kell pontosan tennem?
A 2006. január 31. előtt záróvizsgázottaknak adategyeztetést kell végrehajtaniuk 2020. május 31-ig, hiszen az ő adataik még nem frissülnek automatikusan. Kizárólag az adategyeztető űrlap használatával tudják frissíteni adataikat. Felhívjuk a figyelmet, hogy a személyes adatokat pontosan töltsék ki, ezzel megkönnyítve és gyorsítva a diplomakiállítás folyamatát. Adataikat e-mailben ne küldjék el.
Hogyan kapok tájékoztatást az oklevelem átvételéről?
Itt a honlapon fogunk pontos és részletes tájékoztatást adni az oklevelek kiállításának menetéről, az oklevelek (diplomák) átvételének módjáról. Hírlevelünkre is feliratkozhat, ebben az esetben e-mailben is elküldjük a legfontosabb tudnivalókat.
Előre el vannak készítve az oklevelek és csak át kell vennem?
Nem. Az oklevél egy biztonsági okmány, közokirat, mely akkor állítható ki, ha a kiállításhoz szükséges minden feltétel maradéktalanul teljesül. Ez a feltétel ebben az esetben a nyelvvizsga mentességre vonatkozó fenti rendelkezés, mely alapján tehát most indult el a kiállítási folyamat.
Hogyan, milyen ütemezéssel, mely hallgatóknak készülnek az oklevelek?

Az oklevelek elkészítése több részletben fog történni.

I.ütem:

Azok a hallgatók oklevele elkészült, akik 2006. szeptember 1. után kezdték meg felsőfokú tanulmányaikat a Bologna-típusú alap- és mesterképzésben, felsőoktatási szakképzésben, valamint a szakirányú továbbképzésben, és már záróvizsgát tettek. Az elkészült oklevelet 2020. június 2-tól lehet személyesen átvenni, azon az oktatási helyszínen, ahol tanulmányaikat végezték vagy záróvizsgáztak. Azok a hallgatóink, akik siófoki oktatási központunkban tanultak, Székesfehérváron vagy Budapesten kapják meg oklevelüket, attól függően, hogy melyik városban záróvizsgáztak. A diplomák átvételének nincs végső határideje, hónapok, akár évek múlva is átvehetők mostantól kezdve.

Az első ütemben érintett szakok:

 • Alapképzési szakok (BA)
  • Andragógia
  • Előadóművészet
  • Emberi erőforrások
  • Gazdálkodási és menedzsment
  • Kommunikáció – és médiatudomány
  • Nemzetközi tanulmányok
  • Pedagógia
  • Szociális munka
  • Történelem
  • Turizmus-vendéglátás
 • Mesterképzési szakok (MA)
  • Nemzetközi tanulmányok MA
  • Vállalkozásfejlesztés
  • Turizmus menedzsment
  • Inkluzív nevelés tanára
  • Minőségfejlesztés tanár
  • Multikulturális nevelés tanára
 • Felsőoktatási szakképzés (FOKSZ)
  • Kommunikáció – és médiatudomány
  • Turizmus-vendéglátás
 • Szakirányú továbbképzési szakok
  • Nemzetközi marketing
  • Public relations
  • Szakdiplomácia
  • Turisztikai vállalkozások

II. ütem

Júniusban kezdjük el készíteni a régi főiskolai képzésben tanuló és ott záróvizsgázott hallgatók közül azoknak az okleveleit, akik 2002-ben, 2003-ban, 2004-ben, vagy 2005-ben kezdték meg tanulmányaikat az alábbi szakokon:

 • Általános szociális munkás
 • Közgazdász gazdálkodási
 • Gazdálkodási-kommunikáció
 • Kommunikáció-gazdálkodási
 • Közgazdász idegenforgalmi és szálloda
 • Kommunikáció
 • Nemzetközi kapcsolatok
 • Közgazdász vendéglátó és szálloda
 • Művelődésszervező
 • Művelődésszervező-kommunikáció

Ezek az oklevelek előre láthatólag 2020. június 30-ig készülnek el.

Az átadás időpontja attól függ, hogy mikor érkezik be intézményünkhöz a Pátria Nyomdától az a kemény borító, amelybe az oklevél nyomtatványt az átadáshoz el kell helyezni. Az átadás időpontját ezt követően tesszük közzé honlapunkon.

Azoknak az oklevelét, akik 2001-ben, 2000-ben vagy azt megelőzően kezdték meg tanulmányaikat szintén főiskolai képzéseinken, a harmadik ütemben fogjuk elkészíteni, melyről 2020. június 30. után adunk tájékoztatást.

Mikor lesznek készen az oklevelek?
Az országosan hirtelen nagy mennyiségben előállítandó diplomák elkészítési ideje a szükséges nyomtatványok (melyek biztonsági okmányok) és az oklevelekhez tartozó dossziék megérkezésétől is függ, ezért kiállításuk a jelenlegi veszélyhelyzetben előre láthatólag hosszabb időt fog igénybe venni. A Bologna-típusú okleveleket előreláthatólag május 15-ig készítjük el, a régi típusú főiskolai képzések okleveleit csak ezután tudjuk megkezdeni.
Hogyan tudom átvenni az oklevelemet?
Azok a hallgatók, akik 2006. szeptember 1. után kezdték meg felsőfokú tanulmányaikat a Bologna-típusú alap- és mesterképzésben, felsőoktatási szakképzésben, valamint a szakirányú továbbképzésben, és már záróvizsgát tettek, 2020. június 2-tól vehetik át személyesen oklevelüket azon az oktatási helyszínen, ahol tanulmányaikat végezték. Azok a hallgatóink, akik siófoki oktatási központunkban tanultak, Székesfehérváron vagy Budapesten kapják meg oklevelüket, attól függően, hogy melyik városban záróvizsgáztak. A diplomák átvételének nincs végső határideje, hónapok, akár évek múlva is átvehetők mostantól kezdve. Az egyes helyszínek nyitvatartási ideje:

Budapesti oktatási központunkban (1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.)
 • június első hetében keddtől péntekig 9 – 12 és 13 – 17 óra között
 • június 8. után szerdától péntekig 9 – 12 és 13 – 17 óra között
Székesfehérvári oktatási központunkban (Fürdő utca 1. II-es épület fszt 19.)
 • egész júniusban kedden és csütörtökön 8 – 12 és 13 – 16 óra között
Orosházi oktatási központunkban (Gyopárosi út 3.f., fszt 2.)
 • egész júniusban kedden és csütörtökön 9 – 11 óra között
Kérjük, legyen Önnél személyi igazolványa, hozzon magával saját tollat és viseljen maszkot, lehetőség szerint gumikesztyűt is.

A régi főiskolai képzésben záróvizsgázott hallgatóink okleveleinek előállítása csak a május 31-i adategyeztetési határidő után tud megkezdődni. A részletes ütemtervről és ezen oklevelek átvételének feltételeiről majd június folyamán adunk tájékoztatást.
Milyen dátum fog szerepelni az oklevelemen?
Az oklevélen 2020-as dátum fog szerepelni, ekkor teljesültek a kiállításhoz szükséges feltételek. (2020. április 11.)
Az adataim 2020. április 14. után módosultak, mit kell tennem?
Amennyiben 2020. április 14. után változás lépett fel adataiban, kérjük mihamarabb vegye fel Tanulmányi Osztályunkkal a kapcsolatot e-mailben a tanulmanyi@kodolanyi.hu e-mail címen.
A diploma magyar nyelvű lesz vagy kérhetek belőle angol nyelvű változatot?
A Bologna-típusú diplomák, tehát azoknak az oklevele, akik 2006. szeptember 1. után kezdték meg tanulmányaikat, automatikusan kétnyelvűek, magyar és angol nyelven készülnek. A régi, főiskolai típusú képzésen végzettek oklevelei magyar nyelven készülnek.
Nem tudom személyesen átvenni a diplomát, milyen lehetőségeim vannak?
Ha a következő hetekben nem tudja személyesen átvenni a diplomáját, két lehetőség közül választhat.
 1. Meghatalmazással más veszi át a diplomát. Meghatalmazás minta innen letölthető.
 2. Postai úton kéri az oklevél átvételét, ez a mód azonban díjköteles. Az oklevél postázásának a költsége 10.000 Ft, vagy külföldre történő postázás esetén 40 €. Ha így szeretné megkapni diplomáját, töltse ki a postázási igénylő lapot és ide töltse fel az utalás igazolását is. A díjat a Kodolányi János Egyetem Takarék Kereskedelmi Banknál vezetett 18203026-06000385-40010018 számú Ft számlájára, illetve a HU47 1820 3026 0600 0385 5902 0015 EUR számlájára kell átutalnia. A befizetést banki utalással kell teljesíteni. Utaláskor a „Közlemény” rovatot a következő három adattal, ebben a formában kell kitöltenie: Diploma külön eljárási díj, Neptun kód, Név.
Most jelentkezem egy állásra, és szükségem lenne a diplomára, de nem tudok érte most elmenni, milyen lehetőségeim vannak?
Ha sürgősen szüksége van a diplomájára, akkor kérheti az oklevél szkennelését, hiszen egy állásra való jelentkezéshez nem kell beadni az eredeti dokumentumot, csak a digitális verziót. A szkennelésnek azonban 10.000 Ft-os díja van. Ha szkennelve szeretné a diplomát, jelezze a szkennelési igénylő űrlapon és ide töltse fel az utalás igazolását is.

A díjat a Kodolányi János Egyetem Takarék Kereskedelmi Banknál vezetett 18203026-06000385-40010018 számú számlájára, kell átutalnia. A befizetést banki utalással kell teljesíteni. Utaláskor a „Közlemény” rovatot a következő három adattal, ebben a formában kell kitöltenie: Diploma külön eljárási díj, Neptun kód, Név.

FONTOS! Ebben az esetben az oklevélért majd be kell jönni személyesen az egyetemre, amikor már meg tudja oldani, vagy kérheti a postázást külön díjfizetés ellenében.
Van-e bármilyen feltétele a diplomák átvételének?
Igen, oklevelét csak akkor veheti át, ha nincs az intézménnyel szemben fennálló tartozása, beleértve a könyvtári tartozásokat is. Ha késedelmi díjjal tartozol vagy van Nálad a Kodolányi könyvtárából könyvtári könyv, de azt nem kerül vissza, akkor nem adhatjuk át a diplomát. Ha késedelmi díja van vagy a könyv elveszett, a könyvtárral történt egyeztetés után kérjük annak pótlását, vagy a megállapított értékének kifizetését. A könyvtár elérhetősége: konyvtar@kodolanyi.hu
Abszolváltam (teljesítettem az összes tantárgyamat), de nem adtam be szakdolgozatot és/vagy nem záróvizsgáztam. Van még lehetőségem 2020. augusztus 31-ig teljesíteni a feltételeket, hogy megkapjam nyelvvizsga nélkül a diplomámat?
Igen, mert a Kodolányi János Egyetemen szervezünk egy rendkívüli záróvizsgaidőszakot 2020. augusztus végén. Amennyiben élni szeretne ezzel a lehetőséggel, jelentkezzen záróvizsgára a Neptun rendszer Ügyintézés menüpontján belül 2020. május 31-ig. Ezután 2020. június 2-ig kell benyújtania témavázlatát, a szakdolgozat leadásának határideje 2020. július 31. Amennyiben nincs még elfogadott szakdolgozata, úgy a záróvizsgára történő jelentkezéssel egyidőben szakdolgozati jelentkezési lapot is be kell nyújtania a szakgazda tanszéken, a szakdolgozathoz konzulenst a tanszék biztosít.
Kik vehetik igénybe pontosan az augusztusi záróvizsga lehetőségét?
Csak azok vehetik igénybe, akik a Bologna rendszerben, azaz 2006/2007-es tanévben vagy később kezdték meg felsőfokú tanulmányaikat. Ez vonatkozik a felsőoktatási szakképzésekre, lapképzésekre, mesterképzésekre és a szakirányú továbbképzésekre egyaránt.
Nem emlékszem a Neptun kódomra és/vagy jelszavamra. Mi ilyenkor a teendőm?
Ha nem emlékszik Neptun kódjára vagy az ahhoz tartozó jelszavára, írja meg saját nevét, születési dátumát és édesanyja nevét, esetleg Neptun kódját a neptun@kodolanyi.hu e-mail címre, és kollégáink segítenek a belépésben.
Kell fizetni az augusztusi záróvizsgázásért?
Igen. A rendkívüli záróvizsgán való részvétel díjköteles. Nem az abszolválás félévében vagy az azt követő félévben történő záróvizsgához kapcsolódó konzultációs és adminisztrációs díj: 49.000 Ft.
Hogyan tudom befizetni a rendkívüli záróvizsga különdíját?
A díjat a Kodolányi János egyetem Takarék Kereskedelmi Banknál vezetett 18203026-06000385-40010025 számú számlájára (ez az ún. gyűjtőszámla) kell átutalnia. A befizetést banki utalással kell teljesíteni (célszerű saját bankszámláról). FONTOS: Utaláskor a „Közlemény” rovatot a következő két adattal, ebben a formában kell kitöltenie: NK-Neptun kód, Név (például: NK-ABC123, Próba Béla). Befizetési határidő: 2020. július 15.

A banki utalását követően legkésőbb három munkanapon belül rákerül az utalt összeg az Ön Neptun rendszerben nyilvántartott egyenlegére. Önnek az átutalt költségtérítési díjat a Neptun rendszerben is jóvá kell írnia. A jóváírás módjáról szóló tájékoztatót a Tanulmányi Kommunikációs Csoport honlapján a „Neptun súgó” menüpont alatt találja.
Nem kaptam választ a kérdésemre, hova fordulhatok?
További kérdés esetén kérjük, írjon a tanulmanyi@kodolanyi.hu e-mail címre és kollégáink válaszolnak kérdésére.

Adategyeztetés

Az oklevél (diploma) egy biztonsági okmány, közokirat, melyet az Önök jelenleg érvényes (személyi igazolványban is szereplő) adatai alapján kell kiállítani.

Azoknak, akik 2006. február 1. után záróvizsgáztak, nincs az adategyeztetéssel kapcsolatosan teendőjük, mert az ő adataikat a Felsőoktatási Információs Rendszeren keresztül 2020. április 14-ig bezárulóan minden felsőoktatási intézmény - így a Kodolányi János Egyetem is - le tudta kérdezni, s azok a Neptun rendszerbe beépítésre kerültek.

Azoknak az adatai, akik 2006. január 31. előtt záróvizsgáztak, nem kérdezhetőek le, így őket kérjük, hogy 2020. május 31-ig az alábbi linken található adatlap kitöltésével adják meg jelenleg érvényes személyes adataikat, melyek az oklevél kiállításához szükségesek:

Felhívjuk a figyelmet, hogy a személyes adatokat pontosan töltsék ki, ezzel megkönnyítve és gyorsítva a diplomakiállítás folyamatát.

Adatlap adategyeztetéshez

Kérjük, hogy adategyeztetésre kizárólag ezt az adatlapot használják, s azt csak a 2006. január 31. előtt záróvizsgázott hallgatók töltsék ki. Ezzel tudnak nekünk tényleges segítséget adni az adatok aktualizálásához. Adataikat tehát ne küldjék e-mailben (is), mivel így olyan számú e-mail megkeresést kapunk, melynek feldolgozása, megválaszolása az oklevelek kiállításának folyamatát csak lassítja. Akinek az adatlapon megadott adataival kapcsolatban további kérdésünk merül fel, keresni fogjuk e-mailen.

Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
Budapesti Oktatási Központ
1139 Budapest,
Frangepán u. 50-56.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Fürdő utca 1.
felveteli@kodolanyi.hu
+36 22 543 324
+36 80 203 769
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv
Főtámogatónk: