Záróvizsgák 2018

2018. június. 29. KáVé

Több mint nyolcszáz újabb kodolányis diploma

Nyolcszázhat végzős hallgató államvizsgázik június 14-30. között a Kodolányi János Főiskolán. Több mint nyolcszáz vizsgázó, huszonhét vizsgabizottság, izgalom, veríték, vizsgadrukk és öröm a sikeres teljesítést követően. A legtöbb hallgató turizmus-vendéglátás alapszakon, kommunikáció és médiatudomány alapszakon, valamint közoktatás és pedagógus szakvizsga szakirányú továbbképzési szakokon végzett. 

Az idei államvizsga különleges volt, hiszen a 2006 előtt abszolutóriumot szerzett, régi főiskolai képzésben részt vett hallgatók utolsó esélyt kaptak arra, hogy megszerezzék diplomájukat. Kétszázhuszonnyolc régi kodolányis élt ezzel a lehetőséggel, számukra soha vissza nem térő alkalom volt, hogy 2018. szeptember 1-ig sikeres záróvizsgával lezárják tanulmányaikat. A felsőoktatási államtitkárság ugyanis 2018-ig hosszabbította meg a diploma megszerzésének határidejét azoknak, akik 2006 előtt kezdték meg felsőfokú tanulmányaikat, abszolváltak, de annak idején nem államvizsgáztak. Ők később már nem jöhetnek záróvizsgára. Korábban egyébként nem volt korlát arra, mennyi időnek kell eltelnie az összes egyetemi, főiskolai vizsga letétele (abszolutórium) és az államvizsga (mai nevén záróvizsga) között. A most felsőoktatásban tanulók számára már szigorúbbak a feltételek: abszolutórium után két éven belül meg kell szerezni a diplomát.

A Kodolányi főiskolán júniusban százkilencvennégy alapszakos hallgató, kétszázhuszonnyolc régi képzéses hallgató, tíz mesterképzésben résztvevő, háromszázharminchat szakirányú továbbképzésben résztvevő és harmincnyolc felsőoktatási szakképzésben résztvevő hallgató tett sikeres záróvizsgát.

Dr.Bartha Adrien tanulmányi igazgatótól megtudtam, hogy július 7-án lesznek a diploma átadó ünnepségek. Budapesten a negyedik emeleti nagyelőadóban, Székesfehérváron pedig a polgármesteri hivatal dísztermében rendezik meg az ünnepségeket.

Szöveg:Virágh Ildikó

Fotó: Bakti Nikoletta

 

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat