Zabos Regina első díjat nyert

2017. szeptember. 06. KáVé
Zabos Regina első díjat nyert

Meghívást kapott a Golden Voice Hungary nemzetközi versenyére is

Első helyezést ért el Zabos Regina, a Kodolányi János Főiskola jazzének szakos hallgatója a Golden Voice Hungary énekversenyen.  A hagyományteremtő szándékkal elindított nemes versengést a Gyerekek a Gyerekekért Alapítvány  szervezte Szegeden, és az induló versenyzők a nevezési díjjal az alapítványt is támogatták. A verseny helyezettjei –így Zabos Regina is - meghívást kapott a Golden Voice Hungary nemzetközi versenyére is, ami október 20-22. között lesz majd.

Reginát először arról kérdeztem, mennyire fontos számára a dalválasztás.

Christina Aquilera-tól a Hurt című dalt énekeltem. Amikor versenyre készülök, nekem mindig fontos, hogy kihívás legyen számomra a dal. Olyan legyen, amit mindig is szerettem volna megtanulni, és így egyszerre versenyzem és közben tanulok is, fejlesztem önmagam. Ez szerintem megmarad örökös célnak az életem folyamán.

Milyen hangulatban telt a verseny?

Én voltam a legutolsó a listán, így hosszú várakozással telt az egész nap, nagyon izgultam, de a családom ott volt velem, és támogatott. Amikor sorra kerültem, izgulva, de magabiztosan próbáltam kiállni a zsűri elé. A szereplésem végén visszatapssal fogadott a közönség és a zsűri is. Hatalmas öröm volt. 

Milyen volt a versenyzőgárda?

A versenyzőgárda nagyon erős volt, voltak kicsik és idősebbek is. Minden korosztályban ténylegesen erős volt a mezőny. A versenyen több kategória is volt, életkor alapján sorolták be a nevezőket. Én a 18-25 éves kategóriában lettem első helyezett. Szeretném megköszönni a Kodolányi János Főiskolának, Mits Péternek és Mits Gergőnek a támogatást, többek között, hogy a főiskola épületében készülhettem fel a versenyre.

                                                           ***

Regina a Vajdaságból jött tanulni a Kodolányira, előtte a szabadkai konzervatóriumba járt dzsessz- és énektanszakra. 

Alig került Székesfehérvárra, máris sikeressé és ismertté vált a királyi városban, hiszen a tanévkezdés után néhány hónappal ő lett Fehérvár hangja 2015-ben.
Korábban azt nyilatkozta, hogy a popzenénél jobban kötődik a dzsesszhez. "A mai popzenében nincs meg az az improvizatív szabadság, ami nekem kell. Állítom, hogy aki dzsesszt tud énekelni, annak már egy popdal nem jelent kihívást. Éppen ezért, ha lesznek saját számaim, akkor a dzsessz valamilyen módon mindenképpen benne lesz."- mondta el a szekesfehervar.hu-nak.
 
V.I.
Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat