Vizsgák, záróvizsgák online

2020. május. 18. KáVé
Vizsgák, záróvizsgák online

Fenntartják a home office típusú munkavégzés lehetőségét is, de kinyitják az épületeket 

A közelmúltban megváltozott a koronavírussal kapcsolatos kormányzati álláspont, az oktatási intézmények igazodnak ehhez. A Kodolányi János Egyetemen vezetői értekezleten tárgyalták meg ma a koronavírus járvánnyal kapcsolatos további intézkedéseket. Dr. Szabó Péter rektor ezt követően foglmazta meg az intézményi állásfoglalást a vészhelyzet enyhítéséről.


 

A rendkívüli helyzetre kidolgozott home office típusú munkavégzés lehetőségét továbbra is fenntartják azzal, hogy a közvetlen egységvezető a területet felügyelő és irányító rektorhelyettes engedélyével osztja be a kollégákat home office típusú feladatokra, illetve munkahelyen történő munkavégzésre. Erre a szoros egyeztetésre azért is szükség van, mert a könnyített munkarend a felnőttképzés és a nyelvvizsgáztatás területén generál olyan személyes jelenlétet igénylő (pl. felügyelet) feladatot, amelyet csak munkaerő átcsoportosítással lehet megoldani. 

Az egyetemi épületek minden telephelyen munkavégzés céljából nyitvatartási időben látogathatóak az egészségügyi szabályok további betartása mellett.

A könnyítések mellett is a lehető legalacsonyabban kell tartani a személye találkozások számát. A vizsgáztatás a korábban kialakított rendben online történik. Ez vonatkozik alapvetően a záróvizsgákra is, tehát azok is online történnek a korábbi tájékoztatásnak megfelelően. Azonban, akik nem tudják megteremteni az online záróvizsga otthoni feltételeit, biztosítja számukra az egyetem a személyes vizsga lehetőségét. A személyes vizsgára jelentkezést kérvényezni kell az illetékes tanszéken indoklással, például nincs otthon megfelelő térerö. Ebben az esetben változhat az eredeti záróvizsga időpont.

Május 18-ától az alábbi indokokkal személyesen is látogathatóak az egyetem épületei valamennyi oktatási helyszínen:

-könyvtárhasználat

-oklevél átvétele

- nyelvvizsga

- az angol tanszék írásbeli záróvizsgái

- felnőttképzési ntanfolyamok látogatása

- művészeti szakos hallgatók stúdióhasználata

 

 

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat