Virtuális séta Székesfehérváron

2014. március. 21. Kitekintő
Virtuális séta Székesfehérváron

Különleges felvételek a weben a látványosságokról

Székesfehérvár belvárosának utcáit és történelmi nevezetességeit mostantól újfajta módon is megtekinthetik meg mindazok, akik szívesen barangolnak a virtuális térben.

A panorámaképek adta lehetőséget használta ki Székesfehérvár bemutatására Kiss László fotográfus, aki ötletgazdája és egyben kivitelezője is a 360szekesfehervar.hu weboldalnak. Aki ezt felkeresi, térképen is jelölve megtalálhatja meg azokat a helyeket, amelyekről panorámaképek készültek. A címkefelhőben, stílusosan gömb alakzatban előbukkanó szavakra kattintva nemcsak megnézhetjük a képeket, hanem tüzetesen vehetjük szemügyre vehetjük a királyi város félszáznyi nevezetességét.

Lehetőség nyílik többek közt barangolni a Hiemer-ház épületében, ellátogatni a Nemzeti Emlékhelyre, feleleveníteni a Szent István Emlékév egy-egy momentumát, „beülhetünk” a Bazilika orgonája mögé is, amire egy hagyományos látogatás alkalmával nem kerülhetne sor.

Kiss László, a megálmodója és létrehozója ennek az oldalnak, így mesél az újfajta kezdeményezésről:  „Az igény hívta életre ezt az elképzelést. Annak az igénye, amit városunk szépsége ébreszt az emberekben, hogy felfedezhessék Székesfehérvárt. Ez az oldal lehetővé teszi, hogy jó alaposan körbenézzünk, és elmélyülten szemlélhessük az itteni érdekességeket.  Fontosnak tartom, hogy ne csak az ünnepek alkalmával, hanem a hétköznapokon is szánjanak időt az emberek arra, hogy jobban megismerjék Székesfehérvárt, hiszen annyi szépséget és kulturális értéket rejt magában ez a város. A panorámázás lehetőséget teremt arra, hogy azokon a helyeken, amelyekről a felvétel készült, úgymond „körbenézzünk a térben”, a síkpanoráma pedig a nagyfelbontású fényképeknek köszönhetően olyan nagyítást tesz lehetővé, ami olykor-olykor még felül is múlja a személyes látogatás során érzékelhető képi világot. A weboldal folyamatosan fejlődni fog, mindig kerülnek fel újabb és újabb időszaki kiállítások, helyek és látványosságok.”  
Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere,  elmondta, hogy nagyon szép és szimbolikus feladat, amit ez az ötlet magában hordoz, és így megérdemli, hogy Székesfehérvár Önkormányzata támogatást nyújtson a megvalósításához: „Nagyon fontos, hogy a fehérváriak megismerjék városukat, valamint hogy a turisták figyelmét is felhívjuk az itt található értékekre, látványosságokra. Remek mód erre, ha kihasználjuk a technika nyújtotta lehetőségeket és segítségükkel bevihetjük az embereket olyan helyekre, ahol ritkán járnak, vagy egy új perspektívából is megmutatjuk nekik az itt található értékeket. Biztos vagyok benne, hogy a látvány motiválni fogja őket arra, hogy aztán élőben is megtekintsék a panorámaképeken látottakat. Gyönyörű városban élünk, amit ezek a fotók nagyon szépen visszaadnak.” - emelte ki a polgármestere. 
Aki máris véllalkozik egy virtuális sétára Székesfehérváron, megteheti, ha rákattint az alábbi linkre: 360szekesfehervar.hu 

/Forrás:ÖKK/

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat