VII. Magyar Turizmusföldrajzi Szimpózium a KJE-n

Cikk dátuma 2019. szeptember. 26. | Mozaik
VII. Magyar Turizmusföldrajzi Szimpózium a KJE-n

Mészáros Ivett

„Két éve egyetemistaként, most előadóként vehettem részt”

A VII. Magyar Turizmusföldrajzi Szimpóziumnak a Kodolányi János Egyetem (KJE) adott otthont szeptember 20-án a KJE, a Magyar Földrajzi Társaság és a CSFK Földrajztudományi Intézet közös szervezésében. Az „Együttműködés, kapcsolatok, hálózatok a turizmusban” című eseményen az ország neves egyetemeinek turizmuskutatói gyűltek össze, hogy bemutassák kutatásaikat, gondolatokat ébresszenek, értekezzenek a fejlődés érdekében. 

A több mint száz szerző munkásságát bemutató mintegy hatvan előadás rendkívül színes, érdekes, izgalmas programokat kínált. A változatos témákról különböző szekciókban tanácskoztak a szakemberek: természet-közeliség, gasztronómia, kereskedelem, turisztikai szolgáltatások, desztináció, generáció, kultúra, mobilitás és kihívások címmel szerveződtek az idei szekciók.

A két évenként megrendezésre kerülő turizmusföldrajzi szimpóziumon korábban a KJE turizmus szakos hallgatójaként élvezhettem az előadásokat, nem is sejtve, hogy az idén - nagy megtiszteltetésként számomra - előadóként fogad be a turizmus kutatásban jártas közösség. Büszkeséggel tölt el, hogy a plenáris ülésen elhangzó megnyitó keretében negyedik generációs turizmuskutatóként üdvözöltek bennünket, a PhD kutatásukat bemutató előadótársaimmal együtt a turizmuskutatás éllovasai. Boros Kitti és Juhász-Dóra Katalin, kodolányis szaktársaim ugyancsak sikeres előadással rukkoltak elő.

Az egész napos rendezvény jó hangulatát az érdeklődéssel teli beszélgetések színezték. Az ismerős arcok mellett a szimpózium kiváló lehetőséget nyújtott új kapcsolatok kialakítására is. Kétségkívüli tény, hogy a tudományos konferenciák, tanácskozások remek alkalmat kínálnak a pályájuk elején álló fiataloknak, egyetemi hallgatóknak arra, hogy tapasztalatokat szerezzenek, inspirálódjanak, akár tanulmányaik kiegészítése képpen, vagy ötletet merítve saját kutatásuk témájában, felépítésében. Mindez pedig a sikeres oklevélszerzésen túl vágyat is kelthet bennük, hogy mélyebb kutatásba vágják fejszéjüket. Nem utolsó sorban, pedig mindig öröm visszatérni a Kodolányi János Egyetemre, ahol az ismeretszerzés élmény, melyet nagyszerű, tiszteletreméltó, tapasztalt szakemberek adnak át az erre nyitott egyetemi hallgatóknak.

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat