Valentin napon a III. Székesfehérvári Szeretetfutást

2015. január. 30. Kitekintő

Kettő és hét kilométeres távot teljesíthetnek a résztvevők a Halesz ligetben

A tavalyi esztendő sikereire alapozva harmadik alkalommal is megrendezik a Székesfehérvári Szeretetfutást. Pothárn Fanni Sára BSI futónagykövet és csapata február 14-én, szombaton a Halesz ligetbe vár minden mozogni, kikapcsolódni vágyó gyermeket és felnőttet, akik ezúttal is két táv teljesítése közül választhatnak. A jótékony célú örömfutásról Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok és Pothárn Fanni főszervező tartottak beharangozó sajtótájékoztatót. 

Először éppen egy éve, 2014 februárjában, közel háromszáz résztvevővel rendezték meg a Székesfehérvári Szeretetfutást. Tavaly áprilisban a szervezők ismét cipőt húztak, hogy népszerűsítsék kedvenc sportágukat. Ekkor a rendezvény jótékony célt is szolgált, adományokat gyűjtöttek az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény számára.

A sikereken felbuzdulva 2015. február 14-én, szombaton a harmadik Székesfehérvári Szeretetfutásra invitálja a mozogni, kikapcsolódni vágyókat Pothárn Fanni Sára BSI futónagykövet és csapata. A programon korhatárra való tekintet nélkül bárki részt vehet, a futók ezúttal is 2, vagy 7 kilométeres távok közül választhatnak. A megnyitó 09.30 órakor kezdődik a tavaly felújított Halesz ligetben, majd egy alapos bemelegítés után 10.00 órakor elrajtol a 2 kilométert futók mezőnye, őket 10.20-kor követik a 7 kilométert választók.

„A Székesfehérvári Szeretetfutás kitűnő kezdeményezésként indult az egészséges életmód, a közös időtöltés jegyében. Fontosnak tartom, hogy ismét együtt sportoljunk, kimozduljunk és így tél derekán együtt készüljünk a közelgő tavaszra. Ezúttal is nagy szeretettel várunk mindenkit, gyermekeket, felnőtteket, időseket, babakocsival érkező kisgyermekes szülőket egyaránt. Aki úgy kívánja, akár sétálva is teljesítheti a távokat.”
 – mondta Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok. Hangsúlyozta: nevezési díj ezúttal sem lesz, de a futók adakozhatnak egy beteg velencei kisfiú, Szomor Csongor gyógykezelésére.

„Az örömfutás célja – amellett, hogy mosolyt csaljunk az emberek arcára – az, hogy mindenki láthassa, mennyire nagyszerű is ez a sportág. Célunk a futás népszerűsítése, a fehérvári futóközösség összekovácsolása, a futni vágyók motiválása, támogatása. Csapatunkkal szeretnénk megmutatni, hogy ennek a családnak bárki részese lehet. Fontos számunkra, hogy az egészséges életmód és a sport mellett városunk szépségére és adottságaira is felhívjuk a figyelmet. Ezen a napon bárki csatlakozhat hozzánk, aki szereti a kihívásokat vagy esetleg csak mozogna egy kicsit.” – 
emelte ki Pothárn Fanni Sára főszervező.

A III. Székesfehérvári Szeretetfutás résztvevői különleges rajtszámot, illetve a verseny alatt és végén frissítőt kapnak. Érdemes előzetesen regisztrálni Pothárn Fanni Sáránál a Facebook-on, vagy e-mailben a fussfehervar@gmail.com elérhetőségen, de várják a jelentkezéseket a helyszínen is a megnyitót megelőző két órában.

A szervezők nagyon bíznak a kedvező időjárásban, ám ha várakozásaik éppen nem jönnek be Valetin napon, a programot elhalasztják. Az esetleges helyszín- és időpontváltozásokról mindenkit értesítenek.

/Forrás:ÖKK/

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat