Választás után kormányülés

2022. április. 04. Kitekintő
Választás után kormányülés

Meg is volt az első kormányülés a parlamenti választás után: a vasárnapi parlamenti választáson minden előzetes várakozást meghaladó győzelmet arattak a kormánypártok. A listán bőven ötven százalék feletti szavazatot kapott a Fidesz-KDNP, az egyesült ellenzéket a szavazók harmada támogatta. Az egyéni körzetben a Fidesz óriásit tarolt vidéken, és Budapesten is a vártnál jobban szerepelt, főleg a szavazatarányokat tekintve. Ezzel gyakorlatilag biztosra vehető, hogy a kormánypártoknak kétharmados többsége lesz a következő parlamentben, ahová a Mi Hazánk is bejutott. Az úgynevezett gyermekvédelmi népszavazás érvénytelen lett.

A kormánypártok vasárnap este ünnepeltek azok után, hogy fölényesen megnyerték a választásokat. Délben viszont kormányülés volt.

Orbán Viktor miniszterelnök a választási győzelem után adott vasárnap éjszaka interjút a HírTV-nek. Ebben azt mondta többek között, hogy "úgy nyertünk, ahogy senki sem gondolta, hogy képesek lehetünk nyerni". Arról is beszélt, hogy vasárnap este ünnepelnek, de hétfő délben már kormányülést tart.

Kora délután a miniszterelnök hivatalos Facebook-oldalán jelent meg egy fénykép a kormányülésről. Orbán Viktor ehhez annyit tett hozzá, hogy a munka nem állhat meg.

A fotó alapján jelen volt az ülésen Varga Mihály pénzügyminiszter, Pintér Sándor belügyminiszter, Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Nagy István agrárminiszter, Szijjártó Péter külügyminiszter, Palkovics László innovációs miniszter, Varga Judit igazságügyi miniszter, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Forrás: portfolio.hu

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat