Választás 2014

2014. április. 06. Kitekintő
Választás 2014

Választás 2014 - Mintegy 61 százalékos volt a részvétel

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint a választópolgárok 61,2 százaléka jelent meg április 6-án, este 7 óráig az országgyűlési választáson. A valasztas.hu oldalán olvasható tájékoztatás szerint a választók névjegyzékében - a belföldön, külképviseleten és levélben szavazó polgárokkal együtt - 7 millió 748 ezer választópolgár szerepelt. A szavazatok több mint 96 százalékos feldolgozottsága alapján a belföldi szavazókörökben a jogosultak 38,8 százaléka nem élt szavazati jogával. 

A KV-ban azokat az adatokat tesszük közzé, amelyek a KJF oktatási helyszíneihez kapcsolódnak. Budapesten a 13. kerületben, illetve Székesfehérváron az alábbi választási eredmények születtek.

A 7. választókerületben - XIII. kerület - 67,81 százalékos feldolgozottságnál Hiszékeny Dezső a szavazatok 52,48 százalékát szerezte meg, őt követi, Szalay Péter (Fidesz-KDNP) 30,08 százalékkal. Benke László (Jobbik) 8,22 százalékot szerzett.

"Az egyik szemem sír, a másik nevet" - kommentálta a választási eredményeket Hiszékeny Dezső (MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP).  Hiszékeny Dezső, a XIII. kerület alpolgármestere az MTI-nek vasárnap azt mondta, a kerületben egy nagyon erős és érthető választói akarat volt. Az üzenet, amit a választóktól kapott, további munkára ösztönzi - tette hozzá.

Fejér megye 1. számú választó- kerületében Vargha Tamás, a Fidesz- KDNP jelöltje nyert. A második helyen a Dr. Márton Roland, MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP jelöltje, míg a harmadik helyen Dr. Mező Balázs Béla, a Jobbik jelöltje áll.

"Székesfehérvár és Magyarország a megkezdett út folytatása mellett döntött. A választási kampányunkban kiemeltük, hogy folytatni szeretnénk azt a munkát, amelyet az elmúlt négy évben végeztünk a fehérvári és a magyar emberekkel együtt." - mondta Vargha Tamás a választások estéjén a Fehérvár Médiacentrumban. Elmondta továbbá, hogy folytatni szeretnék a magyar és a székesfehérvári emberekkel megkezdett közös munkát, amely kiterjed a családtámogatásra, a nyugdíjasok helyzetének javítására, a munkahelyek megteremtésére és védelmére.

Folytatni szeretném a négy évvel ezelőtt megkezdett munkát – jelentette ki Törő Gábor, aki a Fidesz-KDNP színeiben az első helyen áll a Fejér megyei 2. számú egyéni választókerületben az országgyűlési választáson.

Törő Gábor hétfőre virradóra az MTI-nek elmondta: az útfejlesztések folytatása mellett Polgárdiban tanuszoda építése, Mór térségében a kerékpárutak és a borturizmus fejlesztése, Bodajkon pedig a vallási turizmus fejlesztése lesz a fő célja a következő négy évben.

Békés megye 4. számú választókerületében Orosházán 99,13 százalékos feldolgozottságnál a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint az egyéni jelöltek sorrendje a következő:

Simonka György (FIDESZ-KDNP) - 45,78 százalék, 20.286 szavazattal első helyen áll, második helyen végzett Varga Zoltán (MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP)  23,33 százalékkal, 10.336 szavazattal, harmadik helyen pedig Jámbor Nándor (JOBBIK) - 22,62 százalékkal, 10.024 szavazattal.

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat