Utazás a digitalizációtól a pedagógiába Orosházán

2019. június. 24. KáVé
Utazás a digitalizációtól a pedagógiába Orosházán

A Kodolányi János Egyetem és a Magyar Pedagógiai Társaság Staféta tábora


UTAZÁS A DIGITALIZÁCIÓTÓL A PEDAGÓGIÁBA címmel Orosházán rendezte meg idén a Magyar Pedagógiai Társaság / MPT/ és a Kodolányi János Egyetem a 17. Staféta tábor  programsorozatot. A pedagógus-nemzedékek hagyományos szakmai találkozója minden nyáron az ország más-más pontján várja a szakembereket, tavaly a Sármelléki Erdei Iskola adott otthont a hagyományosan júniusi rendezvénynek.

Az idei, orosházi, közös szervezésű nyári táborban június 20- 23. között szakmai előadások, workshopok, szabadidős programok várták a Magyar Pedagógiai Társaság tagjait, akik az egész ország területéről érkeztek Dél-Békésbe.

A négynapos program egyik főszervezőjeként Dr. Malatyinszki Szilárd, a KJE székhelyi igazgatója, az MTP Békés Megyei Tagozatának elnökeke fogadta Orosházán a résztvevőket. A tábor résztvevőinek egy csoportja a KJE Orosházi Campuszának kollégiumában szállt meg, illetve a Békés megyei közösség naponta érkezett a programokra.

A Kodolányi János Egyetem részéről Dr. Szabó Péter „Szervezetfejlesztés és pedagógikum a korszerű felsőoktatásban” címmel,  Dr. Malatyinszki Szilárd „A digitális világ és ami mögötte van” címmel, Butor Klára pedig „A PIQ& Lead modell, avagy hogyan hangolódjunk rá az Y-generáció világára” címmel tartott előadást.

Szombaton Békéscsabán folytatódott a program, ahol a szlovák kulturális nap keretében a Szlovák Étterem udvarából tematikus városnéző sétára indultak a résztvevők. Ennek kiemelt iránya a Békéscsabán kialakításra kerülő Munkácsy-negyed volt, majd a város szlovák kulturális és gasztronómiai sokszínűségével ismerkedtek meg a szakemberek a Szlovák Tájházban.

Vasárnap Gyopárosfürdővel ismerkedtek a vendégek, sétáltak a tó körül, a Főtéren, majd ellátogattak a művelődési házba és a Nagy Gyula Területi Múzeumba.

Villányi Györgyné c. főiskolai docens, a Magyar Pedagógiai Társaság alelnöke sikeresnek tartotta az idei rendezvényt, és külön köszönetét fejezte ki Dr. Malatyinszki Szilárdnak, mint házigazdának: „Köszönet az egymás felé forduló beszélgetésekért, az egymást segítő szakmai és emberi megnyilvánulásokért, a pozitív energiahullámokért. Külön köszönet a táborlakóknak a sok kézzel fogható segítő munkáért, az őszinte jelzésekért, a munkám és egymás támogatásáért. A türelemért, és a kitartásért, mert voltak nehéz és fárasztó pillanataink is.”  

 

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat