Újabb stratégiai megállapodás

2016. június. 22. KáVé
Újabb stratégiai megállapodás

Partnerség az egyházzal – erősödik a gyakorlati képzés a Kodolányin

 

Partnerségi megállapodást kötött a Kodolányi János Főiskola és a Magyar Pünkösdi Egyház. Az aláíráskor mindkét fél elmondta, olyan tartós együttműködésre számítanak, amelynek köszönhetően, elsősorban a szociális munka terén gyakorlati szempontból is jól képzett szakemberek léphetnek majd ki az intézményből.

A főiskola életében nem példa nélküli a stratégiai partnerség, három éve kötötték az első megállapodást. A folyamat egyik fontos állomása a pünkösdi egyházzal most aláírt együttműködés, amelynek keretében a szociális munka, a tanító és az akkreditálás alatt lévő óvodapedagógus szakokon, valamint az önkéntes tevékenység területén dolgoznak tovább közösen.
– A stratégiai partnerség mindig egy macerás program, de – ha csúnyán akarok fogalmazni -, akik a mi termékeinket fogyasztják, a munkaerőpiac szereplői, a gazdaság, a társadalom szereplői sokkal érettebb munkavállalókat kapnak. A végzettek szempontjából pedig azért jó, mert sokkal komplexebb lesz a tudásuk, többet fog érni ez a tudás, nem csak pénzre válthatóan, hanem értelmiségi szempontból is – fogalmazott Dr. Szabó Péter, az intézmény rektora a partnerség előnyeivel kapcsolatban.

 

 

Az érintett szakok hallgatói lényegesen több, a korábbiakhoz képest majdnem háromszor annyi időt töltenek majd, úgymond terepen az egyház missziós és jószolgálati központjának munkatársaival.
– Társszervezetünk a közösségi misszió, amely szociális ellátás területén, alapellátásban, házi segítségnyújtásban, szociális étkeztetésben, nappali ellátásokban jelentős szerepet tölt be a megyében, illetve bentlakásos intézményei is vannak – sorolta Wengerter Bernadett, a Jószolgálati Központ általános igazgatója, hogy mely területeken dolgoznak.

Ezeken várják majd a hallgatókat, a főiskola tervei szerint már az első félévtől, így Szabó Péter szerint jelentősen lerövidülhet az az időtartam, mire egy friss diplomás alkalmas lesz arra, hogy a való életben is helyt álljon. Éppen ilyen fiatalokra van szüksége a pünkösdi egyháznak is, amely Békés megyében a hívek létszáma és a társadalmi szerepvállalás szempontjából is jelentős szervezet.
– Amióta mi a küldetésünket teljesítjük, mindig úttörőként jártunk elöl és ez is egy olyan lehetőség, ami új kapukat nyit számunkra is, de bízom benne, hogy a főiskolának is segítségére tudunk lenni, hiszen nagyon nagy tapasztalatunk van már az elmúlt 10 év során a szociális munka szinte minden területén. Remélem, ezt kamatoztatni tudja majd a főiskola, illetve az innen kikerülő új generáció, akik ezen a területen fognak dolgozni – mondta Bodorló Borbála a Közöségi Misszió vezetője.

Hozzátette, hogy ezeket a tapasztalatokat adják majd át a hallgatóknak a gyakorlati képzéseken és abban bíznak, hogy a főiskolával közösen a jelenleginél is komolyabb támogatást nyújthatnak majd a periférián élők számára.

/Forrás:oroscafe.hu, fotó: Virágh Ildikó/

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat