Új tanév, régi-új egyetem

2018. augusztus. 27. KáVé

Összdolgozói értekezleten az egyetemmé válásról

Egyetemként kezdheti meg a a 2018/19-es tanévet a Kodolányi; augusztus elsejétől kapott egyetemi rangot a felsőoktatási intézmény. Augusztus 27-én ennek jegyében indult el az új tanév, ezúttal még csak az oktatóknak, illetve valamennyi alkalmazottnak egy összdolgozói értekezlettel. A Budapesten megtartott programot a székesfehérvári és orosházi képzési központok munkatársai online közvetítés segítségével követhették. 

Elsőként Dr. Szabó Péter számolt be az egyetemmé válás előzményeiről, folyamatáról. A rektor kiemelte: „Az elsők között megalapított hazai, magán felsőoktatási intézmény az elmúlt évben ünnepelte működésének negyedszázados évfordulóját, huszonöt évet működött főiskolaként, s az elkövetkező néhány száz évben egyetemként folytathatja tevékenységét.” Dr. Szabó Péter röviden visszatekintett a székesfehérvári indulásra, az ottani évekre, majd az orosházi székhelyáthelyezés szerepéről beszélt. Az immár egyetem fontos szerepet játszik abban, hogy a régió munkaerő piaci igényeihez igazodó képzések helyben tartsák a dél-békési fiatalokat, akik nemcsak saját, hanem Dél-Békés jövőjét is építik. Az egyetemnek vitathatatlan szerepe van a térség fejlesztésében, hiszen messzemenően figyelembe veszi a helyben működő cégek, vállalkozások munkaerőigényeit.  az egyetemi cím a jövőben a térségben élő vállalkozásoknak, szervezeteknek hatványozottan több alkalmazott kutatást jelent, ami tovább segítheti a munkahelyek számának növekedését is.

A fenntartói szerkezet megváltozásáról is szólt a rektor; míg korábban alapítványi fenntartásban működött az akkor még főiskola, mára részvénytársasággá váltak, amelyben maguk a dolgozók a tulajdonosok.

Végezetül az új szervezeti struktúrát ismerhették meg az értekezleten résztvevők. Ezt Dr. Vizi László Tamás rektorhelyettes mutatta be. 

Kép és szöveg: V.I.

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat