Új mesterszak, immár a negyedik

2022. február. 13. KáVé
Új mesterszak, immár a negyedik

Emberi erőforrás tanácsadó mesterszak bölcsészeknek, közgazdászoknak és a társadalomtudomány alapszakain végzetteknek


Újabb mesterszak indul a Kodolányi János Egyetemen szeptembertől, ezúttal az emberi erőforrás menedzsment szakterület iránt érdeklődő diplomások folytathatják tovább felsőfokú tanulmányaikat. Bölcsész mesterszakról van szó, amely számos tudományterületről befogad jelentkezőket, így a bölcsész, gazdaságtudomány és a társadalomtudomány szakon végzetteket egyaránt, tudtam meg Dr. Mócz Dórától, a Jól-léti Társadalom Intézet igazgatójától, a Kulturális Tanulmányok Tanszék tanszékvezetőjétől.

Mint ismeretes, a Kodolányi emberi erőforrások alapszakos képzését 2016 óta a NEXON Kft segíti.  A  NEXON  tisztán magyar tulajdonú, bér- és humán-ügyviteli szoftverek fejlesztésével, valamint HR szolgáltatásokkal foglalkozó társaság. A magyar gazdaság meghatározó szereplői, valamint a TOP 200 cégek közel harmada a NEXON szolgáltatásait veszi igénybe, több mint egymillió munkavállaló bérügyviteli feladatait a NEXON Kft. alkalmazásaival végzik. A vállalat 2016-ban stratégiai megállapodást kötött a Kodolányi János Egyetemmel. Ennek keretében a NEXON külső tanszékként csatlakozott a felsőoktatási intézmény HR-képzéséhez, és duális oktatás keretében biztosítja a korszerű, gyakorlati HR ismeretek megszerzését a hallgatók számára. A mesterszakos képzésben is szerepet vállal a NEXON.

Érdekes, hogy míg az emberi erőforrások alapszak esetében a képzés célja olyan közgazdászok képzése, akik gazdasági, pénzügyi és személyügyi szaktudással képesek elemezni és megoldani a bíró humán tőkével kapcsolatos gyakorlati problémákat, a mesterszak viszont szélesre tárja kapuit a téma iránt érdeklődő továbbtanulók előtt azzal, hogy a bölcsészet területéhez csatlakozva fogadni tudja a fentebb említett három tudományterület alapdiplomásait.

Dr. Mócz Dóra a képzés céljáról elmondta, hogy az emberi erőforrás menedzsment mesterszakon végzett szakemberek humán és gazdasági ismereteik, valamint kialakult interdiszciplináris szemléletük birtokában képesek lesznek a szervezetek, a munka, a munkavállalás és a képzés világában részletes analízisre, átfogó és speciális összefüggések megfogalmazására, a tanácsadó és értékelő tevékenységre. Az adott munkahelyen hatékonyan tudják támogatni a munkaerő-gazdálkodás és az oktatás makroszintű folyamatait. Részt tudnak venni a dolgozók pályatervezésében, tanácsadási tevékenységük a munkaerő-piaci és szervezeti folyamatok magasszintű ismeretén alapul. Az intézetigazgató azt is elmondta, hogy a mesterszakon végzettek egy része - reményeik szerint – a doktori képzésben folytatja tanulmányait.

Az emberi erőforrás menedzsment mesterszak szeptembertől indul a Kodolányin, azonban erre a képzésre majd a júliusi pótfelvételi eljárásban lehet jelentkezni.

Vadonatúj lehetőség a szakterület iránt érdeklődőknek  az ugyancsak frissen akkreditált digitális HR business partner szakirányú továbbképzési szak, amely az informatikát, a HR-t és az üzleti ismereteket ötvözi, mondta el továbbá Dr. Mócz Dóra az egyetemi lapnak.

V.I.

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat