Többszázan a nyílt napon

2023. január. 20. KáVé

Nyílt napot tartottak ma a Kodolányi János Egyetem képzési helyszínein: Budapesten Orosházán és Székesfehérváron. A január 20-ai nyílt napra háromszázhuszonöten regisztráltak, ebből kétszázhetvenegyen Budapestre, a többiek pedig Székesfehérvárra és Orosházára. Az egyetem képviseltette magát oktatói-hallgatói szinten egyaránt a 23.  EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon is, amit január 12-14. között rendeztek meg.

Nehéz kérdés az érettségi előtt álló középiskolások körében, hogy milyen felsőoktatási intézményt és milyen szakot válasszanak a felvételi időszakban.

Ezekben a hetekben a felsőoktatási intézmények sorra szervezik a tájékoztató programokat a továbbtanuló középiskolások számára, amelyek során nem csak az intézménnyel és az ott folyó oktatással ismerkedhetnek meg a fiatalok, hanem tájékozódhatnak arról is, amiről nem olvashatnak a felvételi tájékoztatóban, ilyen például az egyetem légköre, az oktatók és a hallgatók hozzáállása, segítőkészsége.

A KJE Budapesti Oktatási Központjában Dr. Szabó Péter rektor a 21. század kihívásai és az ezekre reagáló oktatás összefüggéseiről beszélt először, majd leszögezte, hogy az a legfontosabb tényező, hogy szeressenek tanulni a fiatalok:

„A diákok akkor szeretnek tanulni, ha jól érzik magukat, és itt a Kodolányi egyetemen ezt alapnak tekintjük. A magas színvonalú oktatás, az elméleti és gyakorlati képzés megfelelő aránya, a munkaerőpiac igényeihez igazodó szakok és a családias légkör egyaránt jelen van egyetemünkön” - emelte ki a rektor.

Az anomália övezte Erasmus ösztöndíj program kapcsán Dr. Szabó Péter elmondta, hogy a KJE-t nem érinti a bizonytalanság, mivel nem alapítványi keretek között működik az egyetem.

A nagyelőadóban megtartott közös programot követően szakonként tartottak tájékoztatókat a tanárok, tanszékvezetők. A Kodolányi János Egyetem által kínált tizenkét alap-, három mesterszakról és három felsőoktatási szakképzésről minden információt első kézből gyűjthettek be a leendő egyetemisták.

A Kodolányi János Egyetem kiemelt hangsúlyt helyez a gyakorlati képzésre is, és ehhez igazítják az infrastrukturális feltételeket. Jól felszerelt rádió- és televízió stúdiókban gyakorolhatnak a kommunikáció- és médiatudomány szakosok, a sommelier oktatóterem pedig a turizmus és vendéglátás szakosok gyakorlati lehetőségeit bővítik. A gyakorlati képzés színvonalát emelik a különböző szakterületekhez tartozó vállalati partnerek, amelyek közül Dr. Szabó Péter a NEXON Kft-t, Magyarország piacvezető bér- és humánügyviteli szoftverfejlesztőjét, illetve szolgáltatóját emelte ki. Az egyetem internetes hírportálja – a Kodolányisok Világa - pedig bármely szakon tanuló hallgató számára lehetőséget nyújt abban, hogy jól sikerült cikkei, írásai megjelenhessenek.

Kellemes színfoltja volt a nagyelőadói programnak a diáknagykövetek rövid beszéde. A turizmust angol nyelven hallgató Majoros Andrea és a nemzetközi tanulmányok szakos Kanizsay István az egyetemi életről, a családias légkörről és kiváló tanáraikról beszéltek, majd befejezésül eláruták, hogy ők a szerelmet is a Kodolányin találták meg egymás személyében.

Mindezek után érdemes számba venni a KJE-n folyó képzéseket: az alapszakokra jelentkezők, anglisztika, előadóművészet, emberi erőforrások, gazdálkodási és menedzsment, kommunikáció és médiatudomány, közösségszervezés, nemzetközi tanulmányok, pedagógia, szociális munka, történelem, turizmus-vendéglátás és üzemmérnök informatikus szakok között választhatnak. Négy mesterszak is várja a Kodolányi egyetemet választó jelentkezőket, emberi erőforrás tanácsadó, nemzetközi tanulmányok, turizmus-vendéglátás és vállalkozásfejlesztés MA-szakokra lehet jelentkezni.

Aki interneten szeretne tájékozódni a Kodolányi egyetem képzéseiről, keresse fel a következő weboldalt:  https://www.kodolanyi.hu/felveteli/

Kép és szöveg: Virágh Ildikó

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat