Tizenkét dühös ember

2023. március. 03. Kitekintő
Tizenkét dühös ember

A Vörösmarty Színház a Városháza Dísztermében mutatta be a Tizenkét dühös embert. Álló tapssal köszönte meg a közönség szombaton (február 25-én) a székesfehérvári Városháza Dísztermében a Tizenkét dühös ember döntését. Ők tizenketten egy fiatalember sorsáról, életről és halálról, előítéletekről, megalkuvásról és bátorságról mondtak ítéletet.

Két nappal a bemutató előtt Cserhalmi György a Vörösmarty Színház Mindig Veled! podcastjának legújabb epizódjában, ha nem is ítéletet, de a véleményét mindenképpen elmondta. Mesélt a kihívásokról, szókimondásról, komfortzónákról és persze a Tizenkét dühös emberről is.

Cserhalmi György nyolc év után - a megannyi változás ellenére - ugyanakkora elánnal ugrott neki az új helyszínen bemutatandó darabnak, és annak ellenére, hogy teljesen valódi színházi teret nem lehetett teremteni, a stábnak köszönhetően a Díszterem mégis igazi, hús-vér színházzá válik. Egyvalami azonban semmiképpen nem változott: "Ezzel a csapattal azért szerettem dolgozni, mert irgalmatlan nyitottak voltak. Az irgalmatlan most egy valódi jelző. Velem voltak irgalmatlanok, mert nyitottak voltak, adták magukat. És így előre kellett dőlni, hogy Atyamáriám, csupa ember!"

Az esküdtek: Andrássy Máté, Végh-Szirmai Irén, Sághy Tamás, Závodszky Noémi, Kricsár Kamill, Váradi Eszter Sára, Ballér Bianka, Kuna Károly, Egyed Attila, Juhász Illés, Varga Lili és Kerkay Rita márciusban és áprilisban is kivesézik a bizonyítékokat a Városháza Dísztermében. 

A Podcast-ot itt találod:

https://anchor.fm/vorosmartyszinhaz/episodes/Cserhalmi-Gyrgy-e1vg4jv

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat