Teqball a Kodolányin is

2018. június. 04. KáVé
Teqball a Kodolányin is

Kodolányis diák ajándéka a főiskolának

Tovább bővült a Kodolányi János Főiskola hallgatói és munkatársai által igénybe vehető sportolási lehetőségek köre.  A tavaszi szemeszter végére megérkezett az intézmény egykori diákjának, Gattyán Györgynek az ajándékaként egy szabadtéri teqball asztal, amelyet az intézmény udvarában állítottak fel. 

Az asztalteniszhez hasonlítható torna egyre népszerűbb a fiatalok körében, nem kell hozzá egyéb, mint a tudományos háttérrel megtervezett asztal, egy labda, no és a lábunk, hiszen az asztalitenisszel ellentétben itt a láb dolgozik.

A teqball voltaképpen egy új futballalapú sport, amely mind a profi focisták, mind az amatőr sportbarátok számára kiválóan alkalmas a technikai tudásuk, koncentrációs készségük és állóképességük fejlesztésére.  Elég egy ellenfél a speciálisan meghajlított teqball asztal másik oldalán, és máris kezdődhet a meccs. A látványos sport könnyen megtanulható, a fejlesztők azt mondják, ha valaki már hármat tud dekázni, akkor bizonyos szinten teqballozni is tud.

Gyorsan összeállt a kodolányis teqball-klub, szaktól függetlenül rúgják a labdát a hallgatók. Egyelőre a fiúk remekelnek, a lányok inkább a szurkolóként figyelik a mérkőzéseket. A sportiroda két tanára, Butor Klára és Kass László szerint a 2013 óta divatban lévő új sportág gyorsan népszerűvé vált a főiskolán is.

Mindemellett érdemes tudni, hogy  hatalmas érdeklődés mellett mutatkozott be a FITEQ (Nemzetközi Teqball Szövetség) idén áprilisban a SportAccord konferencián Bangkokban. A szervezet a szokásos éves közgyűlését tartotta, és mellette bemutatkoztak a világ minden tájáról érkező sportágak. A magyar fejlesztésű teqball az idei kiállítás legnagyobb sikerét aratta. A teqball alapítói, Huszár Viktor, Borsányi Gábor és Gattyán György a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagjaival is egyeztetettek. A megbeszélésen elhangzottakról nem árultak el részleteket a sajtónak, ám minden bizonnyal szó esett az egyre népszerűbb sportág olimpiai programba való felvételéről is.

Kép és szöveg: Virágh Ildikó

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat