Tematikus hét Orosházán

2019. április. 16. KáVé
Tematikus hét Orosházán

Tananyagokhoz kapcsolódó előadások, borkóstoló, csocsóbajnokság

A Kodolányi János Egyetem orosházi campusán megrendezett tematikus hét programjaira meghívott vendégek az oktatótevékenységéhez kapcsolódó témákban adtak elő, így a hallgatók az életből merített példákkal és tapasztalatokkal egészíthették ki ismereteiket. Az orosháziak a budapesti campus nemzetközi hetének konferenciaprogramjához is csatlakoztak szerdán.

A hét első napján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szakemberei az adótudatosság témakörében interaktív előadást tartottak, témába vágó játékkal összekötve.
Ezt követően turisztikához kapcsolódó előadást tartott Hégely Sándor, a Csabai Kolbászfesztivál igazgatója, aki részleteiben ismertette az országos hírnevű rendezvény pozitív és negatív vonatkozásait. Kiemelte, a turizmus-vendéglátás szakos hallgatókat tanulmányaik befejezése után számos turisztika terület várja, így a fesztiválszervezők munkáját is segíthetik majd.

Lupták Zoltán egykori diplomata hétfői előadásában a protokolláris rendezvények, nemzetközi előadások lebonyolításának főbb tudnivalóit részletezte. Ezek az ismeretek bármely szakon tanuló hallgatónak hasznosíthatóak.
A nap lezárásaként pedig ismét megrendezték a Kodolányin népszerű csocsóbajnokságot is.

A kedden az orosházi kodolányisok találkozhattak Dr. Micheller Magdolnával, akitől bevezetést kaphattak a grafológia rejtelmeibe. Idő hiányában rövid, viszont annál tartalmasabb előadást tartott, amelyben kifejtette a színek jelentéseit és a betűvonások jellemzőit. Nagy sikerrel zárult a nap, a hallgatók egyéni írásképelemzést is kaptak.

A szerdai nap folyamán három orosházi hallgató részt vehetett a pesti campus angol nyelvű előadásain, így meghallgathatták a központi székhelyigazgató, Dr. Malatyinszki Szilárd előadását is. Emellett az angol tudásuk szintjét is tesztelhették.

Csütörtökön két előadáson vettek részt az orosházi kodolányisok. Először Pangert László előadásán keresztül pillanthattak be a „multis” világ színfalai mögé. Az előadónak két óra állt rendelkezésére, ám az érdekfeszítő tartalom miatt rövid ízelítőnek tűnt a program.

Pangert László elmondta, hogy tapasztalatai alapján melyek azok a képességek, készségek, amelyekkel rendelkeznie kell az ideális jelöltnek. Arra is kitért, hogy bár az előnyök mellett (mint például a nemzetközi környezet, magas szintű képzések, versenyképes fizetés, karrierlehetőség) a dolgozóknak a folyamatos tanulás és a mobilitás sem okozhat gondot.

A második előadáson a hallgatók egy amerikai élménybeszámolót hallgathattak meg. Vendégelőadójuk középiskolásként töltött kint egy évet a mormonok földjén, majd most, hosszú évek elteltével, ismét visszalátogatott akkori fogadócsaládjához. A képek alapján örömmel kalauzolták el őt a régi idők színterén. Az egyetemisták megismerhették a mormonokat és a kulturális különbségeket, vagyis a nyugati kultúra sajátosságait.

A tematikus hét záró programjaként borkóstolón vehettek részt a kodolányisok, amelynek során kiderült, milyennek is kell lennie a minőségi bornak, a hallgatók pedig levezethették a hét fáradalmait egy csapatépítő koccintással.

Pangert Evelin

 

 

 

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat