Teátrum

2022. április. 06. Kitekintő
Teátrum

Jótékonyság a Padlással:A székesfehérvári Vörösmarty Színház jótékonysági előadással igyekszik segíteni az orosz-ukrán konfliktus miatt bajbajutottakon. Április 9-én és 10-én, bérletszünetben a Padlás című előadás teljes bevételét Székesfehérvár adományszámlára utalják, így a közönség is segíthet a rászorulókon.

Presser Gábor és Sztevanovity Dusán 1988-as nagysikerű darabja harminc éve töretlenül műsoron van Magyarország színházaiban. A Vígszínház nemrégiben ünnepelte a „félig mese – félig musical” ezredik előadását nagy sikerrel, Székesfehérváron pedig 2022-ben ismét műsorra tűzték a darabot. A legendás előadás egy betörés, két szerelmes fiatal és négy a túlvilágra átjutni vágyó szellem történetét meséli el, mind fiatalokat, mind idősebbeket magával ragadó módon. Az április elején tartandó két előadással a színház az ukrán háború károsultjait kívánja segíteni, így az előadások teljes bevétele Székesfehérvár adományszámlájára kerül.

A közönség kétféle támogatói jegyet vásárolhat a mindkét napon 15 órakor kezdődő műsorokra. A két jegytípus 3500 Ft és 5000 Ft értékben vásárolható meg. A jegyek megvásárlásával tehát nemcsak színházi élményt kaphat a közönség, de egy jó ügyet is szolgálhatnak. Az előadásokból befolyó összeg a színészek kétnapi fellépti díjával is kiegészül, mely nemes gesztust a darabban szereplő színészek ajánlották fel.

„Aggodalommal és félelemmel olvassuk és hallgatjuk a híreket, latolgatjuk a jövő esélyeit, rettegünk a háború borzalmaitól. Szánalommal és megértéssel fordulunk azok felé, akiket a háború otthonaik elhagyására kényszerített. Ebben a helyzetben számunkra most az a legfontosabb kérdés, mi az, amiben mi segíteni tudunk nekik a magunk eszközeivel.” – vélekedik Dr. Szikora János, a teátrum igazgatója.

A Vörösmarty Színház másik felajánlásával az adományok szállítását segíti. A "Segítsünk a háború miatt bajbajutottakon! Fehérvár és környéke" facebook csoport köré szerveződött civilek által gyűjtött adományokat szállítja teherautójával, amely szerdán meg is érkezett Panyolára és Fülpösdarócra. A következő időszakban a teherautót térítésmentesen igénybe vehetik azok a civil szervezetek, amelyek felajánlásokat szeretnének eljuttatni a rászorulókhoz.

L.B.

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat