Szombat éjfélig lehet jelentkezni

Cikk dátuma 2014. február. 11. | Mozaik
Szombat éjfélig lehet jelentkezni

A Kodolányi a te választásod!

Közeledik a jelentkezési határidő vége, legkésőbb február 15-én éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. A fiatalok jelentős része veszi igénybe az internetes jelentkezési lehetőséget: a jelentkezéseket legegyszerűbben a www.felvi.hu oldalon elérhető e-felvételi rendszerén keresztül lehet benyújtani.

A felvételizőknek február 15-én éjfélig kell rögzíteniük az adataikat és a kiválasztott képzéseket, feltölteniük a szükséges dokumentumaikat, jelentkezésüket pedig február 23-ig kell hitelesíteniük.

A 2014-es felvételi eljárásban a meghirdetéseket, az aktuális szabályokat, a pontszámítási módszereket és egyéb, az érvényes jelentkezéshez szükséges tudnivalókat tartalmazó Felsőoktatási felvételi tájékoztató idén online formában érhető el a felvi.hu oldalon.

A Kodolányi János Főiskolát választó diákoknak érdemes az intézmény honlapján pontosan tájékozódni a lehetőségekről.

http://www.kodolanyi.hu/

Akiknek nem áll módjukban elektronikusan jelentkezni, a jelentkezési lapokat beszerezhetik az Educatio Nonprofit Kft., illetve az Emberi Erőforrások Minisztériuma központi ügyfélszolgálatán, valamint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Megyei Tankerületi és Budapest kerületi Igazgatóságain.

Hitelesítés

A végleges jelentkezéseket legkésőbb 2014. február 23-ig kell hitelesíteni, ami történhet Ügyfélkapun keresztül vagy az E-felvételi felületről letölthető hitelesítő adatlapot kinyomtatva, aláírva az Oktatási Hivatal 1380 Budapest, Pf. 1190 címére beküldve.

Ezt egyébként nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni.


Az E-felvételi felülete minden lépésnél segíti a kitöltőt, ugyanakkor nem mentesíti a jelentkezőt a szükséges információk ismerete alól. Az E-felvételi kitöltése során a jelentkező tájékoztatást kap például arról, hogy mikor, milyen adatokat kell megadni, milyen teendői vannak, azonban a jelentkezőnek kell összegyűjteni, beszkennelni a feltöltendő dokumentumait, neki kell tájékozódnia a jelentkezés alapvető szabályairól, fogalmairól stb., mindezek pedig hosszabb időt is igénybe vehetnek, mint az E-felvételi tényleges elektronikus folyamata.

Jelentkezési helyek, eljárási díjak

A felvételi során legfeljebb öt jelentkezési helyet jelölhetnek meg a jelentkezők. Egy jelentkezési helynek számít egyazon intézményen belül ugyanazon szak mindkét finanszírozási formájának megjelölése, amennyiben megegyezik a képzési szint, munkarend, a képzés nyelve és a helyszíne is. Ezt az sem befolyásolja, hogy ezeket két külön sorban kell feltüntetni jelentkezéskor.

A felvételi eljárás alapdíja kilencezer forint, amiért összesen három jelentkezési hely adható meg, ezen felül további két helyet lehet megjelölni, amelyekért egyenként két ezer forint kiegészítő díjat kell fizetni. A megjelölt jelentkezési helyek alapján számított eljárási díjat szintén a jelentkezési határidőig kell befizetni, e- jelentkezés esetén átutalással vagy internetes fizetésre alkalmas bankkártyával, papír alapú jelentkezés esetén pedig csekken vagy átutalással.

/Forrás:felvi.hu/

 

 

 

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat