Színvonalas TDK-dolgozatok, szigorú zsűri

2016. december. 05. KáVé
Színvonalas TDK-dolgozatok, szigorú zsűri

Részt vehetnek az OTDK-án, de van még finomítani való

Öt kodolányis hallgató mutathatta be Tudományos Diákköri Konferencia keretében az alkalomra készített tudományos igényű dolgozatát. A KJF Budapesti Oktatási Központjában a közelmúltban szervezett program végén ünnepélyes eredményhirdetés keretében értékelte a zsűri a dolgozatokat, amelyeket érdemesnek tart arra, hogy részt vegyenek az Országos Tudományos Diákköri Konferencián tavasszal. 

Első helyezést ért el a másodéves turizmus-menedzsment MA szakos Boros Kitti „A Daimler AG cégcsoporthoz tartozó Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. hatásvizsgálata” című dolgozata, a témavezetője  Dr. Hinek Mátyás főiskolai tanár volt. Második helyezést ért el a másodéves nemzetközi tanulmányok MA szakos Gyöngyösi Kata Klára „Az európai integráció közigazgatási berendezkedésének alternatívája és a belga modell” című dolgozata, itt Dr. Koudela Pál főiskolai tanár segítette a munkát témavezetőként. Harmadik lett a kommunikáció és médiatudomány szakos, első éves Jámbor Orsolya Ilona „Mennyit ért egy lengyel menekült? – Érdek-és/vagy értékelvű menekültpolitika a II. világháború alatt” című dolgozata, az ő témavezetője Dr. Tarján Gábor CSc egyetemi docens volt.

Két különdíjat is megszavazott a zsűri, amelynek tagjai Dr. Zachar Péter Krisztián, Dr. Nagy László és Dr. Kundi Viktória voltak. A harmadéves, nemzetközi tanulmányok szakos Speck Gyula „A Boko Haram lázadás – a 2015-ös választások után” című dolgozata és az ugyancsak nemzetközi tanulmányok szakos, harmadéves Szakács Mirjam „A francia geopolitika biztonságpolitikai vetületei – François Hollande elnöksége” című munkáját ismerte el különdíjjal a zsűri.  Speck Gyula témavezetője Dr. Marsai Viktor (Nemz. Közszolg. Egy.) volt, míg Szakács Mirjam munkáját Dr. Remek Éva egyetemi docens segítette.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen Dr. Kundi Viktória elmondta, elégedett volt a prezentációk felépítésével, jól tükrözték a befektetett munkát. Kiemelte, hogy az Országos Tudományos Diákköri Konferenciára bejutott kodolányis hallgatóknak számolniuk kell azzal, hogy rendkívül szigorú elbírálásban lesz részük, s noha színvonalas dolgozatok születtek, szükség van még finomításokra. Dr. Zachar Péter Krisztián a KV-t arról tájékoztatta, hogy még van idő az OTDK-ig, ezalatt további segítséget kapnak a hallgatók konzultációk formájában.

V.I.

 

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat