Színessé tették mások karácsonyát

Cikk dátuma 2013. december. 19. | Mozaik
Színessé tették mások karácsonyát

Székesfehérvári szervezetekhez kerültek a kodolányis ajándékok

Tedd színessé mások karácsonyát, ezzel a mottóval indult útjára a karácsonyi adománygyűjtés december elején a Kodolányi János Főiskolán. Az akcióhoz kapcsolva „AngyalfoldiGondosKodo”címmel létrehoztak egy facebook oldalt is, hogy minél többen értesülhessenek a segítségnyújtási lehetőségről. 

Hordós László, Németh Maja, Mits Péter, valamint Kovácsai Gabriella és a szociális munka szakos hallgatók munkájának köszönhetően szép számban gyűltek össze az ajándékos dobozok, amelyeket a karácsonyi ajándékozáshoz méltó formában hoztak el az adományozó kodolányis hallgatók és dolgozók.

A budapesti és a székesfehérvári képzési központban összegyűjtött cipős dobozok azóta már gazdára leltek. Két szervezethez juttatták el a kodolányisok ajándékait december 17-én Székesfehérváron.

 

Kolompár Ernő, Székesfehérvár MJV Roma Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke a KV-nak elmondta, hogy a főiskolával való jó kapcsolatuk régi keletű, és követésre méltónak tartja, hogy az oktatási intézmény ilyen módon támogatja a rászorulókat. Az átadott ajándékdobozokat a fehérvári Hübner lakótelep és a Gyümölcs utcai rászoruló roma családok között osztották ki.

A főiskola munkatársai már korábban felvették a kapcsolatot Bocsi Meleg Ilonával is, a Székesfehérvári Családsegítő Központ és Gyermekjóléti Szolgálat szakmai vezetőjével, így az ajándékok egy része hozzájuk került. A családsegítő központ örömmel veszi a felajánlásokat, hiszen nagy számban vannak olyan családok, akik az alapvető élelmiszereket is nehézségek árán tudják előteremteni karácsonyra.

A Kodolányi főiskolán összegyűjtött cipős dobozok egyébként tartós élelmiszert, tisztálkodó szereket, játékokat, könyveket, ruhákat tartalmaztak, mindez segítséget jelenthet a rászoruló családoknak az ünnepre való készülődésben.

 

 

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat