Székesfehérvári elnök a szervezet élén

2015. március. 12. Kitekintő
Székesfehérvári elnök a szervezet élén

Mészáros Attilát választották a Magyar CIVINET elnökévé

A CIVITAS egy olyan szakmai szervezet, amely a városi közlekedés problémáinak megoldásában segíti az európai uniós tagországok nagyvárosait. Ennek része a Magyar Civinet hálózat is, amelynek egyik alapító tagja Székesfehérvár Önkormányzata. A várost Mészáros Attila alpolgármester képviseli az elnökségben, akit a mai kaposvári találkozón a szervezet elnökévé választottak.


A CIVITAS az Európai Bizottság kezdeményezése, melynek célja, hogy kapcsolatok jöjjenek létre a városi közlekedés problémáinak megoldására az európai városok között. Az elmúlt években több országos, illetve országhatárokon átnyúló térségi hálózat jött létre, a Magyar CIVINET a tíz ilyen hálózat egyike. A város Mészáros Attila alpolgármestert delegálta a CIVINET elnökségébe.

Székesfehérvár Önkormányzata alapító tagja a hazai szervezetnek, amely immár negyedik szakmai találkozóját tartotta Kaposváron. A városi közlekedést érintő kérdések közül ma az intermodalitás, az intermodális központok kerültek napirendre. Kaposvár és Debrecen mellett a székesfehérvári központ tervezése, előkészítése is bemutatásra került. Nagy Zsolt, a Közlekedési Iroda vezetője előadásában a tervezés folyamatát mutatta be 1994-től, az első felmérésektől kezdve. Beszámolt arról, hogyan jutott ez a város az Intermodális Központ gondolatától a megvalósíthatósági tanulmányig, amely most készült el a KÖZOP-program keretében elnyert uniós forrásból. Mint elhangzott, tovább pályázik a város a központ megvalósítására, hiszen egyre nő az utazói igény Budapest vasúti megközelítésére, valamint a déli elkerülő út megépítése a város belső úthálózatának tehermentesítése miatt nagyon fontos.

A szakmai előadások mellett délután egy elnökségi ülésre is sor került a kaposvári találkozón, ahol Mészáros Attilát a Magyar CIVINET elnökévé választották.

/Forrás:ÖKK/

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat