Százhúsz versenyzőpáros adta le nevezését

2015. június. 10. Kitekintő
Százhúsz versenyzőpáros adta le nevezését

Hétvégén ismét Székesfehérvár Rallye

Ismét felbőgnek a motorok Székesfehérváron, illetve környékén, a nyolcadik Székesfehérvár Rallye-t rendezik meg a hétvégén. A szervezők dr. Cser-Palkovics András polgármesterrel közös sajtótájékoztatón ismertették a programot.
A magyar bajnokság idei negyedik futama ezúttal is – csakúgy, mint egy esztendővel ezelőtt, amikor az év versenyének is megválasztották a fehérvári bajnokit – vegyes talajon zajlik majd, vagyis szombaton murván, míg vasárnap aszfalton száguld majd a mezőny. 


A magyar bajnokság idei negyedik futama ezúttal is – csakúgy, mint egy esztendővel ezelőtt, amikor az év versenyének is megválasztották a fehérvári bajnokit – vegyes talajon zajlik majd, vagyis szombaton murván, míg vasárnap aszfalton száguld majd a mezőny. 

Lakatos Róbert, a Székesfehérvár Rallye főszervezője először is köszönetet mondott a városnak, hogy kiváló partnere a versenynek, majd ismertette a hétvége programját. „Tavaly az év versenye lett a Székesfehérvár Rallye, ami nagy megtiszteltetés, idén is ez a cél. A program hasonlít a tavalyihoz, péntek délelőtt technikai átvétel Ivanics csoportnál, majd pedig 18:30-kor az ünnepélyes rajttal veszi kezdetét a Székesfehérvár Rallye, a Zichy Ligetnél. A hétvégére összesen 120 versenyzőpáros adta le nevezését, szombat murván, vasárnap aszfalton versenyeznek majd az indulók. Külön érdekesség, hogy ez a szezon egyetlen vegyes talajú futama. Szombaton 17 órától superspeciál, a Schwäbisch Gmünd úton, nincs időmérés, teljesíteni azonban kötelező, ezzel az a célunk, hogy egy kicsit közelebb hozzuk a versenyt a városban élőkhöz, nagyon látványos lesz, ezt megígérhetem. Szintén érdemes lesz kilátogatni az Aranybulla gyorsasági szakaszra, itt kétszer mennek a párosok, az én javaslatom az, hogy főleg ide jöjjenek a nézők. Vasárnap a Vértest érinti a verseny: a nagyvelegi és a Pusztavám-Oroszlány szakasz látogatható a nézők számára. Vasárnap a tervek szerint a győztesek 17 órakor állnak dobogóra. Szoros a bajnokság élmezőnye, 4-6 páros is esélyes a győzelemre. Nagyon fontos tudni, hogy a szervizpark idén új helyen lesz, a Sóstói stadion parkolójában. Ide is érdemes kijönni, a szombat esti nagyszerviz érdekes és izgalmas program lesz!”

Dr. Cser-Palkovics András megköszönte a szervezőknek a kemény és kitartó munkát, melynek köszönhetően 2014-ben az Év Versenye lett a Székesfehérvár Rallye. „Fontos, hogy tavaly a rali visszatért Fehérvárra, a város nagyon örült ennek. Tavaly azt ígértük, hogy hagyományos lesz, amennyiben erre van igény. Úgy tűnik, van. Nagyon jó a hangulata a versenynek, és az a legfontosabb, hogy az emberek jól érezték magukat, bízom benne, hogy most hétvégén is sokan lesznek. Kedvenc spanyol városom, Valencia, a polgármestere egyszer azt mondta: célja, feltenni Valenciát a térképre. Ez a cél itt is, mert ez ad olyan életminőséget, mely fontos egy városnak. Ha van esemény, rendezvény, azt szeretik az emberek.”

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke is megtisztelte a Székesfehérvár Rallye előzetes sajtótájékoztatóját. „Nagy örömmel hallgattam az elismerő szavakat a tavalyi verseny kapcsán. Külön köszönöm az önkormányzatnak a támogatást, mert e nélkül nem lehetne ezen, a kiemelkedő színvonalon megrendezni a Székesfehérvár Rallye-t . Nagyon büszke vagyok, hogy itt versenyezhetnek a legjobb magyar rali-pilóták. Fontos, hogy minden engedély rendben van, így nyugodtan figyelhet mindenki a rendezésre. Úgy gondolom, jó úton járunk abban a tekintetben, hogy ismét visszatérjünk az európai vérkeringésbe, és újra a nemzetközi versenyeket rendezhessünk.”

Ifj. Tóth János, aki hosszabb kihagyás után tért vissza 2015-ben az Országos Rali Bajnokság mezőnyébe jelezte, miután a legutóbbi két futamon egyaránt dobogóra álltak, Székesfehérváron sem adnák alább. „Nagy öröm, hogy újra itt lehetek a mezőnyben. Egyelőre az igazán nagy sikerélmények váratnak magukra. Gyorsasági nyertünk ugyan idén már többet is, de a nagyobb sikerre még várunk. A feladatunk most nehéz, de szeretjük a kihívásokat. Két futamon dobogósok voltunk, most is ez a cél! Utoljára április végén mentünk aszfalton, ezért a vasárnap egy picit nehéz lehet. 

Zángó Zoltán drift-versenyző az elmúlt hétvégén a Lóerők Éjszakáján profi kategóriában a harmadik helyet szerezte meg, a szombat délutáni superspeciálon fiával együtt bemutatóznak majd. „Szeretném megköszönni a szervezőknek, hogy egy bemutató, közönségszórakoztató erejéig vendégül látnak. Ugyanott lesz a superspeciál, mint tavaly, így ismerjük a pályát. A körülmények adottak, mindent megteszünk a látványosságért. Lesz füst, hang, és reméljük a nézők élvezni fogják!”

/Forrás: ÖKK/

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat