Szakmai gyakorlat, önkéntes program külföldön

Cikk dátuma 2015. szeptember. 22. | Mozaik
Szakmai gyakorlat, önkéntes program külföldön

Utazz külföldre az AIESEC Hallgatói Szervezettel!

Az AIESEC a világ legnagyobb hallgatói szervezete. Százhuszonhét országban, több mint hetvenezer hallgató dolgozik azért, hogy diáktársaiknak lehetőséget biztosítson önkéntes és szakmai gyakorlati programban való részvételre. A lehetőségeket szeretnénk megismertetni a Kodolányi János Főiskola hallgatóival, hiszen a külföldi önkéntesség vagy a szakmai gyakorlat egyaránt releváns lehetőség lehet.

Szeretnénk ösztönözni a hallgatókat arra, hogy nyissanak a Global Talent szakmai gyakorlati programunk felé, hiszen sokaknak segítettünk már megismételhetetlen élményekre szert tenni. Mi sem mondhatná el ezt jobban, mint egy volt gyakornokunk Havasi Gergő néhány gondolata az élménybeszámolójából:

„Step out of your comfort zone! Ha egy mondattal kellene leírnom az utóbbi fél év során szerzett munka- és élettapasztalatokat, biztosan ezt választanám. Gyakornoki fél évem célja egy projectmanagement rendszer kifejlesztése volt, amely támogatja a cég üzleti folyamatait. Természetesen egy külföldi félév csak részben szól a munkáról. Az első három-négy hónapban nem sok hétvégét töltöttem Kiel városában, ahol a gyakornokságomat töltöttem. Az AIESEC által szervezett „Reception weekend”-ek sokat segítettek, hogy az utazáshoz társaságom is legyen. Lehetőségem volt Németország különböző városaiban megismerkedni a külföldi gyakornokokkal. Egy-egy ilyen hétvégén a résztvevők általában tíz-húsz országból tevődtek össze a világ legkülönbözőbb tájairól. Az intenzív kulturális impulzusok mellett lassan arra a kérdésre is sikerült (szubjektív) választ találni, hogy mit jelent magyarnak lenni, miben vagyunk mi mások, mint a többi nép. Természetesen a rengeteg élmény együtt járt sok nehézséggel is, a nyelvi korlátokból és kulturális különbségekből adódóan. Viszont úgy gondolom, hogy ezek leküzdése olyan készségekre tanított meg, amelyek a karrierépítés során és a magánéletben egyaránt kamatoztathatóak. Mindenkit csak bíztatni tudok, hogy legalább egy pár hónapra próbálja ki a külföldi életet.”

A szakmai gyakorlati programunk – más néven Global Talent program – olyan különleges lehetőséget biztosít világszerte, mely által a hallgatók nemzetközi környezetben - nyelvtudásukat fejlesztve, új kultúrákat megismerve -, szerezhetnek olyan gyakorlati tapasztalatot, amely versenyelőnyt jelenthet számukra a munkaerőpiacon. Az önkéntes programunk – Global Citizen – segítségével egy idegen kultúrában tehetik próbára magukat a jelentkező hallgatók, megismerhetnek egy másik világot, miközben hatással vannak környezetükre, akár azáltal, hogy kicsi gyermekeknek mesélnek saját hazájukról. Az önkéntesség mindenképpen sokszínű tevékenység, másokon segíteni pedig az egyik legnagyobb öröm a világon.

Részt vennél a szakmai gyakorlati programunkban?

Lehetőséged van külföldi munkakörnyezetben kipróbálni magad az AIESEC nemzetközi hallgatói szervezet Global Talent szakmai gyakorlati programján keresztül. A program accounting, business administration, economics, finance, IT, human ressources, marketing és teaching területen ad lehetőséget, ami önmagában egy 4-18 hónapos nemzetközi fizetett oktatási gyakorlat, egy szakmailag kihívó és kulturálisan izgalmas környezetben a világ számos országában. A program keretei között tapasztalatot szerezhetsz különböző területeken, fejlesztheted a nyelvtudásodat, valamint személyesen képességeidet. A főbb célországok szakmai gyakorlatra: Lengyelország, Csehország, Németország, Törökország, Oroszország, Kína, India, Brazília.

A Global Talent program részleteiért és további területekért nézd meg honlapunkat (http://bce.aiesec.hu) vagy érdeklődj személyesen a Corvinus Egyetem E21-es irodájában vagy írd meg kérdéseidet a breitenadam@gmail.com vagy a janos.marko@aiesec.net címre!

Szívesen töltenéd a szakmai gyakorlatodat külföldön, de rövidebb időre utaznál csak el?

A Global Entrepreneurs program annyiban tér el a Global Talent programtól, hogy rövidebb időre szól a gyakornokság, mindösszesen hat-tizenkét hétre. Hasonló területeken lehet elhelyezkedni, mint a Global Talent programban. Így hát azok számára is van lehetőség szakmai gyakorlati helyet találni, akik kevesebb időre szeretnének külföldre utazni.

Érdekel az önkéntes programunk?

Tölts hat-nyolc hetet külföldön az AIESEC-kel, vegyél részt önkéntes programunkban. Az utazás idejére a külföldi szállást és az ellátást a fogadó szervezet tudja biztosítani. Fejleszd nyelvtudásod, fedezz fel új kultúrákat, segíts másokon és lépj ki a komfortzónádból! Ha kedvet kaptál, itt egy kis ízelítő célországaink közül: Brazília, Columbia, Fülöp-szigetek, Indonézia, Sri Lanka, Thaiföld, Csehország, Olaszország, Törökország, Szerbia.

A program részleteiért nézd meg az AIESEC BCE honlapját (http://bce.aiesec.hu), vagy írd meg kérdéseidet az adriana.menyhart@aiesec.net e-mail címre.

 

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat