Szakest vetélkedővel és süteménnyel

Cikk dátuma 2014. november. 07. | Mozaik
Szakest vetélkedővel és süteménnyel

Hamvasi Mercédesz írása – nemzetközi tanulmányok MA

Négy szak hallgatói barátkoztak a tanév első szakestjén

A tanév első szakestjét november hatodikán rendezte meg a Nemzetközi Tanulmányok és Történelem Intézeti Tanszék Dr. Koudela Pál előkészítő munkájának és támogatásának köszönhetően a KJF Budapesti Oktatási Központjának aulájában. A program kiváló lehetőséget kínált arra, hogy a hallgatók illetve oktatók jobban megismerjék egymást, és arra is, hogy a különböző szakosok - nemzetközi tanulmányok, történelem, kommunikáció-és médiatudomány, valamint szociális munka szakon tanulók – ismerkedjenek, barátkozzanak.

Az este jókedvű vetélkedővel indult, miután Dr. Zachar Péter Krisztián tanszékvezető megnyitotta az eseményt. A vetélkedőn olyan komolyabbnál komolyabb szakmai kérdésekre kellett választ adni, mint például: Mikor vehet fel egy férfi az üzleti életben fehér zoknit? Minden egyes jó válaszért jutalomkönyv járt, amelyeket a nyertes hallgatók felhasználhatnak majd tanulmányaik során. Koordinációs és propriocepciós képességeink fejlesztésére a virtuális valóságot hívtuk segítségül X-box konzolok képében. A gyorsaság és reakcióidő fejlesztésére rendelkezésünkre állt egy csocsó asztal, ahol egész este izgalmas meccsek folytak. A talpalávalót DJ Miami Vice szolgáltatta, aki hajnalig keverte a jobbnál jobb zenéket. A nemzetközi tanulmányok alapképzési szak másodéves hallgatói és Dr. Zachar Péter Krisztián gondoskodtak a süteményekről, a tanszékvezető meglepetésként saját készítésű süteményével lepte meg tanítványait. Az est folyamán borkóstolásra is lehetőség nyílt. A jó hangulatú szakesten finom borok és harapnivalók társaságában jól esett a beszélgetés, megvitattuk a világ aktuális kérdéseit, megismertük a különféle szakos hallgatók véleményét. Kiváló vitaindító gondolatok születtek, így a beszélgetések, barátkozások minden bizonnyal folytatódnak a későbbiekben is.

Úgy tűnik, az izgalmas és tartalmas szakest megalapozta az igényt a minél több hasonló program szervezésére, ugyanakkor a kodolányisok közötti szakmai kapcsolatok és barátságok kialakulása szempontjából is fontos lehet.

 

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat