Szakest: ismételtek az andragógusok

Cikk dátuma 2013. december. 06. | Mozaik
Szakest: ismételtek az andragógusok

Szív Session - élő társasjáték - táncház

Folytatódott csütörtökön az Aula Szakestek programsorozat a KJF Budapesti Oktatási Központjában. Ez alkalommal a harmadéves andragógia szakosok „hoztak össze” remekbe szabott programot. Hetekig készültek a műsorral; volt színjátszás, zenélés, játék és táncház, no és fergeteges hangulat. 

 

 

 

 

És volt finom, házi készítésű sütemény, amit ők maguk készítettek. A harmadévesek összeszokott csapata nem csak jól tud szórakoztatni, hanem az is látszik, hogy remekül érzik magukat egymás társaságában.

Hoffman Júlia és Szmilkó Viktória ötlete alapján született meg az első műsorszám Szív Session címmel. Filmvetítésbe ágyazott színjátszás, Varró Dániel sms-versei és Varga Balázs gitárral kísért éneke különleges hangulattal töltötte be az aulát.

 

Ezt követően az „Egy perc és nyersz” játékban csaknem mindenki részt vett, Szalisznyó Nóra és Horváth Anna jól ráéreztek a programok összeállításakor, hogy ennek sikere lesz. Miután a felfújt lufik levegőjével elrepítették a műanyagpoharakat, jól jött Dobmayer Tímea élő társasjátéka, majd végezetül a táncház, Sipos Dániel vezetésével.

 

 

Mits Péter, a szakesti programsorozat szervezője, illetve házigazdája a KV-nak elmondta, hogy a hallgatók hetekig tartó készülődését nem csak a közösségépítés miatt tartja jónak, hanem a szakmai tapasztalatgyűjtés szempontjából is. A szakesti program előkészítési fázisában és lebonyolításában az andragógia szakos hallgatók észrevétlen gyakorolták a szakmájukat. Mits Péter arról is beszélt, hogy erre az évfolyamra sokáig emlékeznek majd a KJF-es tanárok, mert egytől-egyig kreatív, nyitott, kiváló szervezőkészséggel rendelkező fiatalok tanulnak itt. Mindazokkal a képességekkel, személyiségjegyekkel és készségekkel rendelkeznek, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy sikeresek legyenek majd a pályájukon.

Mits Péter elmondta továbbá, hogy ezeknek a főiskolai programoknak óriási szerepük van a kodolányis identitástudat erősítésében. Hozzátette, Székesfehérváron december 11-én lesz az első szakesti program, amelyre „elviszik” itt bemutatott műsoraikat a Budapesten tanuló andragógusok. Székesfehérváron a Kodolányi középiskola ad majd otthont a szakesti rendezvénynek, így a középiskolások is belekóstolhatnak a főiskolai életbe.

Virágh Ildikó

 

 

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat