Szakdolgozati workshop gazdálkodási és menedzsment szakosoknak

2018. január. 19. KáVé
Szakdolgozati workshop gazdálkodási és menedzsment  szakosoknak

Próbatétel államvizsga előtt

Hagyományosnak számító szakmai program a Kodolányi János Főiskolán, hogy a  gazdálkodási és menedzsment tanszék szakdolgozati workshopot rendez a végzős hallgatók számára. A tradicionálisnak számító versengésre ezúttal január 17-én került sor a KJF Budapesti Oktatási Központjában. Az elhangzott előadásokat a gazdálkodási és menedzsment tanszék  oktatóiból álló szakmai zsűri értékelte, amelynek elnöke Alitisz Ágnes volt. Az előadásokat értékelő bizottság tagjai voltak: Dr. Dancsó Tünde és Szabó Ilona, továbbá részt vett a programon Dr. Vizi László tanszékvezető is.

Az előzetesen regisztrált tizenöt hallgatóból tizenhárman jelentek meg, majd az egész délutánt betöltő program keretében előadták az elfogadott és az opponensek által már értékelt szakdolgozataikról  készített prezentációikat. A jó hangulatú workshopon a jelenlévő tanárok mellett a megjelent hallgatók is aktívan kérdeztek a dolgozatukat bemutató hallgatóktól, kérdéseikkel, megjegyzéseikkel együtt gondolkodásra késztetve a jelölteket és a jelenlévőket.

Alitisz Ágnes elmondta, az első három helyen végzett  hallgatók szakdolgozati védését jeles eredménnyel elfogadták és a teljesítményükről oklevelet kaptak a hallgatók.

Mindhárom helyezésre két-két hallgatót javasoltak, értékelve a szakdolgozók törekvését arra, hogy a főiskolán szerzett szakmai ismereteiket magas szinten alkalmazták egy adott téma kidolgozásánál.


Első helyezettek:   Maróti László Ádám és Zsolnai Péter

Második helyezettek: Tóth Andrea és Lászlóné Majorosi Mónika

Harmadik helyezettek: Kondor Nikolett és Ferenczi Zoltán

 

„A többi résztvevő teljesítményét azzal szerettük volna értékelni az átnyújtott emléklapon kívül, hogy személyenként változó érdemjeggyel felajánlottuk hallgatóinknak a szakdolgozati védési jegyet” – mondta el a KV-nak Alitisz Ágnes. Hozzátette: „Tettük ezt az opponensek bírálatai   és a workshopon nyújtott teljesítményük összevont értékelése alapján. A hallgatóknak tehát már nem kell megvédeniük szakdolgozataikat, így a záróvizsgán már csak a szakmai ismereteikről kell számot adniuk a kihúzott tételek alapján.”

 

A felajánlott jegyek a következők:

Barkóczi Lennert Ágota    jeles(5)

Ferenczi Zoltán   jeles(5)

KokráknéRézsó Erika     jó(4)

Kondor Nikolett   jeles(5)

Lászlóné Majorosi Mónika   (5)

Maróti László Ádám   jeles(5)

Regős Ildikó    jeles(5)

Strutinszky Mária   jó (4)

Tóth Andrea    jeles (5)

Vargyas Lászlóné  jó(4)

Wlcsek Anna  jeles(5)

Zsolnai Péter  jeles(5)


A jó hangulatú workshop alkalmat nyújtott arra, hogy az államvizsga előtt álló hallgatók gyakorolhassák a nyilvános beszédet és kipróbálhassák magukat előadóként.

Ugyanakkor az államvizsga előtti utolsó megmérettetés arra is lehetőséget adott, hogy a tartalmi munka elismerése mellett felhívják a hallgatók figyelmét az előadásmód, az artikuláció, a képi megjelenítés fontosságára. Összességében elmondható, hogy színvonalas volt az idei első, kodolányis workshop, amelynek köszönhetően azok, akik elfogadták a megajánlott érdemjegyet, mentesülnek a védés alól. Így eggyel kevesebb izgalom vár rájuk a záróvizsgán.

 

 

 

 

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat