Sport, parasport, újságírás

2016. november. 15. KáVé
Sport, parasport, újságírás

Közös gyakornoki programok, publikálási lehetőségek médiaszakosoknak

Együttműködési megállapodást írt alá Dr. Szabó Péter, a Kodolányi János Főiskola rektora és Vajda László Tibor az UniWeb Plusz Kft. ügyvezető igazgatója. Az együttműködés célja, hogy a KJF kommunikáció és médiatudomány szakos hallgatói számára tovább bővüljön azon szerkesztőségek száma, ahol „élesben” gyakorolhassák a szakmát. 

Az UniWeb Plusz Kft. által fenntartott „mindenamisport” online magazin felületén sorra megjelenhetnek a kodolányis újságíró gyakornokok anyagai, mondta el Zana Anita, a portál felelős szerkesztője, aki maga is a Kodolányi főiskolán szerzett diplomát.

Dr. Szabó Péter, a Kodolányi János Főiskola rektora elmondta, hogy kiemelt hangsúlyt helyeznek valamennyi szakon a gyakorlati képzésre, így a kommunikáció és médiatudomány szakon is fontosnak tartja a szerkesztőségekkel való együttműködést. A főiskola falain belül is igyekeznek a magas színvonalú gyakorlati képzéshez igazítani az infrastrukturális feltételeket. Jól felszerelt rádió- és televízió stúdiókban gyakorolhatnak a kommunikáció és médiatudomány szakos hallgatók, továbbá rendszeresen publikálhatnak a KáVé című kodolányis hírportálon, ám mindemellett szükségesnek tartja a külső szerkesztőségekben történő gyakornokoskodást.

Vajda László Tibortól megtudtuk, hogy cégük számára kiemelt terület az egészséges életmód és a sport, ezen belül is kiemelt figyelmet fordítanak a fogyatékossággal élők sportjára. Az általuk fenntartott online magazin nagy hangsúlyt helyez arra, hogy a többségi társadalom tagjai is figyelemmel kísérhessék a fogyatékosok sportolók életét, küzdelmeit,  eredményeit. „Ők valamennyien többet tesznek az átlagnál azért, hogy sikeresek lehessenek a gátló tényezőik ellenére, illetve azokat leküzdve. Megérdemlik a figyelmet, é s megérdemelnek mindenfajta segítséget, támogatást” – emelte ki az UniWeb Plusz Kft. ügyvezetője. Hozzátette: szívesen vállalnak kötelezettséget arra, hogy a kodolányis hallgatók interjúi, riportjai,  tudósításai  rendszeresen megjelenési lehetőséget  kapjanak az www.mindenamisport weboldalon.

Zana Anita felelős szerkesztő egyéni és csoportos konzultációkat tart a hallgatóknak. Zana Anita azt is elmondta, hogy régóta dolgoznak azon Virágh Ildikóval, a Kodolányisok Világa főszerkesztőjével, hogy mintegy a duális képzés alapvetőségeihez igazodva, gazdagítsák a kodolányis gyakorlati helyeket, valamint közös gyakornoki programokat dolgozzanak ki. A www. mindenamisport.com egyébként a jövőben folyamatosan beszámol a KJF  hallgatóinak sportsikereiről és a KJF –en zajló sportéletről is.  

Kép és szöveg: Virágh Ildikó        

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat