SPJ szakmai-beszélgetős könyvet írt

2020. december. 11. KáVé
SPJ szakmai-beszélgetős könyvet írt

 "A 21. század diktálta újszerű formátum társul a naprakész tartalommal"

 

Dr. Sós Péter Jánost nagyra becsülik és kedvelik a hallgatók a Kodolányi János Egyetemen, és nincs ez másként a kollégái körében sem. Az ok-okozati összefüggés nagyon egyszerű, hiszen a PR oktatás és gyakorlat területén kimagasló színvonalat képvisel, hatalmas tudásanyaggal rendelkezik. Azt mondják róla a tanítványai, ha valakit érdekel a PR,  az előadásain olyan elméleti és gyakorlati tudást szerezhet, amit a valós életben azonnal kamatoztathat. Emiatt aztán nagy öröm, hogy megjelent online formában az új könyve az Akadémiai Kiadónál. Ez a könyv az első ilyen a magyar piacon: szakmai „beszélgetős” könyv. A szerző a PR aktuális kérdéseit vitatja meg a szakma legnevesebb képviselőivel.

A könyvben a hazai PR-szakma legelismertebb képviselői, Bánhegyi Zsófia, Bőhm Kornél, Horváth Magyary Nóra, Károlyi Zsuzsanna és Sárosi Péter beszélgetnek a szerzővel. A 21. század diktálta újszerű formátum természetesen társul a naprakész tartalommal, minden, terítékre kerülő kérdéskör nagyon is aktuális.

„Szóba kerül a PR kissé megroggyant hitelességétől kezdve a mindenütt alkalmazott (vagy éppen nem alkalmazott) integrált kommunikációig minden, ami szakmailag aktuális: az influencerek, a belső véleményvezérek, a megbízó–ügynökség kapcsolat, a válságkommunikátor hitelessége, a digitális bennszülöttek hatalomátvétele. A szerző bevezető tanulmányában és Dr. Rácz Gábor zárszavában pedig már a jövő problémái sejlenek fel: a véleménybuborékok káros társadalmi hatásai, illetve a kiszámíthatatlan jövő kiszámíthatatlan etikai kérdései.”

Dr. Sós Péter János azt írja magáról:

”Közgazdásznak tanultam, de a magyar emigráció történetéből diplomáztam és doktoráltam.

Ültem a „kommunikációs asztal” mind a négy oldalán: voltam (és vagyok) újságíró, ügyfél, ügynökségi tanácsadó és tanár.

Már az egyetem alatt újságíróskodtam. Végigjártam a szakmai szamárlétrát, slapajtól lapigazgatóig és főszerkesztőig. Többek között alapító szerkesztője voltam a Képes7-nek és a Danubius Rádiónak.

Voltam a könyves szakmában is: az Akadémiai Kiadó elnök-vezérigazgatójaként a Klasszikus Nagyszótár családot újíttattam fel; a Sunbooks vezérigazgatójaként az elektronikus könyv-nagykereskedelem megteremtését vezényeltem.

A pr mesterségével a Burson-Marstellernél ismerkedtem meg, majd a Comprad vezető tanácsadója voltam, végül néhány társammal megalapítottam a B. Swan Partners ügynökséget, amelynek ma is ügyvezetője vagyok.” /www.prakademia.hu /

És Dr. Sós Péter János természetesen oktató a Kodolányi egyetemen, ahol az „SPJ” név garancia a további kötetekhez.

Kép és szöveg: V.I. 

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat