Sokan bejutottak a Kodolányira

2021. július. 23. KáVé
Sokan bejutottak a Kodolányira

Üdv a gólyáknak, hajrá a pótfelvételizőknek


Nyilvánosságra hozták tegnap este az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat, így eldőlt, hogy a mintegy százkétezer jelentkező közül hányan kerültek be egyetemre, főiskolára.

A pandémia miatt egy év kihagyás után újra megtartották a hivatalos ponthatárváró eseményt Budapesten. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem lágymányosi campusán Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára szimbolikus gombnyomással hirdette ki a ponthatárokat.

 

„Az anglisztika, a gazdálkodási és menedzsment, a kommunikáció- és médiatudomány, valamint a turizmus-vendéglátás, az emberi erőforrások és a nemzetközi tanulmányok  a legnépszerűbbnek számító szakok az idei jelentkezések alapján nálunk”- mondta el dr. Bartha Adrienn, a Kodolányi János Egyetem tanulmányi igazgatója a KV-nak. Hozzátette: gratulál a kodolányis gólyáknak, akik a rövidesen megkapják a felvételről és a beiratkozási tudnivalókról szóló kiértesítéseket.

A   tanulmányi igazgató a számokról is tájékoztatta az egyetemi lapot, miszerint a KJE tavaly háromszázhatvankilenc jelentkezőt vett fel, az idén pedig négyszázkilencvenhármat. Ebből tizenöten  mesterképzésen magyar állami ösztöndíjas képzésben vesznek részt.
A Kodolányi János Egyetemen évtizedes hagyománya van a távoktatásnak a nappali és levelező képzésen kívül, a tanulmányi igazgató azt is elmondta, hogy az idén először indul emberi erőforrás szak távoktatási formában.
"A ponthatárokat a jogszabályi minimumon húztuk meg, az alapképzésre 280 pont, a felsőoktatási szakképzésre 240 pont, a mesterképzésre 50 pont volt a belépő. Azért ennyi, mert szeretnénk megadni a lehetőséget mindenkinek a pótfelvételi eljárásban is" - tette hozzá dr. Bartha Adrienn.
A pótfelvételi  keretében egyébként az jelentkezhet felsőoktatási intézménybe, aki nem nyújtott be felvételi kérelmet az idei általános felvételi eljárás során, vagy pedig nem vették fel sehova a most lezalott felvételi eljárásban. Fontos tudni, hogy a pófelvételi során önköltséges képzésre lehet a Kodolányi János Egyetemre jelentkezni, és a fentebb olvasható ponthatárok lesznek érvényben.
A pótfelvételi július 29-től augusztus 8-ig tart, ez idő alatt kell a www.felvi.hu oldalon az E-felvételiben benyújtani a jelentkezést, és egyetlen felsőoktatási intézmény egy szakját lehet megjelölni.

-v-

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat