Sikeres volt a 7. Nemzetközi Hét

2017. április. 11. KáVé
Sikeres volt a 7. Nemzetközi Hét

Vendégek tizenkét ország tizenkilenc partnerintézményéből 

Immáron hetedik alkalommal rendezte meg a Kodolányi János Főiskola a Nemzetközi Hét programsorozatot Budapesten április 3-7. között, amelyre tizenkét ország tizenkilenc partnerintézményéből érkeztek vendégek. A rendezvény keretén belül a külföldi vendégoktatók április 4-én, 5-én és 6-án összesen negyvenöt előadást tartottak a kommunikáció, marketing, gazdálkodás és menedzsment, logisztika, oktatás és felnőttképzés, turizmus, pedagógia, szociológia, szociális politika és kultúrtörténet témakörében.

A partnerintézményekből érkező oktatók előadásai ezúttal is a legújabb elméleti és kutatási tapasztalatok tükrében mutatták be a gyakorlatban is hasznosítható tudást és készségeket, és közelebb hozták a nemzetközi környezet nyújtotta lehetőségeket a hallgatókhoz.

A Kodolányi János Főiskola 2011-ben indította el a ma már a felsőoktatásban közismert Nemzetközi Hét rendezvényét, amely a hallgatók interkulturális kompetenciáit kívánja elmélyíteni. A szabadegyetem jellegű előadássorozat az oktatóknak is kedvező, hiszen nemcsak nyelvi készségeiket fejleszthetik az angol nyelvű „minikurzusok” megtartásával, hanem tapasztalatcserére is lehetőségük van.

A KJF Budapesti Oktatási Központjában sor került az idén a „New Approachesfor International Quality Education” címmel meghirdetett nemzetközi műhelykonferenciára is, amely a hallgatók számára is ideális terepnek bizonyult a kapcsolatépítésre, s amelyet ugyancsak nagy érdeklődés övezett.

Horváti Éva, a Kodolányi főiskola nemzetközi képzési igazgatója sikeresnek értékelte a 7. Nemzetközi Hetet, hiszen mind az oktatók, mind a hallgatók részéről pozitív visszajelzések érkeztek a rendezvény kapcsán. Ez annak is köszönhető, hogy mind a Kodolányin dolgozó kollégák, mind a magyar hallgatók szívügyüknek érezték a program sikerét.Hozzátette, büszkeséggel tölti el, hogy a partnerintézmények minden évben számolnak az egyre magasabb presztízsű rendezvénnyel, s sokan már ősszel jelentkeznek a programra. Az oktatók között is egyre gyakrabban találkozhatunk visszatérő vendégekkel, amely szintén örvendetes. Az igazgatónő hozzátette: az eseményen résztvevő országok színes palettája – érkeztek előadók az európai országokon túl Albániából és Kazahsztánból is – jól mutatja a főiskola külügyi stratégiájának azon törekvéseit, amelyek a dinamikusan fejlődő ázsiai országokkal való partnerség kialakítását szolgálják.

Csík Réka

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat