Sikeres nyílt nap a Kodolányin

2019. január. 20. KáVé
Sikeres nyílt nap a Kodolányin

Duális képzés, kétszakos diploma, gyakorlatorientált, kooperatív tudás

Február 15-éig nyújthatják be felvételi kérelmüket a jelentkezni vágyó fiatalok az egyetemekre, főiskolákra. A felsőoktatási intézményekben sorra szervezik a nyílt napokat ezekben a hetekben, hogy a továbbtanulás iránt érdeklődők a helyszínen tájékozódhassanak a választott szakokról.

Az egyetemek, főiskolák által szervezett programokon nem csak az intézménnyel és az ott folyó oktatással ismerkedhetnek meg a pályaválasztás előtt álló fiatalok, hanem lehetőségük nyílik tájékozódni mindarról, amiről nem olvashatnak a felvételi tájékoztatóban.

Több száz diák érkezett a Kodolányi János Egyetemen szombaton megtartott nyílt napra; a budapesti oktatási központban a válaszható szakokról, külföldön eltölthető tanulmányi időről, ösztöndíjakról, diákéletről, diákhitelről tájékozódhattak a középiskolások, és megismerkedhettek az egyes szakokon tanító tanárokkal is. Dr. Szabó Péter rektor  indította a programot a egyetem képzési palettájának részletes bemutatásával.

 

Dr. Szabó Péter egyebek mellett elmondta, hogy a Kodolányi János Egyetemen alkalmazott  PIQ & Lead™ felsőoktatási képzési modell során jelentős szerepet kapnak azok a partneri kapcsolatok, amelyek segítik a hallgatók minőségi gyakorlati képzését, hozzájárulnak a piacképes tudás, ismeretek megszerzéséhez, a mentori rendszer pedig biztos kapaszkodót jelent a sikeres tanulásban.

„Hatvanöt százalékos az egyetemen a minősített oktatók számának aránya, s az is fontos mutató, hogy a PIQ & Lead™ felsőoktatási képzési modellt követve egy oktatóra húsz diák jut az arányszámokat tekintve. Minden hallgató értékes, számunkra az jelenti az eredményes munkát, hogy sikeresek a nálunk tanuló diákok. A mentorálási munkának is köszönhető, hogy nálunk mindössze három százalékos a lemorzsolódás” – emelte ki Dr. Szabó Péter. A rektor elmondta továbbá, hogy négy - gazdálkodási és menedzsment, szociális munka, turizmus-vendéglátás, emberi erőforrás szakon folyik duális képzés, amely során a hallgatók az elméleti képzéshez az egyetemen, míg az eddigiekhez képest több gyakorlathoz az egyetemmel együttműködő vállalatoknál jutnak hozzá. A hallgatók közel ugyanannyi időt töltenek el a vállalatoknál, mint a felsőoktatási intézményben, és a teljes tanulmányi időre - hallgatói munkaszerződéssel - fizetést kapnak.

A korábban beszüntetett kétszakos képzés lehetőségét is biztosítják a már beiratkozott hallgatók számára. Az alapképzés keretében tanulhatnak ebben a rendszerben a lehetőséggel élő hallgatók, akik egy tandíjjal két diplomát szerezhetnek nyolc féléves tanulmányi idő alatt, tudhatták meg az érdeklődők.

A nagyelőadóban megtartott közös programot követően szakonként tartottak tájékoztatókat a tanárok, tanszékvezetők. Ezeken a szűkebb körű programokon lehetőség nyílt arra, hogy részletesen megismerkedhessenek a fiatalok a képzéssel, az egyes szakokon rendelkezésre álló különleges lehetőségekkel.

Köztudott, hogy a Kodolányi János Egyetem kiemelt hangsúlyt helyez a gyakorlati képzésre is, és ehhez igyekeznek igazítani az infrastrukturális feltételeket. Például jól felszerelt rádió- és televízió stúdiókban gyakorolhatnak a kommunikáció és médiatudomány szakosok, sommelier és barista oktatóterem színesíti a gyakorlatszerzés palettáját a turizmus és vendéglátás szakosok számára. Az egyetem internetes hírportálja – Kodolányisok Világa-KV - pedig virtuális teret biztosít bármely szakon tanuló hallgatónak, hogy jól sikerült cikkeik megjelenhessenek.

A Kodolányi János Egyetem tizenegy alap-, három mesterszakáról és három felsőoktatási szakképzéséről gyűjthettek be információkat a leendő gólyák.

Az alapszakokra jelentkezők anglisztika, előadóművészet, emberi erőforrások, gazdálkodási és menedzsment, kommunikáció és médiatudomány, közösségszervező, nemzetközi tanulmányok, pedagógia, szociális munka, történelem és turizmus-vendéglátás  szakok között választhatnak. Három mesterszak is várja a Kodolányi egyetemet választó jelentkezőket, nemzetközi tanulmányok, turizmus menedzsment és vállalkozásfejlesztés MA-szakokra lehet jelentkezni.

A felsőfokú szakképzést választóknak is számos lehetőséget kínál a KJE: gazdálkodási és menedzsment, televíziós műsorkészítő és turizmus-vendéglátás képzésekre várják a jelentkezőket.

Kép és szöveg: Virágh Ildikó

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat