Rektori útravaló a friss diplomásoknak

2020. július. 06. KáVé
Rektori útravaló a friss diplomásoknak

A tavaszi szemeszter egyetemi életét elűzte a korona vírus, a búcsúzás is virtuális


Hatszáznyolcvanhat végzős hallgató kap diplomát idén júliusban a Kodolányi János Egyetemen. Igaz, most nem volt ünnepélyes diploma átadó sem Budapesten, sem Székesfehérváron, sem pedig Orosházán. Ahogyan a tavaszi szemeszter egyetemi életét elűzte a korona vírus, most a búcsúzás az alma matertől is virtuálisan történik.  A távoktatásos félévet követően július hetedikétől vehetik át oklevelüket a friss diplomások azokon az oktatási helyszíneken, ahol tanulmányaikat folytatták.

Dr. Szabó Péter rektor ünnepi gondolatait közöljük az alábbiakban, amelyekkel útjukra bocsátja a végzős kodolányisokat.

"Tisztelt frissen végzett Tanítványaink!

Önök most bekerülnek a „kodolányis öregdiákok” harmincháromezres táborába, ahol számos sikeres életpályája fémjelzi az itt szerzett diploma értékét. Főiskolásként kezdték meg felsőfokú tanulmányaikat, ám 2018. augusztus 1-jén egyetemi rangot kapott intézményünk, így diplomájukat a Kodolányi János Egyetemen szerezték meg. Legyenek büszkék erre.

Hiszem, hogy megkapták a szükséges muníciót egyetemünkön ahhoz, hogy Önök is sikeresek legyenek választott pályájukon, és boldog értelmiségiként megtalálják helyüket a világban. Mindezt fontosnak tartom, hiszen az egész társadalomra pozitív hatása van annak, ha az értelmiségi réteg sikeres és boldog. Egykori diákjaink között kiemelkedően magas az aránya azoknak, akik itthon vagy külföldön végzettségüknek megfelelő munkahelyen kaptak állást, és ugyancsak magas arányszámot mutatnak a saját vállalkozással rendelkezők is. Talán nem mellékes az sem, hogy a száz leggazdagabb magyar között is található egykori kodolányis.

A Kodolányi a rendszerváltás után alakult, ezért számunkra természetes volt, hogy szervezetfejlesztésünket minőségorientáltan indítottuk el. Számos minőségdíj fémjelzi, hogy jól választottuk meg az irányt. Jelentős állomás intézményünk életében, hogy a PIQ & Lead™ felsőoktatási képzési modellünk 2014-ben elnyerte a Magyar Termék Nagydíj kitüntető címet. 2015 januárjában az Európai Innovációs díjat is megkaptuk, amely a képzési modellnek szóló újabb elismerés.

A vezérelvet fejezik ki a figyelembe vett szempontok kezdőbetűi: professzió, innováció, „quality”, azaz minőség és Lead, mint „leadership”, azaz vezetői alkalmasság. A felsőoktatási képzési modellnek köszönhetően a Kodolányin végzettek az elméleti tudás mellett, a munkaerőpiacon azonnal forintra váltható gyakorlati tudás is szereznek, amellyel felvértezve eséllyel jutnak túl a pályakezdés nehézségein.

Az elsők között megalapított hazai, magán felsőoktatási intézmény egyik alapítójaként köszöntöm Önöket a magyarországi diplomások táborában."

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat