Regionális sportcentrum Fehérváron

2014. május. 02. Kitekintő
Regionális sportcentrum Fehérváron

Sportmajális, sportcentrumavatás Székesfehérváron

Közel másfélezer sportoló felvonulásával indult, majd a Regionális Atlétikai Központ átadásával nyílt meg az idei Fehérvári Sportmajális. A külső futópályákat sportolók és amatőrök közös futással avatták fel, amelyen részt vett dr. Cser-Palkovics András polgármester és Miklósa Erika operaénekes is. Sokan voltak kíváncsiak atlétikai központ fedett csarnokára, szakmai vezetéssel folyamatosan indultak a csoportok.    

Több ezer látogató volt folyamatosan a Bregyó-köz területén, ahol a görhoki-pályától, a Streetball majálison keresztül a sportegyesületek bemutatóján át a színpadig mindenhol várták a fehérváriakat. Akik a Belváros irányából érkeztek, azok a Csónakázó-tó mellett megtapasztalhatták a klasszikus majálishangulatot, és megtekinthették a kirakodóvásárt.

Székesfehérvár legújabb és országosan is egyedülálló sportközpontját a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft., illetve a helyi cégekből alakult ALBA Atlétika Konzorcium építette. Az épület mintegy 4000 négyzetméteren terül el Székesfehérváron a Bregyó Sportcentrum területén. A földszinten kapott helyet a 700 négyzetméteres gyakorló csarnok, a konditerem, és itt található a távolugró gödörrel ellátott, 140 méteres, 8 pályás futófolyosó is. Az emeleten alakították ki a sportolók, a szakosztályvezetés és a versenyrendezés helyiségeit, melyekből a pálya teljes területére rá lehet látni. A 6 öltöző mindegyikéhez tartozik fürdő és két toalett. A versenyzők által használt öltözők mellett regenerálódást szolgáló masszírozó helység és pihenőtér is helyet kapott a létesítményben, az épület előterét pedig úgy tervezték, hogy az alkalmas legyen éremátadók és különböző összejövetelek befogadására. A külső 400 méteres futópálya mellett a centrum körüli, több mint 600 méteres futópályát is a Városgondnokság munkatársai építették. A létesítmény nem csak a versenysportot szolgálja, hanem az ARAK atlétái mellett a szabadidősport előtt is nyitva áll.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntőjében kiemelte, a több mint ezer felvonuló fiatal sportoló látványa is azt mutatja, érdemes támogatni a sportot a városban. „Fontos, hogy a diákok jó körülmények között sportolhassanak, és a jövőben is Székesfehérváron versenyezzenek.  A Regionális Atlétikai Központ átadásával az atléták igazi otthonra leltek, és az a legnagyszerűbb,hogy ez a létesítmény a szabadidő-, az utánpótlás-, a diák- és az élsportot egyszerre szolgálja mától.” – tette hozzá Székesfehérvár polgármestere.

Az ünnepségen részt vett Miklósa Erika világhírű operaénekes, valamint Monspart Sarolta, a Magyar Olimpiai Bizottság szabadidősportért felelős alelnöke, egykori tájfutó világbajnok is. Miklósa Erika, aki az ARAK igazolt atlétája, örömét fejezte ki, hogy a sport és az atlétika ilyen nagy megbecsülésnek örvend Székesfehérváron. Hozzátette azt is, a versenyzőknek és a jövő nagy reménységei számára is fontos, hogy megfelelő körülmények között készüljenek. Monspart Sarolta röviden szólt arról, hogyan tudjuk megteremteni a napi energiaegyensúlyt, amely az egészséges életmód alapja. Kiemelte, hogy nagyon nagy értéke  Székesfehérvárnak, hogy ilyen sokan űznek szabadidő-, utánpótlás-, és versenysportokat, és az is, hogy közel 300 egyesület működik a városban.

A pálya megnyitása alkalmából a sportegyesületek tagjai közös futással avatták fel a Regionális Atlétikai Központot.

/Forrás: ÖKK/

 

 

 

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat